Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Miesnieku'' regbisti nodrošina pirmo vietu Virslīgas regulārajā čempionātā

Krišs Upenieks

''Miesnieku'' regbisti nodrošina pirmo vietu Virslīgas regulārajā čempionātā
Foto: Zigismunds Zālmanis, ''NIKON''

Ceturtdien, 25. augustā, Rīgas Tehniskās koledžas (RTK) stadionā notika Latvijas Virslīgas meistarsacīkšu otrā apļa kārtējā spēle regbijā starp “Miesnieki/Ķekava” un “Garkalne/Livonia” vienībām, uzvaru ar 31:10 (14:3) izcīnot “Miesniekiem”. Pēc šī panākuma ķekavnieki, neatkarīgi no citu atlikušo maču iznākumiem, jau nodrošinājuši sev pirmo vietu regulārajās meistarsacīkstēs.

Spēle iesākās ar abpusēji bīstamiem uzbrukumiem, taču pirmie punktus guva laukuma saimnieki. Pēc Toma Asejeva izrāviena un piezemējuma, kā arī Jura Iesalnieka precīza realizācijas sitiena rezultāts kļuva 7:0. “Livonieši” lika pretī precīzu Kristapa Bērziņa soda sitienu, samazinot rezultāta starpību līdz 3:7. Savukārt atlikušajā laikā ar vēl vienu piezemējumu izcēlās “Miesnieki/Ķekava” regbisti. Bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Elmārs Šefanovskis, bet realizāciju precīzi sita Iesalnieks – 14:3, tāds bija pirmā puslaika rezultāts.

Mača otrās daļas sākumā Šefanovskis vēlreiz izdarīja piezemējumu, bet pēc Iesalnieka trešā precīzā realizācijas sitiena rezultāts kļuva jau 21:3 laukuma saimnieku labā. Tomēr “Garkalne/Livonia” regbisti uz mirkli atguva iniciatīvu, un pēc lieliskas Norberta Bekmaņa individuālās darbības un Bērziņa precīzas realizācijas samazināja starpību līdz 10:21. Tomēr galavārds šajā spēlē piederēja “Miesniekiem”, kuri Emīla Baloža personā divreiz pēc kārtas piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, panākot izšķirīgo pārsvaru 31:10 un nopelnot bonusa punktu par četriem un vairāk piezemējumiem.

“Miesnieki/Ķekava” galvenais treneris Uldis Bautris:
– No sākuma bažījos, ka varam šo spēli arī zaudēt... Mačs iznāca diezgan līdzīgs, taču bija daudz abpusēju kļūdu. Daudz bija arī brāķa mūsu komandas vadošo regbistu izpildījumā – komandas kapteinis Leno Bramanis pazaudēja apmēram astoņas bumbas, kas viņam kā Latvijas izlases kandidātam nav pieļaujami. Kad bija redzams, ka sāncenši nav stiprākajā sastāvā, dažiem likās, ka uzvara nāks rokā ļoti viegli, taču tā nenotika. Labi nospēlējām spēka cīņās un autos. Daži vadošie regbisti spēlēja ar savainojumiem, taču, izņemot Viktora Silvonika gūto traumu pirmā puslaika beigās, nevienu citu nomainīt nevajadzēja.

“Garkalne/Livonia” galvenais treneris Toms Zibolis:
– Gribu paslavēt mūsu puišus par cīņassparu. Neraugoties uz zaudējumu, šobrīd ir izkristalizējies komandas kodols, kas ir gatavs cīnīties par katru punktu, par katru laukuma kvadrātmetru, par “Livonia” nosaukumu. Labākais šajā mačā bija Gundars Grieķis. Domāju, ka atlikušajās divās Virslīgas spēlēs mūs vēl gaida uzvaras.

Latvijas čempionāta spēle Virslīgā
Rīga, RTK stadions, ceturtdiena, 25. augusts, pulksten 19.00.
“Miesnieki/Ķekava” – “Garkalne/Livonia” 31:10 (14:3)

“Miesnieki/Ķekava”. Piezemējumi: Toms Asejevs, Elmārs Šefanovskis (2), Emīls Balodis (2). Realizācija: Juris Iesalnieks (3).
“Garkalne/Livonia”. Piezemējumi: Norberts Bekmanis. Realizācija: Kristaps Bērziņš. Soda sitieni. Kristaps Bērziņš.
Tiesnesis: Kārlis Sarkans.

Turnīra tabulā, kā jau minēts ievadā, vadībā ir “Miesnieki/Ķekava” ar 31 punktu (8 spēlēs). Seko “Garkalne/Livonia” ar 19 (6), “Ovāls/Jūrmala” ar 13 (6), “LMT/Eži” ar 12 (5), un “Fēnikss” ar 6 (7) punktiem. Nākamā spēle Latvijas Virslīgas čempionātā regbijā notiks ceturtdien, 8. septembrī, Juglas stadionā, kad pulksten 19.00 spēkiem mērosies “LMT/Eži” un “Ovāls/Jūrmala”.