Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko uzvara Slovēnijā, Gutkovskim zaudējums Polijā

Andrejs Siliņš

Maksimenko uzvara Slovēnijā, Gutkovskim zaudējums Polijā
Vitālijs Maksimenko
Foto: Olimpija Ljubljana

Svētdien zaudējumu Polijas 1. līgā futbolā piedzīvoja Latvijas futbolista Vladislava Gutkovska pārstāvētā "Termalica", toties Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ļubļanas "Olimpija" izcīnīja uzvaru Slovēnijas līgā.

Slovēnijas čempionāta 6. kārtas mačā Ļubļanas "Olimpija" ar 2:1 viesos pārspēja "Domžale". Abus vārtus Slovēnijas čempionvienība guva jau pirmajās 26 spēles minūtēs, bet vairāk uzbruka visa mača garumā. Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko laukumā pavadīja visu spēli.

"Olimpija" sešās kārtās spējusi sakrāt astoņus punktus, kas dod piekto pozīciju turnīra tabulā. Tiesa, otrajā vietā esošajai "Domžale", kas šodien tika uzveikta, ir tikai par vienu punktu vairāk.

Ceturtdien Ļubļanas komandu sagaida atbildes spēle UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā - izbraukumā jātiekas ar slovāku "Trnava", kam pirmajā mačā savā laukumā tika zaudēts ar 0:2.

Polijas 1. līgas 7. kārtas spēlē Vladislava Gutkovska pārstāvētā "Termalica" savā laukumā uzņēma līdervienību "Rakow". Vienīgie vārti tika gūti mača 61. minūtē, kad precīzs sitiens padevās viesiem. Līdz ar to "Termalica" piedzīvoja otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs un jau ceturto neveiksmi septiņos mačos kopumā šosezon. Gutkovskis laukumā bija visu spēli.

Turnīra tabulā pavasarī no ekstralīgas izkritusī komanda ieņem priekšpēdējo 17. vietu. Lai neizkristu uz pēc spēka trešo līgu, sezonas izskaņā jāieņem vismaz 15. vieta 18 komandu konkurencē.

Čehijas virslīgas 6. kārtas mačā "Jablonec" savā laukumā ar rezultātu 3:0 sakāva "Sigma Olomouc", bet Dāvis Ikaunieks palika mājinieku komandas rezervē. "Jablonec"ar trim uzvarām un desmit punktiem sešās spēlēs ieņem piekto pozīciju 16 komandu konkurencē.

Šveices superlīgas 5. kārtas spēlē Andris Vaņins palika "Zurich" rezervē, komandai mājās cīnoties neizšķirti 1:1 pret "Basel". Cīrihes vienībai astoņi punkti piecās spēlēs un trešā vieta desmit komandu konkurencē. Bāzelei tikpat, taču labāka vārtu attiecība un otrā vieta tabulā.

Itālijas B sērijā "Hellas Verona" mājās spēlēja bez 19 gadus vecā pussarga Alekseja Saveljeva un cīnījās neizšķirti 1:1 pret "Padova". Veronas komandai tā bija pirmā spēle jaunajā sezonā.

Krievijas Nacionālajā līgā Sanktpēterburgas "Zenit" otrā komanda bez 19 gadus vecā Latvijas pussarga Vladislava Soloveičika sastāvā ar 0:3 piekāpās Maskavas "Spartak" otrajai komandai. "Zenit II" ar astoņiem zaudējumiem astoņās spēlēs ieņem pēdējo vietu tabulā.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-27 08:01, pirms 6 gadiem
Palika rezervē.. Spēlēja bez ... sastāvā.
Tāds ir latviešu futbols šajos laikos.
Kad spēlē FK Mazpisāni, tad tik sit lielos golus iekšā. Kad jātiek labākā komandā pamatā, tā tik sēžam uz soliņa un pēc kāda laika ejam atpakaļ uz spēcīgo Latvian Premier League.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-27 17:06, pirms 6 gadiem
beckham9 rakstīja: Palika rezervē.. Spēlēja bez ... sastāvā.
Tāds ir latviešu futbols šajos laikos.
Kad spēlē FK Mazpisāni, tad tik sit lielos golus iekšā. Kad jātiek labākā komandā pamatā, tā tik sēžam uz soliņa un pēc kāda laika ejam atpakaļ uz spēcīgo Latvian Premier League.
Nevajag pārspīlēt ar drāmu. Gutkovskis spēlēja, Maksimenko spēlēja. Abi pārējie šveicieši laukumā tiek. Mazliet, brīnos par Ikaunieku - kāpēc viņu ņēma uz to komandu, ja nelaiž laukumā...