Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tonijs Pārkers rīt aizvadīs sezonas pirmo spēli "Spurs" sastāvā

Rolands Eliņš

Tonijs Pārkers rīt aizvadīs sezonas pirmo spēli "Spurs" sastāvā
Tonijs Pārkers
Foto: AFP/Scanpix

Francijas saspēles vadītājs Tonijs Pārkers savu pirmo NBA sezonas spēli Dāvja Bertāna pārstāvētajā Sanantonio „Spurs” komandā aizvadīs rītnakt pret Dalasas „Mavericks”, Pārkers paziņojis savā „Facebook” profilā.

„Esiet gatavi, „Spurs” fani, es atgriezīšos rītdienas spēlē pret Dalasu,” pavēstīja Tonijs Pārkers. „Esmu ļoti priecīgs, ka atkal varēšu spēlēt. Šīe bijuši grūti mēneši, kuros bija jāatgūstas no traumas, tas prasīja lielu pacietību un psiholoģisko spēku. Vēlos pateikties visiem, kuri ticēja, ka atgriezīšos. Es to nebūtu paveicis bez jūsu atbalsta.”

Pārkers guva smagu traumu aizvadītajās izslēgšanas spēlēs sērijā pret Hjūstonas „Rockets”, pārraujot kvadricepsa cīpslu. Šīs traumas dēļ viņš nevarēja spēlēt pusgadu, taču jau iepriekš bija piedalījies Ostinas „Spurs” treniņos fārmklubā.

35 gadus vecais Pārkers pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 10.1 punktu un izdalīja 4.5 rezultatīvas piespēles, kas bija viņa vājākie statistikas rādītāji kopš debitanta sezonas tālajā 2002. gadā. Taču ar Pārkeru sastāvā „Spurs” spēja gūt 61 uzvaru regulārajā sezonā.

Medicīniskais personāls deva Pārkeram atļauju atgriezties pilnvērtīgā režīmā jau pirms pāris mēnešiem, taču „Spurs” izvēlējās piesardzību un ļāva Pārkeram atgūt sportisko formu pamazām. Pats Pārkers bija izteicies, ka pēc traumas gūšanas ne uz brīdi nepieļāva iespēju, ka varētu beigt NBA karjeru.

Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” līdz šim sākumsastāvā saspēles vadītāja pozīcijā izmantoja (sezonas sākumā) Dežonti Mareju un (pēdējos mačos) Petiju Milzu, taču Pārkera atgriešanās noteikti tiks sagaidīta kā spēcīgs pastiprinājums komandai šajā pozīcijā. Muskuļa traumas dēļ gan joprojām spēlēt nevar Kavai Lenards, un „Spurs” pagaidām nevar piedāvāt konkrētu termiņu, kad viņš varētu atgriezties sastāvā.

Spēlējot bez Pārkera un Lenarda, "Spurs" tāpat pratusi sezonu sākt ar 12 uzvarām 19 spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/tp9network...