Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" ar uzvaru pagarinājumā nonāk soļa attālumā no Stenlija kausa

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Lightning" ar uzvaru pagarinājumā nonāk soļa attālumā no Stenlija kausa
Tampabejas "Lightning" līksmo par uzvaras vārtiem. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas finālsērijā rezultāts kļuvis 3-1, jo aizvadītajā naktī Tampabejas “Lightning” ar 5:4 pagarinājumā pieveica Dalasas “Stars”. Iespēja nodrošināt titulu būs jau naktī no sestdienas uz svētdienu.

Spēli labāk sāka Dalasas “Stars” hokejisti, un viņiem izdevās pārsvaru uz ledus pārvērst 2:0 vadībā. Rezultātu atklāja aizsargs Jons Klinberjs, kurš neitrālajā zonā savāca noklīdušu ripu un pats devās uz priekšu. Ja pirmais metiens līdz vārtiem netika, tad ar atkārtotu mēģinājumu izdevās trāpīt tālajā stūrī. Pārsvaru dubultoja pieredzējušais Džo Pavelskis, izmantojot lielisku komandas kapteiņa Džeimija Bena piespēli.

Tomēr 33 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām Tampabejas “Lightning” izspēlēja izcilu kombināciju un samazināja deficītu. Kevins Šatenkirks no aizvārtes atdeva piespēli uz sarkanās līnijas gaidošajam Ondržejam Palātam, tikmēr kājas bija ieslēdzis Breidens Points. Viņš saņēma ripu un nonāca aci pret aci pret Antonu Hudobinu, randiņu pēc māņu kustības pabeidzot ar metienu vārtos - 1:2.

Vēl vairāk - otrās trešdaļas ievadā Points no gaisa realizēja vairākumu, guva savus 13. vārtus play-off un izlīdzināja rezultātu (2:2). Tiesa, pēc Tailera Segina centieniem ripu tukšos vārtos iebakstīja Korijs Perijs, tādējādi “Stars” drīz atgriezās vadībā - 3:2. Tomēr pēc desmit minūtēm tablo atkal vēstīja par līdzsvaru. “Lightning” atkal iemeta vairākumā, kaut pirms fināla tas ļoti buksēja. Ņikitas Kučerova piespēle trāpīja pa pretinieka slidu, bet ripa laimīgi atrada iepretim vārtiem gaidošo Janni Gordu, un Hudobinam nebija nekādu cerību - 3:3.

47. minūtē “Lightning” pirmo reizi izvirzījās vadībā, panākot 4:3. Tika uzvarēts iemetiens uzbrukuma zonā, ripa nonāca zonas dziļumā, kur to savāca Alekss Kilorns. Viņš izslidoja no aizvārtes, pagriezās un neskatoties izdarīja metienu, trāpot perfekti - ripa no pārliktņa un tad stabiņa atrada ceļu tīklā. Taču pēc piecām minūtēm “Stars” atguvās. Ar Pavelska metienu Andrejs Vasiļevskis tika galā, taču atlēkusī ripa trāpīja savējam aizsargam Šatenkirkam, kurš vārtu priekšā cīkstējās ar Seginu, un neveiksmīgi atrada ceļu vārtos - 4:4.

Bija jāspēlē pagarinājums, un par tā varoni kļuva tieši Šatenkirks. Vairākumā Gords uzvarēja iemetienu un nogādāja ripu līdz Viktoram Hedmanam, kurš tālāk piespēlēja aizsardzības partnerim. Šatenkirks tika pie metiena no labā iemetiena apļa, un bija precīzs - “Lightning” uzvarēja ar 5:4, nonākot viena panākuma attālumā no Stenlija kausa izcīnīšanas. Nākamā spēle notiks jau naktī no sestdienas uz svētdienu pulksten 3:00, jo komandas aizvada divas spēles divās dienās.

Jāpiezīmē, ka “Lightning” šajā Stenlija kausa izcīņā septiņas reizes spēlējusi pagarinājumu, uzvarot sešos no šiem mačiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-26 09:15, pirms 4 gadiem
Ahooii "hokeja eksperti", tikai smirdēt varat par KHL?
P.S. Kas par spēli, awesome

  -2 [+] [-]

, 2020-09-26 09:48, pirms 4 gadiem
Šogad viss tik viegli paredzams tas ka Lightnig čempioni.
NBA arī viss jau sen skaidrs Heat vs LAL fināls, kurā par 98% ka uzvarēs LAL.

TIk paredzami un garlaicīgi sen nav bijis..

  +2 [+] [-]

, 2020-09-26 11:17, pirms 4 gadiem
Bļ.ģ... tad jau viss atkal skaidrs. Ļoti cerēju ka Dalasa spēs iekost tai riebīgajai Tampabejai bet ko tu stipram padarīsi

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 13:41, pirms 4 gadiem
Pelnīti. Jaudīgs hokejs ne tikai šosezon.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 13:53, pirms 4 gadiem
Vēl nekas nav beidzies, vēl būs trīs spēles, es tam un Dallasai ticu!!!

     [+] [-]

, 2020-09-26 13:58, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Vēl nekas nav beidzies, vēl būs trīs spēles, es tam un Dallasai ticu!!!
Ne jau pret šito Tampas komandu Kaut kādu Kolumbusu vai Golden Nights varbūt uzvilku 3x pēc kārtas, bet šitos nereāli.

     [+] [-]

, 2020-09-26 16:26, pirms 4 gadiem
Viss ir beidzies, tikai naivais cer ka finālā no 1-3 atspēlēsies..