Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas izlases vārtsargs Pikfords noslēdz jaunu līgumu ar "Everton"

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Anglijas izlases vārtsargs Pikfords noslēdz jaunu līgumu ar "Everton"
Džordans Pikfords. Foto: AFP/Scanpix

Šodien, 26. septembrī, Džordans Pikfords noslēdza jaunu līgumu ar "Everton" par sadarbību uz nākamajām sešām sezonām.

Džordans Pikfords pievienojās “Everton” komandai 2017. gada vasarā. Par angļu vārtsargu transfēra summa toreiz bija 28,5 miljoni eiro. Pēc pievienošanās klubam viņš noslēdza piecu gadu līgumu līdz 2022. gadam. Tomēr šodien noslēgtais darījums atļaus Pikfordam “Everton” komandā spēlēt divas sezonas ilgāk jeb līdz 2024. gadam.

Uzreiz pēc pievienošanās klubam pagājušajā sezonā viņš kļuva par pirmo numuru vārtos, neizlaižot Anglijas Premjerlīgā nevienu spēli. Savā ''Everton'' debijā viņš spēja nosargāt vārtus neskartus kā arī palīdzēja izcīnīt uzvaru pret “Stoke City” ar 1:0. Sezonas turpinājums nebija tik veiksmīgs, līgā finišējot astotajā pozīcijā un paliekot sausā tikai 10 reizes.

Pēc šīs sezonas Anglijas izlases treneris Gerets Soutgeits tieši Pikfordu izvēlējās par valstvienības pamatvārtsargu Pasaules kausa finālturnīram. Viņš nepievīla un iepazīstināja visu pasauli ar sevi, aizvadot izcilas spēles izlases kreklā. Pikfords palīdzēja Anglijai izcīnīt labāko sasniegumu kopš 1990. gada – 4. vietu.

Šī gada vasarā “Chelsea” meklēja jaunu vārtsargu, taču “Everton”, par spīti lielajai interesei, nebija gatavi pārdot Pikfordu par mazāk nekā 70 miljoniem eiro. Šāda summa “Chelsea” šķita neadekvāta, tāpēc kā savu transfēra mērķi izvēlējās Kepu Arrisivalagu no "Athletic Bilbao".

Šī sezona Džordanam Pikfordam nav iesākusies veiksmīgi – ne reizi nepaliekot sausā un ielaižot 11 vārtus sešās spēlēs. Sestdien “Everton” centīsies izmainīt šo situāciju, kad tiksies ar “Fulham” komandu.