Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "2-0 pirmo reizi kopš 2004. gada? Priekšā vēl 80 spēles"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Porziņģis: "2-0 pirmo reizi kopš 2004. gada? Priekšā vēl 80 spēles"
Kristaps Porziņģis 25. oktobrī Ņūorleānā. Foto: USA Today/Scanpix

"Centos aizsargāt savu grozu. Man patīk to darīt un šovakar spēju palīdzēt komandas biedriem. Uzvarējām, esmu priecīgs," Kristaps Porziņģis izbraukuma spēlē Ņūorleānā bloķēja piecus metienus, bet pēcspēles sarunā ar žurnālistiem slavēja "Mavericks" kolēģus.

Latviešu basketbolists piektdien bloķēja par diviem metieniem vairāk nekā “Pelicans” komanda kopā. “Manuprāt, puiši paveica labu darbu perimetra aizsardzībā. Tas piespieda pretiniekus doties garāmgājienos. Gaidīju viņus un centos darīt visu, ko spēju, lai aizsargātu groza apakšu.”

“Pelicans” pirmajā ceturtdaļā sameta 41 punktu “Mavericks” grozā. Tas licis pamainīt akcentus “rikšotāju” darbībā. “Visi atgriezās laukumā ar lielāku enerģiju un intensitāti aizsardzībā. Vairāk runājām viens ar otru, aizsardzības līmenis uzlabojās. Centāmies saglabāt līdzīgu enerģiju visas spēles garumā.”

“Neviens nesāka panikot, turpinājām spēlēt savu spēli,” teica Porziņģis. “Saglabājām pacietību aizsardzībā, bet uzbrukumā mums ir daudz ieroču – galvenais, jāiemet par vienu metienu vairāk. Šodien spērām soli uz priekšu kā komanda. Mājas celtniecība nupat sākusies – esmu sajūsmā par nākotni.”

Luka Dončičs kļuva par pirmo NBA spēlētāju, kurš nopelnījis “triple-double” sezonas otrajā spēlē, vēl nesasniedzot 21 gada vecumu. Spēles izskaņā viņa tālmetiens palielināja Dalasas pārsvaru no četriem līdz septiņiem punktiem. “Viņš iemet tādus metienus. Luka ir mežonis – spēlētājs, kurš ļoti labi spēlē galotnēs (he`s very clutch). Izskaņā iemeta divus ļoti svarīgus metienus.

“Delons Raits aizvadīja līdz šim labāko spēli. Iemeta lielus metienus, paveica labu darbu aizsardzībā – parādīja, uz ko spējīgs. Šodien uzņēmās visi, palīdzot izcīnīt lielisku uzvaru izbraukumā,” Porziņģis uzslavēja aizsargu, kurš spēlē pret “Pelicans” guva 20 punktus un pārķēra piecas bumbas.

Dalasas “Mavericks” basketbolisti, tāpat kā “Los Angeles Clippers” un “Minnesota Timberwolves”, sezonu sākuši ar divām uzvarām. “Mums ir 2-0 starts pirmo reizi kopš 2004. gada? Wow, traki. Tā vienkārši ir, taču mums priekšā vēl 80 spēles. Domāsim par nākamo.”

Video: Lukas Dončica un Kristapa Porziņģa komentāri

“Luka Dončičs ir mūsu galvenais bumbas turētājs. Viņam tas patīk, man tas patīk. Centīsimies būt bīstami. Kad bumba ir Lukas rokās, var notikt jebkas. Tādos brīžos cenšamies viņam uzticēties,” pabeidza Porziņģis.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-26 13:04, pirms 4 gadiem
Pārsteidzoši, ka Dalasai jau 15 gadus nav bijušas 2 uzvaras sākumā, jo viņi Dirka laikos bija top komanda, izņemot pašus pēdējos gadus.
67 uzvaru sezona vispār tika sākta ar 4 zaudējumiem.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-26 13:57, pirms 4 gadiem
jāpārspēj Warriors 73 uzvaras !!!

     [+] [-]

, 2019-10-26 17:32, pirms 4 gadiem
KP pazibināja savu zelta pulksteni!