Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlase Austrijā dodas pēc otrās uzvaras ciklā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija izlase Austrijā dodas pēc otrās uzvaras ciklā
Latvijas regbija izlase pirms spēles ar Somiju. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas klasiskā regbija izlase šodien Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijas otrajā mačā Vīnē viesojas pie Austrijas, cenšoties gūt otro panākumu un spert platu soli pretim uzvarai konferencē. Spēle sāksies plkst.19:00 pēc Latvijas laika. Mačs būs pieejams arī video tiešraidē šī raksta apakšā.

Ciklu latvieši iesāka pagājušajā sestdienā, kad pirmajā puslaikā mocījās, bet otrajā veica divus ātrus piezemējumus un ar 24:7 savā laukumā droši uzvarēja Somiju. Tikmēr Austrija ciklu iesāka pirms divām nedēļām, kad spēcīgā lietū izbraukumā ar 6:9 piekāpās Norvēģijai. Latvijas izlase mačā pret Somiju tika arī pie bonusa punkta, jo ieguva trīs piezemējumu pārsvaru. Līdz ar to ar pieciem punktiem esam izvirzījušies kopvērtējuma vadībā, kamēr pa četriem punktiem ir Norvēģijai un Somijai, bet pa vienam iekrājušas Austrija un Dānija.

Pirms cikla tika uzskatīts, ka tieši Austrijas izlase būs Latvijas galvenā konkurente uz pirmo vietu grupā. Mēs pēc Somijas uzvarēšanas pasaules regbija rangā esam pakāpušies uz 58. vietu, kamēr Austrija šobrīd atrodas 79. pozīcijā un ir priekšā pārējām trim grupas komandām.

"Es nevienu Austrijas spēli neesmu redzējis, bet citi, kuri skatījušies, teica, ka nedaudz stiprāki par somiem būs. Mums jāspēlē ātri, jādod tālās piespēles un tad visam vajadzētu būt labi," šonedēļ teica viens no Latvijas izlases spēlētājiem Ingus Aivars. "Mums obligāti būs četras uzvaras ciklā. Citādāk nav vērts."

Ja Austrijas izlases galvenais treneris Deivids Holbijs pēc pirmās cikla spēles varējis saglabāt gandrīz nemainīgu sastāvu, Latvijas izlasi vadošajam Sergejam Lisko bija jādomā par jauniem spēlētajiem. Latvijai pret Austriju nepalīdzēs abi "ārzemnieki" Roberts Džo Davidsons un Endrū Marks Šteinbergs, kā arī RK "Miesnieki" spēlētājs Ivars Eglis, Jānis Šveds (LMT RK "Eži"), Dāvis Bajārs (RK "Fēnikss") un Gatis Purviņš (RFC "Livonia"). Viņu vietā Latvijas izlases sastāvā iekļauti Dāvis Akmeņkalns un Ričards Iesalnieks (abi - LMT RK "Eži"), Valērijs Runco un Eduards Želvis (abi - RFC "Livonia"), Guntis Cirša (RK "Miesnieki") un Andrejs Borisovs (RK "Jūrmala"). Tieši Davidsons bija rezultatīvākais Latvijas spēlētājs pret Somiju, ar divām realizācijām un vienu piezemējumu savācot deviņus punktus.

"Pret Austriju nedrīkst spēlēt tikpat nervozi, kā bija Somijas mačā, un jāizlabo iepriekšējā duelī pieļautās kļūdas. Domāju, ka Austrija centīsies spēlēt ātri - nedrīkst viņiem ļaut to darīt un jādarbojas savā stilā. Iestrādnes mums ir, spēles laikā tās izmēģināsim," pirms došanās uz Austriju teica Lisko.

Latvijas izlase šobrīd sacenšas turnīrā, kuras pilnais nosaukums ir "Rugby Europe International Championships" jeb Eiropas čempionātā otrā un trešā līmeņa izlasēm. Šī ir trešā sezona jaunajā formātā, kad mači tiek izspēlēti viena gada ciklā, kas aizstāj iepriekšējo divu gadu ciklu. Šajā turnīrā pirmajos divos līmeņos "Championship" un "Trophy" spēlē pa sešām izlasēm, tiem seko desmit izlašu "Conference 1" turnīrs un desmit izlašu "Conference 2" turnīrs, kurā ir arī Latvija, bet pašā lejasgalā ir trīs izlašu attīstības turnīrs.

Otrās konferences Ziemeļu grupas noslēdzošos divus mačus Latvija aizvadīs jau 2019. gadā, 4. maijā uzņemot Dāniju, bet 25. maijā izbraukumā spēkojoties ar Norvēģiju.

Latvijas izlases sastāvs spēlē ar Austriju:

Nr.SpēlētājsKlubs
1.Guntis CiršaRK "Miesnieki"
2.Dāvis PērkonsRK "Miesnieki"
3.Ingus AivarsLMT RK "Eži"
4.Māris StreikišsLMT RK "Eži"
5.Kaspars BriedisRFC "Livonia"
6.Dāvids BērtiņšRFC "Livonia"
7.Andrejs BorisovsRK "Jūrmala
8.Emīls BalodisRK "Miesnieki"
9.Elmārs ŠefanovskisRK "Miesnieki"
10.Ruslans KotļevsLMT RK "Eži"
11.Vigo ValdavsRFC "Livonia"
12.Krists KrūskopsRK "Miesnieki"
13.Valērijs RuncoRFC "Livonia"
14.Ivo KapiņšRFC "Livonia"
15.Juris IesalnieksRK "Miesnieki"
16.Roberts AmetersRK "Miesnieki"
17.Janeks TaškānsRFS "Livonia"
18.Māris RobežnieksRK "Miesnieki"
19.Eduards ŽelvisRFC "Livonia"
20.Kārlis GarokalnsRK "Miesnieki
21.Ričards IesalnieksLMT RK "Eži"
22.Niks VoitečkoRFC "Livonia"
23.Dāvis AkmeņkalnsLMT RK "Eži"