Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Genovejs: "Mēģinām likt aizsargāties pret dažādiem vairākumiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Genovejs: "Mēģinām likt aizsargāties pret dažādiem vairākumiem"
Čejs Genovejs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", kas Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas devītajā vietā, joprojām nav izdevies izcīnīt divus panākumus pēc kārtas, jo vakar pēcspēles metienos ar 0:1 nācās atzīt Podoļskas "Vityaz" pārākumu. Pēc Oskara Cibuļska un Mārtiņa Poreja domām, laukuma saimniekiem bija jāizcīna trīs punkti, kamēr Čejs Genovejs portālam Sportacentrs.com atklāja, ka juties labāk nekā iepriekšējās spēlēs un, lai gan nav guvis vārtus, spiedienu neizjūt.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Mārtiņš Porejs aizvadīja tikai sesto spēli pēdējo divu regulāro čempionātu laikā, pirmo reizi kopš 2013. gada janvāra laukumā pavadot vairāk nekā 20 minūtes - 20:07. "Varbūt tikai pirmajās maiņās bija grūtāk iejusties. Protams, ka spēlēt šādā ritmā nav viegli, bet vienkārši gaidu izdevību. Cerams, ka šajā sezonā iespēju būs vairāk nekā pērn," teica divus metienus izdarījušais un divus raidījumus bloķējušais spēlētājs. "Ja būtu iemetuši, tad arī savu sniegumu vērtētu kā labu. Vismaz neielaidām."

"Vienmēr var labāk, bet šodien noteikti varējām labāk. Bija jāņem trīs punkti, tomēr nesanāca. Viens punkts arī ir punkts, bet mājās ir jāņem trīs," pauda Porejs, kurš piekrita komandas biedru viedoklim par to, ka Rīgas "Dinamo" trūkst stabilitātes. "Iespējams, kādās situācijās vainojams koncentrēšanās trūkums, tad atdodam iniciatīvu, kuru ir ļoti grūti atgūt atpakaļ. Ar to pagaidām ir problēmas, bet gan jau viss būs labi."

"Visu problēmu sakne slēpjas galvās. Tāpat šajā sezonā dod daudz noraidījumu, varbūt arī tas ir viens no iemesliem nestabilajam sniegumam. Nevaram iemest vairākumā, līdz ar to emocijas nosēžas, bet mazākumā čaļi piekūst un pretiniekam ir un būs iniciatīva un momenti. Grūti izskaidrot," atzina Porejs, kurš abus vārtus Kontinentālās hokeja līgas ietvaros guvis debijas sezonā - izbraukumā pret Ufas "Salavat Yulaev" un Čeļabinskas "Traktor". "Pagaidām cenšos labi spēlēt aizsardzībā, nekļūdīties. Ja sanāk, tad mēģinu izdarīt vairāk, bet primārais uzdevums ir aizsardzība."

Spēlēšana virs 20 minūtēm kanādietim Čejam Genovejam kļuvusi par pierastu lietu - pret Podoļskas "Vityaz" viņš laukumā bija tieši 24 minūtes, bet septiņos no deviņiem mačiem 27 gadus vecais aizsargs uz ledus bijis ilgāk nekā vienu trešdaļu. Atšķirībā no iepriekšējām cīņām Genovejs nebaidījās doties taisnā ceļā uz sāncenšu vārtiem, jo pretinieki devuši šādu iespēju, atzina tikai 175 centimetrus garais spēlētājs.

"Tas notika, pateicoties pretinieku komandai un viņu sistēmai, jo "Vityaz" atkāpās un mēdza spēlēt pasīvi, neizdarot spiedienu. Līdz ar to mūsu uzbrucēji bija pie sāncenšu zonas, taču nebija kustībā. Atdot ripu un uzbrucējus nostādīt grūtā situācijā? Tāpēc reizēm ir jāslido, jāuzņemas iniciatīva. Bija vairāk iespēju nekā parasti," teica Genovejs, kurš izcēlies ar trim piespēlēm. "Jutos labāk nekā pēdējās spēlēs, jutu, ka varu izveidot iespējas. Tikai jāatrod veids, kā komandai gūt vairāk vārtu. Protams, tas gulstas arī uz maniem pleciem."

"Divas reizes nācu no kreisās malas un metu vārtsarga cimda pusē, bet abas reizes aizmetu garām. Mēģinu izdarīt pēc iespējas vairāk metienu. Domāju, ka šajā rādītājā ir jāpieliek visai komandai," teica kanādietis. Ar 257 metieniem Rīgas "Dinamo" ieņem 17. vietu Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā, kamēr vairākumā rīdzinieki ir četrpadsmitie, lai gan pret "Vityaz" neizmantoja četras iespējas. "Katrai maiņai ir citāda stratēģija, mēģinām pretiniekiem likt aizsargāties pret diviem dažādiem vairākumiem. Jā, arī es spēlēju tuvāk vārtiem, nevis uz zilās līnijas, jo no turienes var iemest vārtus. Cerams, ka būs atlēkušās ripas vai izdosies mainīt tās lidojuma trajektoriju."

Genovejs ir vienīgais Rīgas "Dinamo" pamatsastāva aizsargs, kurš nav izcēlies ar rezultatīvu metienu, taču spiedienu viņš neizjūt: "Jā, laikam esmu palicis pēdējais. Domāju, ka visa komanda grib gūt vairāk vārtu, jo neesam līgas augšgalā." Taču "Dinamo" līdzās Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dynamo" ir vienīgās komandas Kontinentālajā hokeja līgā, kuru rindās izcēlušies pieci dažādi aizsargi.

"Teikšu, ka pret šo komandu mums bija jāņem visi trīs punkti. Neko, tagad atliek tikai gatavoties nākamajam mačam," konkrēts bija aizsargs Oskars Cibuļskis. "Gan mēs, gan viņi izpētām tendences laukumā, galvenās vadlīnijas katrai maiņai. Abas komandas zina, kā spēlē pretinieks, tāpēc uzvar meistarīgākā komanda. Izveidojām ļoti daudz momentu, laikam divas reizes trāpījām pa vārtu stabiem, taču goli nekrita. Tas arī viss."

"Vairākumā kustamies un griežamies. Zinājām, ka viņi būs agresīvi, tāpēc sākumā mēģinājām izspēlēt līniju. Pēc pirmajiem diviem vairākumiem sapratām, ka nestrādās, jo arī viņiem treneri pasaka, lai ciešāk sedz vidējo spēlētāju. Nācās veidot ko citu, tāpēc sākām kustēties, griezties uz riņķi - aizsargs iet uz apmali, bet uzbrucējs paliek augšā. Tieši tā Lauris [Dārziņš] iemeta pret Mitišču "Atlant"," veiksmīgais piemērs Cibuļskim nebija tālu jāmeklē.

"Mēģinājām arī šoreiz, bet neiekrita. Nākamajā vai aiznākamajā spēlē ir jābūt golam, jo tik daudz iespēju neesam izmantojuši. Lai gan man šķiet, ka vairākums nemaz tik slikts nav," pauda aizsargs, atkal pieskaroties pretinieku izpētei. "Jo lielāka improvizācija, jo labāk. Kad ej mazākumā, jau zini, ko viņi var izdarīt, kuram ir ērtais satvēriens, lai uzreiz var izdarīt metienu. Bet mums pagaidām vienkārši nekrīt. Varbūt mums, aizsargiem jāmēģina izdarīt vairāk metienu, lai būtu atlēkušās ripas. Sākumā viena jāiestumj ar gaļu, tad arī noķersim pārliecību."

Taču vairākumā neizdevās ne tikai gūt vārtus - problēmas sagādāja arī pretinieku slazdi, norādīja Cibuļskis: "Redzējām un bijām izpētījuši, kā viņi sagaida pretinieku mazākumā. Pirmajā trešdaļā mēģinājām ar to tikt galā, bet tas nederēja pilnīgi nekam. Trīs reizes gājām, bet ne reizi netikām zonā, nebija vispār nekā. Otrajā trešdaļā mainījām stratēģiju un uzreiz mierīgi tikām zonā, un sākām izspēlēšanu. Situācija ir jāvērtē uz vietas. Ir vairāk jāmet, tad arī būs goli."

Uz zilās līnijas trūka viens no spēcīgākajiem metienu izdarītājiem raženais slovāks Milans Jurčina, kurš savainojis cirksni. Viņš portālam Sportacentrs.com atklāja, ka lēmums par piedalīšanos nākamajā mačā tiks pieņemts pēc pašsajūtas šodien, lai gan kāpt uz ledus nav plānots. Tikmēr bez pusotra zoba palikušajam Laurim Dārziņam spēlēšana speciālajā aizsargmaskā sagādāja interesantas un neparastas sajūtas.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-26 09:55, pirms 10 gadiem
aizsargs kurš rūpējas par vārtu drošību, bet vairāk par pretinieku. Viņam un Mikam laikam pateikts pa pretinieku vārtiem nemest. Būt rezultatīvākajam komandā bez gūtiem vārtiem arī jāmāk.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-26 10:31, pirms 10 gadiem
jurixxx rakstīja: aizsargs kurš rūpējas par vārtu drošību, bet vairāk par pretinieku. Viņam un Mikam laikam pateikts pa pretinieku vārtiem nemest. Būt rezultatīvākajam komandā bez gūtiem vārtiem arī jāmāk.
aizsarga mērķis jau itkā nav gūt vārtus..ja neskaita to,ka Genoveju ņēma kā Robinsona/Ozoliņa aizvietotāju.. Beigu beigās sanāk drīžāk Laviņa aizvietotājs