Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Liepājā atgriežas rupeklis Korņilovs, komandu papildina desmit hokejisti

Liepājā atgriežas rupeklis Korņilovs, komandu papildina desmit hokejisti
Dmitrijs Korņilovs
Foto: HKLiepaja.lv

„Optibet” hokeja līgas (OHL) klubs „Liepāja” savā mājaslapā paziņojis par līgumu noslēgšanu ar desmit hokejistiem. Vēju pilsētas klubu papildinājis vārtsargs Kārlis Zakrevskis, daži spēlētāji no HK "Rīga", ka arī Liepājā atgriezās uzbrucējs Dmitrijs Korņilovs.

Uzreiz pēc iepriekšējās sezonas Liepājas hokejā notika pārmaiņas. Tika reģistrēta cita biedrība, kuru dibināja Oskars Mors un Andrejs Žukovs, bet par tās prezidentu kļuva Mihails Vasiļinoks. No kluba nosaukuma pazuda sponsora „Optibet” vārds, un OHL komanda startēs ar nosaukumu „Liepāja”. Līgums netika piedāvāts nedz galvenajam trenerim Igoram Ļebedevam, nedz viņa palīgam Aleksandram Cicurskim, kuri šos pienākumus pildīja kopš 2014. gada, kad Liepāja tika atjaunota Virslīgas komanda pēc viena gada pauzes. Šo treneru vadībā liepājnieki izcīnīja zeltu sezonā 2015./2016. un bronzu sezonā 2014./2015.

Jau maijā kluba mājas lapā tika paziņots, ka par komandas galveno treneri kļuvis 34 gadus vecais Maksims Bogdanovs, kuram tā būs pirmā sezona pieaugušo komandas vadībā. Debitantam palīdzēs Nikolajs Siļčonoks, Kārlis Liepiņš, bet ar vārtsargiem strādās Reinis Repšs. Kļuvuši zināmi pirmie spēlētāji, ar kuriem ir noslēgti līgumi.

Vārtsargu līniju papildinājis 1993. gadā dzimušais Kārlis Zakrevskis, kurš iepriekšējo sezona aizvadījis līgas pastarītē „Prizmā”, 17 mačos atvairot 89,8% metienu, vidēji spēlē ielaižot 4,49 vārtus. Kopā ar viņu par vārtu drošību rūpēsies Liepājas hokeja audzēknis, 21 gadu vecais Nauris Mažis, kurš sezonā 2017./2018. sargājis vārtus 13 mačos regulārajā sezonā (90,4% atvairīto metienu, 2,93 ielaistie vārti spēlē) un divos – „play-off” turnīrā (87,5%, 2,69%).

Par pirmajiem aizsargiem jaunajā komandā kļuvuši Normunds Vībāns, Vjačeslavs Minajevs, Magnuss Jākobsons un Kristers Alonderis. Vībāns (21) arī iepriekšējā sezonā pārstāvējis „Liepāju” (22 spēles, 2+0), Alonderis (19) pārsvarā spēlējis pirmās līgas vienībā „Liepājas SSS”, OHL aizvadot vien septiņas spēles, Jākobsons (20) regulārajā sezonā spēlējis HK „Rīga” sastāvā Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL), Liepājā nospēlējot trīs mačus izslēgšanas turnīrā, savukārt, Minajevs (22) „Zemgales/LLU” sastāvā kļuvis par Latvijas vicečempionu, 30 regulārā čempionātā spēlēs atzīmējoties ar deviņiem (3+6) punktiem, bet desmit „play-off” mačos – ar trīs piespēlēm.

Starpsezonā no komandas aizgājuši vairāki uzbrukuma līderi – Egīls Kalns un Roberts Mamčis noslēguši pārbaudes līgumus ar Rīgas „Dinamo”, Edgars Homjakovs devies uz „Kurbadu”, Bruno Zabis – uz Francijas čempionāta vienību „Mullhouse”, bet Māris Diļevka – uz Norvēģijas otrās līgas vienību „Gjovik”. Viņus mēģinās aizstāt Aleksandrs Visockis, Romāns Nekļudovs, Endijs Butāns un Dmitrijs Korņilovs.

Vispazīstamākais no šī četrinieka noteikti ir 1982. gadā dzimušais Korņilovs, kurš ir zināms nevis ar trīs čempiona tituliem, bet ar rupjībām, kuru dēļ viņš vairākkārt tika ilgstoši diskvalificēts, bet hokeja līdzjutēji ar stāžu noteikti atceras kautiņu finālsērijā starp „Rīgu 2000” un „ASK/Ogri” 2007. gadā, pēc kuras Korņilovs tika diskvalificēts uz vienu gadu, vēlāk gan Latvijas hokeja federācijas (LHF) sodu mikstināja. Uzbrucējs bijis „Liepājas” kapteinis zelta sezonā, un arī tad viņš nesavaldījās, fināla piektajā spēlē saņemot 35 soda minūtes, līdz ar ko nav varējis palīdzēt komandai sestajā un septītajā mačā pret „Kurbadu”. Toreiz viss noslēdzās laimīgi, Korņilovs aizvadījis vēl vienu gadu Liepājā, bet iepriekšējā sezonā uzbrucējam netika piedāvāts līgums, un nevienā citā vietā viņš nespēlēja.

Visockis (21) dzimis Liepājā, taču pēdējos gados spēlējis Rīgā, trīs sezonas aizvadījis MHL, bet iepriekšējā rudenī debitējis Virslīgā „Rīgas” sastāvā, 18 mačos gūstot piecus vārtus un septiņas reizes piespēlējot. Turpinājumā Visockis bija devies uz Somijas trešās līgas klubu „Muik”, kur 16 mačos ticis pie deviņiem (4+5) punktiem. Nekļudovs (23) arī iepriekšējā sezonā spēlējis Liepājā (30 spēles, 6+5), savukārt Butāns (20) ir vēl viens spēlētājs no MHL, kur HK „Rīga” sastāvā uzbrucējs guvis vienu punktu par piespēli 35 spēlēs.

Izmantotie avoti:
HK Liepāja – Hokeja komanda
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 23:17, pirms 6 gadiem
rūpeklis? tàds, kurš ar savu rupjo uzvedību sagàdā rūpes visai pārejai komandai?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-27 00:06, pirms 6 gadiem
Molodčiki ogrēnieši! Bez kārtīgas ģēres nepadodas!

  +6 [+] [-]

, 2018-07-27 02:37, pirms 6 gadiem
Hokeja līdzjutēji ar stāžu drīzāk atceries, kā Ogrē spēlējošais Korņilovs sadeva pa muti vairākiem Pastes Vilkiem. Togad sēriju par 3.vietu RSP Ogre -Vilki apmeklēja vairāk cilvēku nekā finālu.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-27 03:10, pirms 6 gadiem
Ui, kas tie bija par laikiem!!!... terjohins gan bija debīls. Arī korņilovs, atceros, bija sasaitējis rokas cīniņam vienā no mačiem - nometa cimdus - a, tur jau noteipotas rokas šīzis

  +1 [+] [-]

, 2018-07-27 09:46, pirms 6 gadiem
Liepājas "bērnudārzam" būs arī savs "apsargs"!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-27 10:33, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Togad sēriju par 3.vietu RSP Ogre -Vilki apmeklēja vairāk cilvēku nekā finālu.
Tā bija pusfināla sērija, nevis par 3. vietu.
Bet, jā, tas bija grandiozi, īpaši sērijas pēdējā spēle pilnā RSP, kad viss nonāca līdz bullīšiem.
Neaprakstāma atmosfēra
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-27 12:51, pirms 6 gadiem
jā , tagad pat neticās, ka toreiz gadrīz pilnu Sporta pili varēja dabūt uz vietējiem playoffiem, par Vilkiem pat vesels raksts Sporta Avīzē bija, šo spēlēs gaidīju kā svētkus. Un Vilkiem vienīgajiem biļetes uz spēlēm bija par naudu jāpērk! 1 Ls laikam... Un Pastes ieturētie dialogi ar tiesnešiem, pretinieku treneriem un līdzjutējiem
a par tādiem korņiloviem - kad paša bērni sāk spēlēt hokeju, tad tādi atsaldēti oligofrēni pretinieku komandā vairs nešķiet uzjautrinoši, tādiem vieta Astanas rindās, spēlējot KHL

  +1 [+] [-]

, 2018-07-27 13:01, pirms 6 gadiem
Runčuks rakstīja: jā , tagad pat neticās, ka toreiz gadrīz pilnu Sporta pili varēja dabūt uz vietējiem playoffiem, par Vilkiem pat vesels raksts Sporta Avīzē bija, šo spēlēs gaidīju kā svētkus. Un Vilkiem vienīgajiem biļetes uz spēlēm bija par naudu jāpērk! 1 Ls laikam... Un Pastes ieturētie dialogi ar tiesnešiem, pretinieku treneriem un līdzjutējiem
Uz pusfināla pēdējo spēli RSP rinda pēc biļetēm bija pat ārpusē
Jā, 1 Ls bija.
Un iekšā bija konkrēts bezpriģels - lamāšanās, šņabis no kakliņa un pīpēšana turpat tribīnēs jo uz visu to pūli bija vien dažas "biļešu tantes", kurām neviens nepievērsa uzmanību

     [+] [-]

, 2018-07-27 13:09, pirms 6 gadiem
IPS rakstīja: Panāc šurp, mīzal!!!!!
Gribi lai tevi ģērē kā Terja Brahmani?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-29 10:21, pirms 6 gadiem
Kur, tad Vasiļonoka solijums ,ka Liepājā spēlēs vietējie audzēkņi.