Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Salavat Julajev" sagrauj "Lokomotiv" un pārtrauc zaudējumu sēriju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Salavat Julajev" sagrauj "Lokomotiv" un pārtrauc zaudējumu sēriju
Foto: hcsalavat.ru

Nespēlējot Artūram Kuldam, zaudējumu sēriju Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) pārtraukusi Ufas "Salavat Julajev" vienība, kas ar 5:2 sagrāva Jaroslavļas "Lokomotiv", laukumā nedodoties Jānim Spruktam.

Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejisti pēdējā laikā cīnījušies ar mainīgām sekmēm, kamēr "Salavat Julajev" pēdējās trīs spēlēs piedzīvojusi zaudējumu, cenšoties atgūt uzvaru garšu. Līdzīgi kā Astanā, arī Ufā Latvijas hokejistu duelis izpalika, jo spēlēt gatavi nebija ne Jānis Sprukts, ne Artūrs Kulda.

Spēli aktīvāk iesāka viesi, tiekot arī pie pirmās vārtu gūšanas iespējas, kad ripu teju no vārtu līnijas izvilka aizsargs, bet "Salvat Julajev" hokejisti ātri prata atvirzīt spēli no saviem vārtiem un apdraudēt pretinieku vārtus. Līdz pirmā perioda vidum spēle bija izlīdzinājusies, komandām vairāk cīnoties viduszonā un pie apmalēm. Arī perioda turpinājumā aizsardzība dominēja pār uzbrukumu. Līdz pārtraukumam "Lokomotiv" spēja radīt divas vārtu gūšanas iespējas, bet droši nospēlēja Vitālijs Kovaļs, kuram pirmajā periodā darba netrūka, atvairot 15 metienus.

Otrajā periodā cīņa ritēja pēc pirmā perioda scenārija. Kad spēlētas bija teju piecas minūtes, lieliskā metiena pozīcijā pretī vārtiem nonāca Martins Ternbergs, bet viņa mestā ripa lidoja vārtiem secen. Tuvojoties perioda vidum, bīstamāk sāka uzbrukt mājinieki. Laba izdevība radās Kirilam Koļcovam, bet līdz metienam viņam neizdevās tikt, jo pretinieku aizsargi viņu aizgrūda prom no vārtiem. Ilgi nebija jāgaida, lai tiktu atklāts spēles rezultāts. Pēc uzmetiena uz vārtiem diezgan augstu nūju pacēla Dmitrijs Makarovs, no kura tad ripa nonāca vārtu tīklā - 1:0. Drīz vien pēc tam tika fiksēts pirmais noteikumu pārkāpums, pie vairākuma tiekot "Lokomotiv". Pēc nepilnas minūtes Sergejs Koņkovs arī pārkāpa noteikumus, dodot iespēju uzspēlēt vairākumā arī "Salvat Julajev". Ufas komanda ir piektā labākā vairākumu realizācijā un to apliecināja arī tagad, ātri panākot 2:0 savā labā. Arī perioda turpinājumā iniciatīva bija "Salavat Julajev" pusē, kas ļāva noslēgt periodu ar vēl vienu vārtu guvumu - 3:0.

Trešā perioda ievadā pazuda visi jautājumi par uzvarētāju šajā spēlē. Lieliski savu uzbrukumu trešajā minūtē izvērsa mājinieki, un to ar precīzu metienu noslēdza Aleksejs Kajgarodovs. Pēc 24 sekundēm "Lokomotiv" tika pie skaitliskā vairākuma, rezultāta starpību spējot samazināt vien divas sekundes līdz tā beigām, kad ripa ieslīdēja vārtos pēc Jonasa Holosa metiena (1:4). Tuvu vārtu guvumam mazākumā bija Jirži Novotnijs, bet dažas sekundes vēlāk laukuma otrā pusē 5:1 panāca Anti Pilstrēms. Atlikušais laiks vairs bija tikai formalitāte. "Lokomotiv" iespējas gūt kādus vārtus samazināja vajadzība spēlēt mazākumā, bet savs tomēr tika panākts. Pretinieku kļūdu viduszonā izmantoja Sergejs Koņkovs, apspēlējot pāris aizsargus un gūstot vārtus. Spēle tā arī noslēdzās ar rezultātu 5:2, Ufas komandai pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

KHL regulārais čempionāts, 26. septembris

"Salavat Julajev" - "Lokomotiv" 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Vārti: 30:49 Makarovs (Lekomcevs, Hartikainens) 1:0, 34:11 Tolpeko (Višņevskis, Heikinens) 2:0, 39:48 Sļepiševs 3:0, 42:34 Kajgarodovs (Koļcovs, Skačkovs) 4:0, 44:50 Holos (Gaļimovs, Kartajevs) 4:1, 47:16 Pilstrēms (Koļcovs, Kajgarodovs) 5:1, 56:52 Koņkovs (Kručiņins) 5:2
Metieni: 29-27
Vārtsargi: Vitālijs Kovaļs - Vitālijs Koļesņiks

Citā spēlē Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā pēc pus spēles atradās ar 3:0 vadībā pret Hantimansijskas "Yugra", bet trešā perioda pirmajās divās minūtēs šo pārsvaru izlaida no rokām, kad pēc Tonija Rajalas piespēlēm vārtus guva Bens Maksvels un Filips Larsens. Perioda turpinājumā viesi turpināja aktīvi uzbrukt, lai izrautu neizšķirtu, bet nekā. Mača izskaņā Andrejs Popovs un Martins Ružička izrāvās divatā pret Mihailu Birjukovu, uzstādot mača gala rezultātu - 4:2 "Traktor" labā. .

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-26 20:02, pirms 10 gadiem
Šķiet, ka arī Vilsonu no Traktor varam drīz gaidīt atpakaļ, 10 spēlēs 2 piespēles un -6 tomēr nav tas, ko Krievijā gaida no leģionāra.

     [+] [-]

, 2014-09-26 20:15, pirms 10 gadiem
l_b_c rakstīja: Šķiet, ka arī Vilsonu no Traktor varam drīz gaidīt atpakaļ, 10 spēlēs 2 piespēles un -6 tomēr nav tas, ko Krievijā gaida no leģionāra.
Nu gaidit jau varam, bet nekur jau nav zvanits, ka Vilsonu tikpat labi nesavac Medvescak, Jokerit vai vel kads nekrievu klubs. Vel jo vairak nemot vera Dinamo situaciju ar finansem.

     [+] [-]

, 2014-09-26 21:28, pirms 10 gadiem
l_b_c rakstīja: Šķiet, ka arī Vilsonu no Traktor varam drīz gaidīt atpakaļ, 10 spēlēs 2 piespēles un -6 tomēr nav tas, ko Krievijā gaida no leģionāra.
Uz doto brīdi Vilsons nebūtu tas sliktākais variants. Katrā gadījumā labāks būs par jebkuru no Dinamo pašreizējajiem centriem.
Nez Dinamo vispār taisās ņemt kādu papildinājumu centrā vai domā kulties šitā visu sezonu? Iemetieni 30% nav tas labākais rādītājs!

     [+] [-]

, 2014-09-26 22:56, pirms 10 gadiem
Jjaa Wilson mums vajadzeetu vinjs var paliiidzeet..un lai Normunds straadaa