Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Lietuvas velns sarīko elli Losandželosā

Pilnā sparā rit jaunā 2011./2012. gada NHL sezona un hokeja mačus var sākt baudīt arī Losandželosas „Kings” līdzjutēji. Šoreiz no „Staples Center” arēnas nedaudz par 25.oktobra spēli pret Ņūdžersijas „Devils”, kurā par vienu no spēles galvenajiem varoņiem kļuva lietuvietis Dainius Zubrus.

„Kings” sezonu ir uzsākuši veiksmīgi, it īpaši spīd vārtsargs Jonathan Quick. Viņam pēdējās trīs spēlēs pēc kārtas ir izdevies nosargāt savus vārtus neieņemtus, kas līdz šim nevienam karaļu vārtsargam komandas pastāvēšanas vēsturē nebija izdevies. Bet šajā spēlē pret „Devils” komandu galvenais treneris Terry Murray nolēma Quick dot atpūtu un ļāva sevi pierādīt komandas otrajam vārtsargam Jonathan Bernier.

Spēles pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvuma, bet otrajā periodā dominēja viesi, kurā „Devils” guva 3 bezatbildes vārtus. Šeit lielākais nopelns šobrīd vienīgajam pasaules spēcīgākajā līgā regulāri spēlējošajam hokejistam no Baltijas, lietuvietim Dainius Zubrus (šovakar citā spēlē Otavas „Senators” rindās NHL šīs sezonas debija mūsu Kasparam Daugaviņam!). Zubrus uzbrukuma virknējumā kopā ar čehiem Patrik Elias un Petr Sykora laukumā vienkārši uguņoja. Vispirms Lietuvas uzbrucējs velnus izvirzīja vadībā 1-0. Neilgi pēc tam Zubrus pretinieku zonā nozaga ripu no Anze Kopitar un iesāka lielisku „Devils” saspēli, kuru beigās noslēdza Elias un jau 2-0. Bet lietuvietis drīz vien „Staples Center” arēnu pataisīja par īstu elli, ar skaistu metienu pārspējot „Kings” vārtsargu Bernier un nošokējot vietējo publiku. Pēc tam vēl lieliskas izdevības palielināt viesu pārsvaru neizmantoja Ilya Kovalchuk un Zach Parise. Savukārt mājinieku centieni atdūrās pret zviedru mūri „Devils” vārtos Johan Hedberg, kurš aizvadīja lielisku spēli. 3-0 rezultāts tā arī saglabājās līdz spēles beigām un par mača pirmo zvaigzni pelnīti tika atzīts Dainius Zubrus.


Lai gan Losandželosas „Kings” šoreiz neaizvadīja labāko spēli, tomēr šosezon karaļu līdzjutēji ar šo komandu saista lielas cerības. „Kings” starpsezonas pievienojušies tādi spēlētāji kā Mike Richards un Simon Gagne, kuru vārdi hokeja cienītājiem īpašus komentārus neprasa. Viņi sezonas sākumā savu meistarību „Kings” faniem jau pierādījuši .Gagne pirmajās spēlēs rāda lielisku sniegumu virknējumā kopā ar Anze Kopitar un Justin Williams, savukārt Richards spēlē kopā ar Dustin Brown un Dustin Penner. Lieliski sezonu uzsācis arī aizsargs Jack Johnson, kura kontā jau trīs uzvaru nesošie vārti. Savukārt viena no komandas liekākajām zvaigznēm aizsargs Drew Doughty pašlaik ārstē savainojumu, bet drīzumā atgriezīsies ierindā. Bet vārtu vīra Jonathan Quick sezonas sākumu var noraksturot vienā vārdā -Fantastika! Kā jau raksta sākumā minēju 3 sausās spēles pēc kārtas un nešaubīgi viens no līgas vērtīgākajiem vārtsargiem sezonas ievadā.





     [+] [-]

, 2011-10-26 16:21, pirms 12 gadiem
Cik maksā biļetes?

  +9 [+] [-]

, 2011-10-26 16:55, pirms 12 gadiem
Autors laikam neņēmās tulkot spēlētāju vārdus un atstāja tos angliski! Labāk jau ir nekā iztulkot pavisam sķībi, greiz, nepareizi!

  +8 [+] [-]

, 2011-10-26 17:02, pirms 12 gadiem
Paldies par raxtu, bija interesanti!! Nu forši , ka lietuvēnam tik labi ir izdevies uzspēlēt!!!!

     [+] [-]

, 2011-10-26 17:43, pirms 12 gadiem
eatm rakstīja: Autors laikam neņēmās tulkot spēlētāju vārdus un atstāja tos angliski! Labāk jau ir nekā iztulkot pavisam sķībi, greiz, nepareizi!
Un tas ir + raksta autoram. Labāk tos spēlētājus atstāt viņu uzvārdos nekā "pārlatviskot" . Raxts labs un izaskatās, ka šamējais arī vērojis spēli Live (pēc bildēm)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 21:27, pirms 12 gadiem
zigmundoo rakstīja: Tas gan, vēl nesen viens autors Bourque iztulkoja kā Burks.
Un kā tad tavuprāt ir pareizi? Borgjues?! Ir tāds leģendārs aizsargs Rejs Burks (Raymond Bourque) un latviski viņu tā arīizrunaja - Rejs Burks!

     [+] [-]

, 2011-10-26 22:07, pirms 12 gadiem
zigmundoo rakstīja: Tas gan, vēl nesen viens autors Bourque iztulkoja kā Burks.
Pirmkārt, īpašvārdus netulko. Otrkārt, Bourque tiešam pēc franču īpašvārdu atveides noteikumiem ir atveidojams kā Burks

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 22:42, pirms 12 gadiem
Harij, kā LA? Kāda atmosfēra arēnā? LV fanus skaļumā pārsit?
Labs raksts!

     [+] [-]

, 2011-10-26 23:38, pirms 12 gadiem
Mr.Proper rakstīja: Un tas ir + raksta autoram. Labāk tos spēlētājus atstāt viņu uzvārdos nekā "pārlatviskot" . Raxts labs un izaskatās, ka šamējais arī vērojis spēli Live (pēc bildēm)
Blogā tā varbūt var, bet oficiālā rakstā - noteikti nē.

P.S. Paldies autoram par ieskatu!

  +3 [+] [-]

, 2011-10-26 23:39, pirms 12 gadiem
laviinviirs rakstīja: Un kā tad tavuprāt ir pareizi? Borgjues?! Ir tāds leģendārs aizsargs Rejs Burks (Raymond Bourque) un latviski viņu tā arīizrunaja - Rejs Burks!
Moška, Burkā.

     [+] [-]

, 2011-10-27 00:10, pirms 12 gadiem
tukshums rakstīja: Harij, kā LA? Kāda atmosfēra arēnā? LV fanus skaļumā pārsit?
Labs raksts!
Laba laba atmosfera ,bet gruuti taa salidzinaat man ar Latvijas faniem...Katraa zinaa tas lielakais troksnis naak no augshejiem sektoriem,kur biletes letakas...Aciimredzot tie arii ir tie lielakie un istakie Kings fani,jo dargajos sektoros liela dala ir "operas" publika

     [+] [-]

, 2011-10-27 11:00, pirms 12 gadiem
Es biju no karaļiem gaidījis uzvaru .

     [+] [-]

, 2011-10-27 12:05, pirms 12 gadiem
Mr.Proper rakstīja: Un tas ir + raksta autoram. Labāk tos spēlētājus atstāt viņu uzvārdos nekā "pārlatviskot" . Raxts labs un izaskatās, ka šamējais arī vērojis spēli Live (pēc bildēm)
Tas protams nav sliktākais risinājums, kad uzvārdus, kuri līdz tam latviešu valodā rakstītajos tekstos nav manīti, tiek rakstīti oriģinālajā transkripcijā. Bet piemēram Iļju Kovaļčuku latviešu valodā rakstošā prese pazīst. Pie viena - varam priecāties, ka šajā rakstā nav bijusi vajadzība pieminēt kādu spēlētāju no Ķīnas vai Malaizijas .. tad ar oriģinālajiem uzvārdiem būtu pavisam jautri

     [+] [-]

, 2011-10-27 12:31, pirms 12 gadiem
Tiešām iepriecina, ka rakstā uzvārdi nav izkropļoti

  +3 [+] [-]

, 2011-10-27 12:32, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu!

     [+] [-]

, 2011-11-02 02:48, pirms 12 gadiem
M9 rakstīja: Moška, Burkā.
Nu tur ta problēma, ka mūsu mēle to ir diezhan grūti uzrakstīt, manuprāt, tuvākais varētu būt Bourks...