Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tofoli un Petešona trīs punkti kaldina "Canucks" uzvaru pār Vegasu, 1-1 panāk arī "Lightning"

Agris Suveizda

Tofoli un Petešona trīs punkti kaldina "Canucks" uzvaru pār Vegasu, 1-1 panāk arī "Lightning"
Vankūveras "Canucks" svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa otrajā kārtā izlīdzinājumu 1-1 panākušas Vankūveras "Canucks" un Tampabejas "Lightning", kuras šonakt pārspēja attiecīgi Vegasas "Golden Knights" (5:2) un Bostonas "Bruins" (4:3 pagarinājumā).

Pirmajā spēlē Rietumu konferences pirmais numurs Vegasas "Golden Knights" sagrāva sāncenšus ar 5:0, taču nu jau piecus vārtus guva Vankūveras "Canucks". Pirmos "Canucks" guva jau otrajā minūtē, kad Elīass Petešons pats ieslidoja zonā, apslidoja vārtus un nokārtoja Taileram Tofoli metienu tukšā stūrī, bet perioda vidū Bo Horvats jau septītajā sekundē realizēja pirmo vairākumu (2:0).

Otrās trešdaļas septītajā minūtē "Golden Knights" vienus vārtus atguva pretuzbrukumā, kad Nikolā Ruā eleganti nobremzēja, apgriezās un piespēlēja Aleksam Takam, tomēr drīz pēc tam Vegasa neizmantoja iespēju vairākumā panākt neizšķirtu un tika par to sodīta – perioda beigās Petešons skaisti apspēlēja vārtsargu, bet trešās trešdaļas 18. sekundē no tuvas distances jau 4:1 panāca Horvats. Beigās uzvara ar 5:2. Pie 1+2 tika Petešons un Tofoli, divi vārti Horvatam, bet aizsargam Aleksanderam Ēdleram divas piespēles un pozitīva lietderība +4.

Izlīdzinājumu sērijā panāca arī Tampabejas "Lightning", kas divreiz atspēlējās, bet trešajā trešdaļā jau pati nenosargāja vadību. Vispirms perioda vidū savus otros vārtus guva Bleiks Koulmens, pēc lieliskas Viktora Hēdmana tālās piespēles izraujoties viens pret vienu, bet četras minūtes līdz pamatlaika beigām 3:3 ar saviem otrajiem vārtiem panāca viens no Bostonas "Bruins" līderiem Breds Maršāns, pēc ilgstoša uzbrukuma saņemot ripu pie tukša vārtu stūra. Pagarinājuma piektajā minūtē par varoni kļuva "Lightning" čehu uzbrucējs Ondržejs Palāts, vārtos raidīdams atlēkušo ripu (4:3).

Stenlija kausa otrā kārta

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Austrumu konference
Flyers (1A) – Islanders (6A)0:40-1
Lightning (2A) – Bruins (4A)2:34:3 P1-1
Rietumu konference
Golden Knights (1R) – Canucks (5R)5:02:51-1
Avalanche (2R) – Stars (3R)3:52:50-2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2020-08-27 06:58, pirms 4 gadiem
Pats Tu kā Petešons... Sjūveižda..