Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trīs dienas pirms spēles pret Slovēniju Ukrainā var tikt ieviests karastāvoklis

Trīs dienas pirms spēles pret Slovēniju Ukrainā var tikt ieviests karastāvoklis
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē pagājušajā naktī nolemts ieteikt Valsts prezidentam Petro Porošenko uz 60 dienām ieviest karastāvokli. Šodien, plkst. 16.00 Parlamenta sēdē tiks lemts par karastāvokļa noteikšanu.

Ceturtdien Ukrainas basketbola izlasei valsts dienvidaustrumu pilsētā Zaporožjē paredzēts aizvadīt 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli pret Slovēnijas izlasi. I grupas kopvērtējumā pašlaik Ukraina ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem piekto vietu sešu komandu konkurencē, tomēr joprojām saglabā izredzes kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram. Trešo vietu, kas kā pēdējā nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru, ar piecām uzvarām ieņem Latvija, bet grupas līdervienības ir Spānija (7-1) un Turcija (6-2).

Latvijas basketbolisti ar Ukrainas izlasi tikās kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm. Šīgada 23. februārī Rīgā tika zaudēts ar 68:82, bet 1. jūlijā Kijevā Latvijas komanda revanšējās ar 93:71.

Svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis Kerčas jūras šaurumā taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš kopā ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā devās uz Mariupoles ostu Azovas jūrā. Krievijas robežapsardzes kuģis arī atklājis uguni un ievainojis vairākus Ukrainas jūrniekus, bet Krievijas specvienības kaujinieki sagrābuši Ukrainas kuģus.

Tikmēr Maskava apsūdzējusi Ukrainu, ka tās kuģi iebraukuši Krievijas teritoriālajos ūdeņos. Kijeva to noliedza un norādīja, ka par savu kuģu braucienu jau iepriekš paziņojusi saskaņā ar starptautiskajiem kuģošanas drošības noteikumiem.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk
fiba.com

  +5 [+] [-]

, 2018-11-26 10:28, pirms 5 gadiem
Un, kas pie tā atkal ir vainojami??? Protams, ka vateņi...

  +7 [+] [-]

, 2018-11-26 10:45, pirms 5 gadiem
Un? Varbūt tad raksta autors varēja "mājas darbu" izdarīt līdz galam un paskaidrot ko šāda situācija varētu mainīt Ukrainas komandas sakarā? Vai arī Freimaņa k-gs domā, ka tas automātiski nozīmētu, ka visa komanda tiek aizsūtīta uz fronti?
Pačukstēšu gan priekšā - visdrīzāk šāda stāvokļa ieviešana pilnīgi nekādi neiespaidotu situāciju ap Ukrainas basketbola izlasi...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 11:09, pirms 5 gadiem
Ulrihs rakstīja: Un? Varbūt tad raksta autors varēja "mājas darbu" izdarīt līdz galam un paskaidrot ko šāda situācija varētu mainīt Ukrainas komandas sakarā? Vai arī Freimaņa k-gs domā, ka tas automātiski nozīmētu, ka visa komanda tiek aizsūtīta uz fronti?
Pačukstēšu gan priekšā - visdrīzāk šāda stāvokļa ieviešana pilnīgi nekādi neiespaidotu situāciju ap Ukrainas basketbola izlasi...
Diezvaj FIBA ļautu noritēt spēlei valstī kurā izsludināts kara stāvoklis, tāpat kā diezvaj tu gribētu, lai LV izlase šobrīd dodas uz Ukrainu, izsevišķi visai tuvu Krievijas robežām - atcerēsimies kautvaj notriekto pasažieru lidmašīnu.
Bet protams, pirms cept rakstu, varēja uzzināt ko FIBA un Slovēnijas federācija par šo visu domā

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 11:42, pirms 5 gadiem
Autors patiešām varēja nedaudz iedziļināties šajā jautājumā. Runa neiet par karadarbību, bet par karastāvokļa situācijas ieviešanu lai valsts institūcijas var vajadzības gadījumā atbilstoši uzreiz rīkoties.

     [+] [-]

, 2018-11-26 11:55, pirms 5 gadiem
Autors ar rakstu ir atvēris vietu diskusijai.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-26 12:16, pirms 5 gadiem
Robis rakstīja: Diezvaj FIBA ļautu noritēt spēlei valstī kurā izsludināts kara stāvoklis, tāpat kā diezvaj tu gribētu, lai LV izlase šobrīd dodas uz Ukrainu, izsevišķi visai tuvu Krievijas robežām - atcerēsimies kautvaj notriekto pasažieru lidmašīnu.
Bet protams, pirms cept rakstu, varēja uzzināt ko FIBA un Slovēnijas federācija par šo visu domā
Atļautu, jo spēles nenotiek pat tuvumā frontes līnījai

     [+] [-]

, 2018-11-26 13:55, pirms 5 gadiem
Nu sliktākajā gadījumā spēli var arī neitrālā laukumā aizvadīt

  +1 [+] [-]

, 2018-11-26 15:48, pirms 5 gadiem
Utainiem vaņkām atkal nav miera.