Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" trīsreiz iemet mazākumā, Vatsonam pirmais hat-trick NHL karjerā

"Flames" trīsreiz iemet mazākumā, Vatsonam pirmais hat-trick NHL karjerā
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītajā naktī trīs vārtus mazākumā iemeta Kalgari „Flames” komanda, bet ar hat-trick izcēlās Ostins Vatsons un Dastins Brauns.

Kalgari „Flames” hokejisti izbraukumā ar 6:1 iznīcināja Arizonas „Coyotes”, turklāt trīs vārtus uzvarētāji iemeta, spēlējot mazākumā. Šī trešā reize kluba vēsturē, kad „Flames” vienā spēlē trīsreiz iemet mazākumā. Iepriekš šāds sasniegums bija izdevies 1991. gada 9. martā pret Sentluisas „Blues” un 1997. gada 17. oktobrī pret Kolorādo „Avalanche”. Pa diviem vārtiem Kalgari komandas labā guva Noā Henifins un Marks Džankovski, bet Maiks Smits atvairīja 28 metienus, ļaujot „Flames” izcīnīt ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

„Coyotes” šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas un astotais pēdējās desmit spēlēs. Pēdējos divos mačos „koijoti”, spēlējot vairākumā, ir ielaiduši piecus vārtus, lai gan pirms tam 20 spēlēs tas nebija noticis ne reizi.

Tampabejas „Lightning” jau pirmajā trešdaļā guva četrus vārtus, ieliekot stabilus pamatus uzvarai pār Ņūdžersijas „Devils” (5:2). Breidens Points guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Luī Domings atvairīja 33 metienus, palīdzot „Lightning” svinēt trešo panākumu pēc kārtas. Interesanti, ka četrus vārtus pirmajā periodā Tampas komanda iemeta jau otrajā spēlē pēc kārtas. „Velnu” vārtsargs Korijs Šnaiders atvairīja 30 metienus, taču šosezon joprojām ir bez uzvarām (pieci zaudējumi).

Ar pirmo hat-trick NHL karjerā izcēlās Ostins Vatsons, ļaujot Nešvilas „Predators” ar 5:2 uzvarēt Anaheimas „Ducks”. „Predators” ir uzvarējuši četrās no pēdējām piecām spēlēm un ar 35 punktiem dala pirmo vietu līgā ar „Lightning” komandu. „Ducks” hokejisti sešās no pēdējām astoņām spēlēm nav spējuši gūt vairāk par diviem vārtiem.

Ar trim gūtiem vārtiem izcēlās arī Dastins Brauns, kura pārstāvētā Losandželosas „Kings” savā laukumā ar 5:2 pieveica Edmontonas „Oilers”. 32 metienus atvairīja Kelvins Petersens, palīdzot „karaļiem” pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

26. novembra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Coyotes – Flames1:6
Lightning – Devils5:2
Predators – Ducks5:2
Kings – Oilers5:2

Izmantotie resursi:
nhl.com