Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vētras radīto postījumu dēļ saīsina "Tour de France" posmu, francūži zaudē cerības

Vētras radīto postījumu dēļ saīsina "Tour de France" posmu, francūži zaudē cerības
"Tour de France" 19. posma trase Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 19. posmā notika negaidītais - krusas un lietusgāžu radīto postījumu dēļ braucējiem nebija iespējams turpināt distanci, velobrauciena organizatoriem pieņemot lēmumu par sacensību apturēšanu. Vēlāk tika nolemts, ka posma finišs būs Liserānas kalna virsotne, kuru vadošie braucēji bija šķērsojuši pirms lēmuma paziņošanas. Pirmais 2770 metru augstajā Liserānas kalnā uzbrauca kolumbietis Egans Bernals, kurš pārņēma vadību "Tour de France" kopvērtējumā.

Otrajā no trim izšķirošajiem Alpu posmiem franču sirdis salūza, jo viens no galvenajiem pretendentiem par uzvaru kopvērtējumā Tibo Pino izstājās. Vēlāk "FDJ" komanda ziņoja, ka francūzis cīnījās ar sāpēm, ko radīja plīsums kreisās kājas muskulī. Pirms šodienas Pino kopvērtējumā bija piektais, no "Tour de France" līdera Žiljēna Alafilipa atpaliekot vienu minūti un 50 sekundes, savukārt līdz otrajā pozīcijā esošajam Eganam Bernalam bija tikai 20 sekundes.

Sasniedzot Liserānas kalnu, peletons ar katru brīdi kļuva mazāks. Tāpat kā vakardien kopvērtējuma līdera Alafilipa spēkus pārbaudīja "Ineos" komanda. Pirmais uzbruka pagājušā gada velobrauciena čempions Geraints Tomass, viņam sekoja Stevens Kreisveiks. "Ineos" plāns nostrādāja, jo Alafilips fiziski salūza, atpaliekot no galvenajiem konkurentiem.

Pēc brīža no pārējiem aizbēga kolumbietis Egans Bernals, ātri iegūstot pārsvaru pār sīvākajiem konkurentiem. Bernals kā pirmais sasniedza Liserānas kalna 2770 metru augsto virsotni, par 50 sekundēm apsteidzot Tomasu, Kreisveiku un Emanuelu Buhmanu, bet pārsvars pār Alafilipu bija sasniedzis jau divas minūtes un septiņas sekundes.

Turpinājumā sekoja neticamais - krusas un lietusgāžu radīto postījumu dēļ braucējiem nebija iespējams turpināt distanci, velobrauciena organizatoriem pieņemot lēmumu par sacensību apturēšanu. Par sacensību finišu tika nozīmēta Liserānas kalna virsotne, tādējādi par kopvērtējuma līderi kļuva Bernals, kurš par 45 sekundēm apsteidz sensacionālo Alafilipu.

Rītdien braucējiem būs jāveic pēdējais Alpu posms, kur, visticamāk, tiks noskaidrots 2019. gada "Tour de France" čempions.

Provizoriskie rezultāti

"Tour de France" 19. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Egans BernalsKolumbijaIneos
2.Saimons JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+0:05
3.Varens BargilsFrancijaArkea Samsic+0:41
4.Laurenss de PlussBeļģijaJumbo-Visma+0:50
5.Stevens KreisveiksNīderlandeJumbo-Visma
6.Geraints TomassLielbritānijaIneos

"Tour de France" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Egans BernalsKolumbijaIneos78:00:42
2.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck-Quick Step+0:45
3.Geraints TomassLielbritānijaIneos+1:03
4.Stevens KreisveiksNīderlandeJumbo-Visma+1:15
5.Emanuels BuhmansVācijaBora-Hansgrohe+1:42
78.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+2:22:07

  -1 [+] [-]

, 2019-07-26 19:30, pirms 5 gadiem
Diezgan jautri. Vispār baigi žēl, visi bij pašķīduši pa visām malām, būtu baii interesantās beigas.

     [+] [-]

, 2019-07-26 20:46, pirms 5 gadiem
Planēta jokojās.

     [+] [-]

, 2019-07-27 10:28, pirms 5 gadiem
Žēl Alafilips. Viņš jau bija atsitis sekundes. Stulbi, ka mans joks par sliktiem laika apstālļiem, piepildījās.
Acteks vēl nav uzvarējis. Tomass pārāk tuvu, lai spēlētu uz viņu, kautgan ne tuvu nav labāks par citiem. Intriga saglabājas.

     [+] [-]

, 2019-07-27 11:37, pirms 5 gadiem
Tūres uzvarētāju izskatās ka lems Ineos vadība. Posmu iespējams ņems kāds cits, taču Elizejā dzeltenā maikā būs kolumbietis vai brits. Pino ir laukā, Kreisviks vai Buhmans... neticās. Alafilips iespējams nosargātu otro pozīciju pie noteikuma ja pēc kāpumiem būtu nobraucieni, kur viņš demonstrē izcilas prasmes. Šodienas sienā braukšana būs punkts viņam. Es par uzvaru posmā Jeitsam. Žēl ka Porte tomēr tik tālu no top 3.

     [+] [-]

, 2019-07-27 11:56, pirms 5 gadiem
Šodien 59km sprints pret kalnu. Vēl nekas nav beidzies. Ceru, ka posmu izraus ne-ineos un būs kārtīga klope

     [+] [-]

, 2019-07-27 12:20, pirms 5 gadiem
Zel par Pino, bet alafilipam paveicas...butu stabili atkritis pedeja kalna tik talu, ka butu arpus top6 . Sodien sprints kalna, Bernalam ar vinja formu butu jauzvar, jo tapat ka pagasgad Frume stradaja Tomasa laba, tapat sogad vinjam ir jastrada Bernala laba jo vinjs ir daudz stipraks

     [+] [-]

, 2019-07-30 15:10, pirms 5 gadiem
Col de l'Iseran ir nevis kalns, bet kalnu pāreja (zemāka vieta starp virsotnēm). Viss, kas sākas ar "col" ir pāreja.

Ar velo reti kad brauc kalnā, ir tāds Mont Ventoux un vēl daži.