Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vēsturisks pārbaudījums: "Ventspils" uzņems Francijas sesto spēcīgāko klubu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vēsturisks pārbaudījums: "Ventspils" uzņems Francijas sesto spēcīgāko klubu
"Bordeaux" kapteinis Jaroslavs Plašils
Foto: AFP/Scanpix

Šodien pulksten 17:45 UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas mačā "Ventspils" savā laukumā uzņems franču "Bordeaux". Spēles tiešraide Sportacentrs.com TV. 18:00 laukumā dosies Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks", spēkojoties ar "La Fiorita" no Sanmarīno.

Eiropā ir piecas vadošās līgas – Anglija, Francija, Itālija, Spānija un Vācija. Lielā piecinieka pārstāves viesošanās Latvijā allaž bijis liels notikums, un iepriekšējoreiz izrādi varējām baudīt pirms deviņiem gadiem, kad "Ventspils" rakstīja vēsturi, sasniedzot Eiropas līgas grupu turnīru, un uz Latviju atveda Berlīnes "Hertha". Šodien gaidīšana būs beigusies, jo pulksten 17:45 ventspilnieki savā laukumā uzņems Francijas sesto spēcīgāko komandu "Bordeaux". Interesanti, ka Francija no lielā piecinieka ir vienīgā, ar kuru Latvijas klubi līdz šim nebija spēkojušies.

Pagājušajā sezonā "Bordeaux" 38 spēlēs sakrāja 55 punktus. Ja būtu izdevies izcīnīt par vienu uzvaru vairāk, varētu gatavoties Eiropas līgas grupu turnīram, bet tā vietā jāspēlē kvalifikācijas otrajā kārtā. Tomēr jāizceļ – ja piektajā vietā esošā "Rennes" bija trīs punktu attālumā, tad ceturto vietu izcīnījusī "Marseille" sakrāja jau par 22 punktiem vairāk. Tas vēlreiz atgādina, ka komanda nepiedzīvo pašus spožākos brīžus. 2009. gadā "Bordeaux" kļuva par Francijas čempioni, bet turpinājumā tikai vienu reizi izdevies ielauzties starp piecām spēcīgākajām komandām.

Turklāt šajā vasarā "Bordeaux" nav kļuvusi spēcīgāka, jo nule tika pārdota komandas lielākā zvaigzne – brazīliešu malējais uzbrucējs Malkoms par 41 miljonu eiro pievienojās katalāņu grandam "Barcelona", kaut iepriekš par viņa pārēju bija panākta vienošanās ar "AS Roma". Taču Barselona galdā lika lielāku naudas maisu, un "Bordeaux" izvēlējās finansiāli lielāko piedāvājumu. Tāpat jāizceļ, ka vienībai ir problēmas ar uzbrucējiem, un pārbaudes spēlēs pat nācies izmantot risinājumu ar centra pussargu uzbrukuma smailē. Tiesa, te atkal vērts atcerēties – lai kādas būtu problēmas, "Bordeaux" tāpat ir viens no Francijas spēcīgākajiem klubiem.

"Bordeaux" rindas Ventspilī pārstāvēs viens futbolists, kurš piedalījās Pasaules kausa izcīņā – pussargs Lukass Leragers. Tomēr viņš Dānijas izlasē, kopā skaitot kvalifikāciju un finālturnīru, aizvadīja tikai deviņas minūtes un pēc atvaļinājuma ierindā atgriezās vien pirms desmit dienām. Pasaules kausā gūtā savainojuma dēļ duelis pret "Ventspili" secen ies Senegālas izlases pamatsastāva aizsargam Jusufam Sabalī, kurš laukumā nevarēs doties vēl aptuveni divas nedēļas.

"Bordeaux" kapteinis ir 36 gadus vecais čehu pussargs Jaroslavs Plašils, kurš valstsvienībā aizvadījis 103 spēles un guvis septiņus vārtus. Francijā viņš atgriezās 2009. gadā, pārnākot no spāņu "Osasuna". Pirms tam Plašils Francijā pārstāvēja "Monaco", ar kuru 2004. gadā spēlēja Čempionu līgas finālā. Savukārt Bordo galvenais treneris ir Gustavs Pojets. Spēlētāja karjeras laikā urugvajietis spēlēja Londonas "Chelsea" un "Tottenham Hotspur", bet trenera karjeras laikā viņš vadījis komandas no Anglijas, Grieķijas, Spānijas, Ķīnas un arī Francijas.

Spēles sākums pulksten 17:45, tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com televīzijā un arī interneta portālā. Dueli komentēs Pēteris Neimanis. Savukārt 18:00 Jūrmalas "Spartaks" uzņems "La Fiorita", un šo spēli būs iespējams vērot Sportacentrs.com portālā kopā ar komentētāju Agri Suveizdu.

Ja "Bordeaux" ir vārds, kas liek straujāk pukstēt katra futbola līdzjutēja sirdij, tad "La Fiorita" var atstāt vienaldzīgus pat pašus kaislīgākos. Sanmarīno komanda šogad izcīnīja vēsturisku uzvaru, pirmoreiz pārvarot Eirokausu kārtu – Eiropas līgas priekšsacīkstēs izdevās divu spēļu summā ar 3:1 pieveikt "Bala Town" no Velsas. Ja skatāmies uz Eirokausu kvalifikācijas pamatkārtām, tad "La Fiorita" vēsturē izdevies gūt tikai vienus vārtus. Tādējādi Jūrmalas "Spartakam" klupiens pret šāda līmeņa komandu būs nepiedodams.

Par "La Fiorita" līderi jāsauc 44 gadus vecais pussargs Damjāno Tommāzi, kurš 2011. gadā pielika punktu karjerai, tomēr pēc četriem gadiem atgriezās, lai spēlētu Sanmarīno klubā. Viņš 2001. gadā kopā ar "AS Roma" kļuva par Itālijas čempionu, 2002. gadā Itālijas izlases sastāvā piedalījās Pasaules kausā, bet tagad ir Itālijas Futbolistu arodbiedrības prezidents. Janvārī Tommāzi piedalījās Itālijas Futbola federācijas prezidenta vēlēšanās, tomēr viņa kandidatūra cieta neveiksmi. Interesanti, ka QPR rindās Tommāzi bijis Latvijas Futbola federācijas prezidenta Kaspara Gorkša komandas biedrs.

49 spēles Itālijas A sērijā aizvadījis Davide Suči, tomēr viņš, visticamāk, šovakar pret Jūrmalas "Spartaku" laukumā nedosies. Toties ierindā būs 42 gadus vecais Endijs Selva, kurš ir Sanmarīno izlases rekordists gan aizvadīto spēļu (74), gan gūto vārtu (astoņi) ziņā. Vēl interesants ir fakts, ka "La Fiorita" Eirokausos debitēja tieši pret Latvijas komandu, cīnoties un piedzīvojot zaudējumu pret "Liepājas Metalurgu".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-07-26 12:26, pirms 6 gadiem
Ja uz šo spēli Ventspilī nebūs lieko biļetīšu problēmu, tad tiešām ir bēdīgi ar tiem sporta līdzjutējiem..
Lai nu kas, bet šis ir īstais brīdis iekost kādam no varenajiem, jo ne sezona šiem sākusies, ne sastāvs salasīts. Pērn jau šamie izlidoja pirmajā kārtā, tiesa, tad sāka mājās un ielada vienu golēnu (2:1, 0:1). Ir tāda pārliecība, ja izdodies aizsardzībā bez stulbām kļūdām iztikt un vārtsargs pavilks, pašiem izdosies aizskriet kādā pretuzbrukumā un tad... Katrā ziņā pirmais uzdevums ir nosargāt savus vārtus uz 0, bet šī vajadzībām pirkumu pēdējā laikā bijis daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-26 15:57, pirms 6 gadiem
Hacken gāja garām, bet uz Bordo gan ir izdevība tikt.
Turās ventiņi!!!

     [+] [-]

, 2018-07-26 16:14, pirms 6 gadiem
Galvenais, lai nav 18+..

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 16:28, pirms 6 gadiem
Bordo komandai draud graujošs zaudējums.