Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Maradona izsakās pozitīvi par tehnoloģijām futbolā un atzīst, ka vārtus ar roku neieskaitītu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maradona izsakās pozitīvi par tehnoloģijām futbolā un atzīst, ka vārtus ar roku neieskaitītu
Djego Maradona
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais Djego Maradona, kurš kopā ar brazīliešu uzbrucēju Pelē tika atzīts par 20. gadsimta labāko futbolistu, uzskata, ka tehnoloģiju ieviešana futbolam nāks par labu. 1986. gadā Argentīna uzvarēja Pasaules kausā, un Maradona ceturtdaļfinālā guva slavenos vārtus ar dieva rokas palīdzību. 56 gadus vecais Maradona atzina, ka mūsdienu apstākļos vārtu guvums netiktu ieskaitīts.

"Protams, domāju par to ik reizi, kad izrādu atbalstu tehnoloģiju izmantošanai," par 1986. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā gūtajiem vārtiem ar roku sacīja Djego Maradona. "Domāju par to un esmu drošs, ka vārtu guvumu neieskaitītu."

Leģendārais argentīnietis atzinās, ka roku izmantojis vēlreiz: "1990. gada Pasaules kausā izmantoju roku, lai izsistu bumbu no vārtu līnijas grupas mačā pret Padomju Savienību. Mums paveicās, jo tiesnesis to neieraudzīja. Toreiz nebija iespējams izmantot tehnoloģijas pareizu lēmumu pieņemšanai, bet mūsdienas – tas ir cits stāsts."

"Anglija 1966. gadā uzvarēja Pasaules kausā ar sitienu, kas nemaz nešķērsoja vārtu līniju. Turnīra vēsturē ir daudz incidentu, kas būtu izvērtušies pavisam citādi, ja izmantotu tehnoloģijas un atkārtojumus. Ir pienācis laiks to mainīt."

"Cilvēki teica, ka tā ir laika izniekošana, ka gaidīšana būs kaitinoša. Taču tā nav. Futbols nedrīkst atpalikt. Ņemot vērā ātrumu, ar kādu attīstās tehnoloģijas, un faktu, ka tās izmanto citos sporta veidos, kā varam nedomāt par to ieviešanu futbolā?" vaicāja AAE kluba "Al-Fujairah" treneris.

"Cilvēkus kaitina, kad lietas, kuras nevajadzētu piešķirt, tiek piešķirtas, vai otrādi. Tehnoloģijas palīdz pieņemt pareizus un kvalitatīvus lēmumus, un tā palīdz komandām, kuras pieņēmušas lēmumu par uzbrukšanu un riskēšanu," sacīja Maradona.

Izmantotie resursi:
Maradona: VAR would have disallowed my goal...

  +3 [+] [-]

, 2017-07-26 12:37, pirms 7 gadiem
Šoreiz Maradonam ir pilnīga taisnība. Tehnoloģijas attīstās un futbolam ir jāattīstās līdzi laikam - tas nevar un nedrīkst palikt akmens laikmetā. Netaisnīgas tiesnešu kļūdas, vārti, rokas, rezultāti neizdaiļo futbolu bet tikai to ktopļo. Futbolam ir jābūt taisnīgai spēlei, ar līdzvērtīgām iespējām un vienādiem noteikumiem visiem. Tādu veču kā Blaters pozīcija ir arhajiska un netaisnīga. Blaters jēdz tikai naudu zagt un neko citu no futbola nesaprot.

     [+] [-]

, 2017-07-26 15:27, pirms 7 gadiem
Beidzot pateica ko prātīgu, ČL Arī ar steigu vajadzētu ieviest, pagājušais gads bija viens no sliktākajiem tiesāšanas ziņā.