Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas 1/16 fināla dalībniece "Ostersund" izslēgta no Zviedrijas augstākās līgas

Agris Suveizda

Eiropas līgas 1/16 fināla dalībniece "Ostersund" izslēgta no Zviedrijas augstākās līgas
"Ostersund" atzīmē vārtus pret Londonas "Arsenal". Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Nesen UEFA Eiropas līgā spēlējusi "Ostersunds" komanda izslēgta no Zviedrijas augstākās futbola līgas.

Zviedrijas Futbola federācija (SvFF) lēmusi atteikt komandai licenci spēlēšanai augstākajā līgā, savu lēmumu pamatojot ar to, ka finansiālu problēmu māktā "Ostersunds" nespēj pierādīt, ka bez finansiālām problēmām aizvadīs nākamo gadu. Ja tiks noraidīta Estešundas kluba apelācija, tam nākamajā sezonā nāksies spēlēt pēc spēka otrajā līgā. Mēneša sākumā "Ostersunds" bijušais prezidents Dāniels Kindberjs par finanšu noziegumiem saņēma trīs gadu cietumsodu.

Kindberjam, kurš savu vainu noliedza, bija izvirzītas kopumā septiņas apsūdzības, tajā skaitā par grāmatvedības datu viltošanu. Viņš pēc sprieduma pasludināšanas paziņoja, ka lēmums ir "juridisks skandāls" un viņš to pārsūdzēs. Ongermanlandes reģionālā tiesa uzlika Kindberjam budžetā atmaksāt arī 13 miljonus kronu (aptuveni 1,2 miljonus eiro). Divi viņa līdzgaitnieki saņēma divarpus un divu gadu cietumsodus. Kā teikts tiesas dokumentos, Kindberjs vadījis shēmu, ar kuras palīdzību caur viņa pārraudzīto pašvaldības sabiedrisko mājokļu uzņēmumu nodokļu maksātāju nauda tika nelikumīgi iepludināta futbola klubā.

Papildus piespriestajam ieslodzījumam un naudas sodam Kindberjs turpmākos piecus gadus nedrīkstēs nodarboties ar uzņēmējdarbību. Kindberjs par "Ostersunds" prezidentu kļuva 2010.gadā, kad komanda izkrita uz otrās divīzijas vienu no reģionālajiem čempionātiem, kas ir pēc spēka ceturtā līga. Angļa Grema Potera vadībā Estešundas komanda veica augstu kāpumu Zviedrijas futbola hierarhijā un jau 2016.gadā spēlēja valsts spēcīgākajā līgā.

"Ostersunds" neapstājās un 2017.gadā triumfēja Zviedrijas kausa izcīņā, bet gadu vēlāk spēlēja UEFA Eiropas līgā, kur no kvalifikācijas otrās kārtas aizkļuva līdz grupu turnīram un vēlāk tika arī "play-off", kur pirmajā kārtā tika atzīts Londonas "Arsenal" pārākums (0:3, 2:1). Kindberjs pērn pameta klubu, bet šosezon tas samierinājās ar 12. pozīciju čempionātā, taču saglabāja vietu augstākajā divīzijā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-11-26 19:33, pirms 4 gadiem
Njā, pelnrušķītes stāsts beidzās ātri.

     [+] [-]

, 2019-11-27 14:35, pirms 4 gadiem
Daniels Kindbergs