Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" gūst trīs vārtus Mitiščos, tomēr pret "Atlanty" paņem tikai punktu

"Rīga" gūst trīs vārtus Mitiščos, tomēr pret "Atlanty" paņem tikai punktu
"Rīgas" pirmo vārtu autors Erlends Kļaviņš. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs "Rīga" guva trīs vārtus pēc kārtas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā pret "Atlanty" un pēc divām trešdaļām bija vadībā ar 3:2, tomēr trešajā periodā izlaida pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērija ar 3:4.

Vakar rīdzinieki jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, taču beigās izlaida pārsvaru un zaudēja, bet šodien rezultātu atklāja mājinieki. Lielisko individuālo meistarību nodemonstrēja „Atlanty” uzbrucējs Artūrs Giļazejevs, kurš no apmales izlauzās pie vārtiem un pārspēja Bruno Brūveri – 1:0. Trešdaļas vidū rīdzinieki palika mazākumā, mājinieki izspēlēja skaisto kombināciju, sekoja piespēle uz vārtu priekšu un Andrejs Smirnovs iemeta otro ripu „Rīgas” vārtos – 2:0.

Pēc pārtraukuma viesiem izdevās ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī izvirzīties vadībā. Otrās trešdaļas sākumā arī lauvas realizēja skaitlisko vairākumu – Pauls Svars saglabāja ripu uz zilās līnijas un piespēlēja Erlendam Kļaviņam, kurš pieslidoja tuvāk vārtiem un meta, ripai pēc rikošeta ielidojot Jegoram Siņegubkinam aiz muguras – 2:1. Piecas minūtes vēlāk „Rīga” guva otros vārtus. Harijs Brants kopā ar Rūdolfu Polcu aizskrēja pretuzbrukumā spēlējot mazākumā, Polcs saņēma piespēli vārtu tuvumā un panāca 2:2.

Perioda beigās rīdzinieki otro reizi realizēja skaitlisko vairākumu. Šoreiz Antons Trastašenkovs labi nospēlēja vārtu priekšā, kad savāca vārtsarga atvairīto ripu un iemeta to viņam starp kājsargiem – 2:3. Pēdējā trešdaļā „Atlanty” izlīdzināja rezultātu, vārtus gūstot Sergejam Dudkinam – 3:3. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām „Rīga” bija ļoti tuvu ceturtajām vārtu guvumam, tomēr pēdējā brīdī vārtsargam ar laukuma spēlētāju palīdzību izdevās novērst briesmas, ko apliecināja arī tiesnešu noskatītais video atkārtojums – ripa nebija šķērsojusi vārtu līniju.

Tomēr lauvas turpināja spēlēt agresīvi, un priekšpēdējā minūtē nopelnīja vēl vienu vairākumu, kas gan palika nerealizēts. Arī papildlaikā "Rīga" neizmantoja savas iespējas, bet pēcspēles metienu sērijā neiemeta nevienu bullīti un piedzīvoja zaudējumu ar 3:4.

Divas nākamās spēles „Rīga” aizvadīs Ņižņijnovgorodā pret vietējo „Chayka” 28. un 29. novembrī. Tad sekos ar U20 pasaules čempionātu saistītais pārtraukums, un nākamo maču rīdzinieki aizvadīs 22. decembrī.

Jaunatnes hokeja līga, 26. novembris

Atlanty - Rīga 4:3 (2:0; 0:3; 1:0, 0:0, 1:0)
Vārti: 3:42 Giļazejevs (Gončaruks, Silantjevs) 1:0, 9:59 Smirnovs (Silantjevs, Gončaruks, vair.) 2:0, 21:35 Kļaviņš (Svars, vair.), 2:1, 26:07 Polcs (Millers, Brants, maz.) 2:2, 37:32 Trastašenkovs (Švanenbergs, vair.) 2:3, 45:54 Dudkins 3:3, 65:00 Silantjevs 4:3
Metieni: 24:32
Iemetieni: 22:24
Soda minūtes: 16:16
Vārtsargi: Jegors Siņegubkins – Bruno Brūveris

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт