Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions karjeru turpinās ASV

Juris Miņins
Juris Miņins

Olimpiskais čempions karjeru turpinās ASV
Osea Kolinisau
Foto: AFP/Scanpix

Fidži izlases kapteinis un 2016. gada olimpiādes zelta medaļu ieguvējs Oskars Kolinisau ir parakstījis līgumu ar jaunizveidotās Augstākās regbija līgas (MLR) komandu Hjūstonas “Strikers”.

Osea Kolinisau ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem un tituliem bagātākajiem regbija-7 spēlētājiem, jo bez jau pieminētā zelta olimpiādē, viņa kontā ir arī uzvaras Pasaules sērijās. Tāpat viņš ir visu laiku veiksmīgākais Fidži regbists un tieši viņam pieder aizvadīto maču rekords valstsvienībā. 2016. gada olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā tieši Kolinisau nesa savas valsts karogu, bet pēc olimpiādes saņēma valsts augstāko apbalvojumu – Slavas ordeni.

Tiesa, sportiskajā karjerā Kolinisau ir pārstāvējis tikai Fidži izlasi regbijā-7, tādēļ viņa pievienošanās Hjūstonas “Strikers”, kas spēlēs jaunizveidotajā Augstākajā regbija līgā (Major league rugby, MLR).

MLR ir nu jau var teikt, ka kārtējais mēģinājums ieviest ASV profesionālo regbiju, jo iepriekšējie mēģinājumi, dažādu iemeslu dēļ, īsti nebija izdevušies. Paredzams, ka pirmajā sezonā par MLR čempionu titulu cīnīsies deviņas komandas, kuras sāks spēlēt 2018. gadā.

Pašlaik jau vairākas komandas ir paziņojušas par līgumu noslēgšanu kā ar starptautiskā līmeņa regbistiems, piemēram, ASV izlases kapteini Todu Klīveru, kurš spēlēs Ostinas “Huns”, tā arī ar bijušajiem amerikāņu futbolistiem, kuriem tā ir iespēja turpināt sportisko karjeru.

Kā arī…

- Pretējā virzienā, no regbija uz amerikāņu futbolu, plāno doties Kanādas regbija-7 izlases spēlētājs Adams Zaruba, kurš ir noslēdzis līgumu ar NFL komandu Filadelfijas “Eagles”. Adams piedalījās pirmssezonas treniņos un pierādīja sevi tik labi, ka nopelnīja līgumu. Pašlaik 26 gadus vecais atlēts tiks iespēlēts balsta uzbrucēja (TE) pozīcijā.

Jāpiebilst, ka, lai arī varbūtība, ka Zaruba noturēsies komandā līdz sezonas sākumam ir diezgan maza, pats fakts, ka regbists tiek pie līguma ar NFL komandu ir gana ievērojams, jo bieži tā negadās. Līdz šim pēdējais gadījums, kad regbists iekļuva NFL komandas regulārās sezonas pamatsastāvā bija pirms paŗis gadiem, kad to izdarīja regbija līgas pārstāvis Džarids Heinss, kurš iekļuva Sanfrancisko “49ers” spēlētāju sarakstā.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features