Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks un Bamberga centīsies izbojāt Paskāla "Pao" debiju

Andrejs Siliņš

Strēlnieks un Bamberga centīsies izbojāt Paskāla "Pao" debiju
Jānis Strēlnieks
Foto: Daniel Lob

Šovakar pulksten 21:00 Bambergā sāksies ULEB Eirolīgas trešās kārtas spēle starp Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Vācijas čempioni “Brose” un Grieķijas superklubu Atēnu “Panathinaikos”. Spēles aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas arī ULEB Eiropas kausā un FIBA Eiropas kausā.

Rezultāti līdzšinējā sezonā apliecina cerēto – jaunā formāta Eirolīga ir visu laiku labākā, jo komandu spēku samēri ir ārkārtīgi līdzvērtīgi. Arī “Brose” sniegums to apliecina. Bambergas komanda sezonu sāka Stambulā, ar 66:67 piekāpjoties Turcijas čempionei “Fenerbahce”, savukārt pagājušajā nedēļā savā laukumā tika galā ar Kazaņas “Unics” (89:86).

Jānis Strēlnieks pirmajā mačā iemeta septiņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet nākamajā mačā jau kļuva par spēles labāko dalībnieku – 17 punkti, no kuriem liela daļa ļoti svarīgos brīžos, lai Bamberga nezaudētu iniciatīvu un izcīnītu pirmo panākumu. Vācijas čempionātā Strēlnieks turpina apliecināt arī sava piespēlētāja dotības – 11 piespēlēm iepriekšējā nedēļā pagājušajā sekoja septiņas un komandas kārtējā uzvara.

“Panathinaikos” klubā jau notikušas fundamentālas izmaiņas. Lai gan Eirolīgā pēc uzvaras pār “Žalgiri” (84:76) sekoja zaudējums CSKA (77:81), trenerim Argirim Pedulakim darbs tika uzteikts pēc zaudējuma pirmajā Grieķijas čempionāta cīņā pret “Olympiacos” (tā gan notika vēl pirms mača ar CSKA). Pret maskaviešiem komandu vadīja asistents Georgis Vovorass, bet nu jau komandas vadību pārņēmis spāņu speciālists Havi Paskāls, kurš iepriekšējās astoņas sezonas vadīja “Barcelona”, šai laikā izcīnot četrus Spānijas titulus, trīs kausu un 2010. gada Eirolīgas titulu. Kopumā Eirolīgā Paskālam uzvaras 75,9% aizvadīto spēļu.

Gluži kā “Spurs” jādzīvo pēc Tima Dankana basketbola gaitu beigšanas, "Panathinaikos" jāspēj turpināt dzīvi pēc tam, kad par karjeras beigām paziņojis kluba simbols un viens no izcilākajiem Eirolīgas meistariem Dimitris Diamantidis. Pirmajos mačos līdera lomu sadalījuši vairāki vīri - rezultatīvākie ar 11,5 punktiem bijuši Niks Kalatess, kuram arī sešas piespēles un 5,5 bumbas, kā arī Nikoss Papas. 11 caurmērā guvis Demetriss Nikolss, bet 10,5 punkti un septiņas bumbas Krisam Singltonam.

ULEB Eirolīga, 3. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
25.10.19:00Unics – Daruššafaka87:94
25.10.21:00Anadolu Efes – CSKA87:93
25.10.21:00Olympiacos – EA7 Emporio Armani91:81
25.10.22:00Real – Baskonia87:91
26.10.20:00Crvena Zvezda – Barcelona
26.10.20:45Fenerbahce – Žalgiris
26.10.21:00Brose - Panathinaikos
26.10.21:05Maccabi – Galatasaray

ULEB Eiropas kausā Jānis Timma un Sanktpēterburgas “Zenit” pulksten 20:00 mājās uzņems “UCAM Murcia”. “Zenit” sezonu sākusi ar trim uzvarām VTB līgā un Minhenes “Bayern” uzveikšanu (80:77) pirmajā Eiropas kausa spēlē pirms divām nedēļām. Timma pirmajā mačā nepilnās 33 minūtēs guva 20 punktus, kļūstot par rezultatīvāko komandā, ka arī izcīnīja četras bumbas un atdeva trīs piespēles. “Murcia” paspējusi aizvadīt jau divas cīņas, pirmajā ar 86:77 pieveicot “Budučnost”, bet otrajā ar 84:92 zaudējot Minhenē.

Savukārt A grupas spēlē Panevēžā viesosies Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā “Nizhny Novgorod” ar Ingu Jakoviču ierindā. Pretiniekos viena no divām grupas līderēm “Lietkabelis”, kas debijas sezonu šādā līmenī sākusi ar Skopjes MZT (90:89) un Zagrebas “Cedevita” (80:76) pieveikšanu. “Nizhny Novgorod” pagājušajā nedēļā sāka dalību turnīrā ar bezierunu zaudējumu mājās pret Anžeja Pasečņika “Herbalife Gran Canaria” (80:106). Jakovičs nepilnās 14 minūtēs guva četrus punktus. Pagaidām oficiālās spēlēs “Nizhny Novgorod” vēl nav izcīnījusi uzvaras, jo zaudējumi ciesti arī visās trīs VTB līgā aizvadītajās spēlēs. Spēles sākums šovakar Lietuvā pulksten 19:00.

FIBA Eiropas kausā spēli aizvadīs Ernests Kalve un rumāņu “Mureš”, kas 18:30 uzsāks spēli Lietuvā pret Prienas “Vytautas”. Rumāņi sezonu starptautiskajā arēnā sāka pirms nedēļas, ar 70:58 sakaujot igauņu “TLU Kalev”, bet Kalvem šai mačā 11 punkti, desmit bumbas un efektivitāte +22. I grupā ir tikai trīs komandas, līdz ar to Prienas vienībai, kas Lietuvas čempionātā līdz šim zaudējusi piecos no astoņiem mačiem, šī būs pirmā cīņa. Grūts sezonas sākums vietējā čempionātā padevies arī “Mureš”, kas pēc trim zaudējumiem pirmo uzvaru izcīnīja tikai 14. oktobrī. Spēles tiešraidi demonstrēs FIBA kanāls “YouTube” vietnē.