Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Laukumā atgriežas dāmas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Laukumā atgriežas dāmas
"Ķekavas Bulldogs" un Igaunijas izlase aizvadīs otro savstarpējo spēli šosezon
Foto: Kekavasbulldogs.lv

Elvi sieviešu florbola virslīgas turnīrā pēc ilgāka pārtraukuma atsāksies cīņas laukumā. Vienā no spēlēm sacentīsies pērnās sezonas finālistes "Rubene" un FK "Ķekava".

"Team Eesti" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 16:00 Tartu
Igaunijas izlase pašlaik turnīra tabulā ar 12 punktiem sešās spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr Ķekavas vienība četrās spēlēs iekrājusi tikpat punktu, esot ceturtajā pozīcijā. Igaunietes turpina ļoti eksperimentēt ar sastāvu, pirms kārtējās mājas spēles sastāvu papildinot ar septiņām jaunām spēlētājām, līdz ar to kopējais spēlētāju skaits tuvojas jau 30 dalībniecēm. Vienīgi sešas spēlētājas šosezon piedalījušās visās sešās spēlēs. Rezultatīvākā spēlētāja komandā ir pieredzējusī Kristi RIckberga, kura iekrājusi 10 (3+7) punktus. Arī divas nākamās rezultatīvākās igaunietes ir 1984. gadā dzimušās Merli Suvari (5+4) un Reti Vārta (5+1).

Kaut gan Ķekavas vienība aizvadījusi par divām spēlēm mazāk, komandas rezultatīvākās spēlētājas ir krietni naskākas uz punktu vākšanu. TĀ, Līga Vancāne savākusi 15 (4+11) punktus, bet Inga Ametere, kura laukumā devusies vien trijos mačos, sakrājusi 12 (9+3) punktus. Palīdzes gan nav lielas punktu guvējas, jo trešā rezultatīvākā ir Sintija Miļuna, kuras rēķinā ir 4 (3+1) punkti.

Šajā sezonā komandas aizvadījušas vienu savstarpējo spēli, pašā čempionāta ievadā, kad komandas spēkojās Ķekavā. Pēc katastrofālā cīņas sākuma, kad septiņu minūšu laikā latvietes nonāca iedzinējos ar 0:3, mača turpinājumā soli pa solim viņas tuvojās rezultātā, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu līdzsvarojot. Tas nozīmēja, ka jāspēlē papildlaiks, kurā gan bija nepieciešamas vien 29 sekundes, lai Līna Luiha nodrošinātu igaunietēm 6:5 panākumu.

"Rubene" – "FK Ķekava" pulksten 18:00 Kocēnos
Kocēnos un Latvijas florbola savienības Youtube kanālā šovakar būs iespēja vērot pērnās sezonas Latvijas čempionāta fināla atkārtojumu. Pašlaik gan komandām sekmes ir dažādas, jo "Rubene" četrās spēlēs iekrājusi deviņus punktus, bet FK "Ķekava", neskatoties uz to, ka nospēlējusi par divām spēlēm vairāk, no konkurentēm atpaliek jau par četriem punktiem. Laura Gaugere ar 12 (5+7) punktiem ir savas vienības rezultatīvākā spēlētāja un rezultatīvi spēlē arī vairākas citas spēlētājas, kuras vai nu vēl gaida savu 18. dzimšanas dienu vai pavisam nesen iekāpušas pilngadības kurpēs. Jūlija Rozīte sakrājusi 8 (6+2) punktus, bet Danute Tinkuse, kura ļoti rezultatīva bija sezonas pirmajās spēlēs, tikusi pie 7 (6+1) punktiem.

Ķekavas komanda turnīram pieteikusi vairākas jaunas spēlētājas, kuras pirms tam spēlēja kluba otrajā komandā "Rēzeknes BJSS" Latvijas čempionāta 1.līgā. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ir Ieva Bušmane, kurai 8 (4+4) punkti un viņai seko divas Latvijas valstsvienības spēlētājas Elīza Elizabete Bērziņa (7+0) un Klinta Mārtiņjēkaba (4+3).

Vienīgā šīs sezonas savstarpējā spēle izvērtās par pamatīgiem amerikāņu kalniņiem. Pirmajā trešdaļā divus vārtus guva Kocēnu klubs, bet pēc otrā perioda rezultāts bija 3:2 jau "Ķekavas" labā. Tomēr trešajā periodā spēles gaita apmeta vēl vienu kūleni, mājniecēm gūstot astoņus bezatbildes vārtus, tiekot pie graujošas 10:3 uzvaras.