Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Ja rādīsim savu labāko spēli, uzvaras un labs rezultāts neizpaliks"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Ja rādīsim savu labāko spēli, uzvaras un labs rezultāts neizpaliks"
Aleksandrs Samoilovs. Foto: LVF

“Neviens nesēž dīvānā un neurbina degunu, visi gatavojas. Mums pagaidām kaut kā neiet, taču arī citus gadus mēs sākam iespēlēties tieši jūlijā un augustā,” īsi pirms pasaules čempionāta, kas 28. jūnijā startēs Vācijas pilsētā Hamburgā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka viens no mūsu labākajiem pludmales volejbola meistariem Aleksandrs Samoilovs.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja Latvijas čempionāta “Saulkrastu kokteilis” posmā, taču kopumā šī sezona Latvijas vadošajam duetam padevusies grūta. Izcīnītas piektā un devītā vieta Ķīnas un Polijas Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīros ir Latvijas titulētākā dueta šīs sezonas labākie sasniegumi. Pāra kontā arī divas 17. vietas četru zvaigžņu posmos Brazīlijā un Čehijā, kā arī 25. vieta Katarā liks mūsu duetam Gštādē (piecu zvaigžņu PK posms, 8. – 14.jūlis) spēlēt kvalifikācijas sacensībās.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Aleksandrs Samoilovs gan pauž, ka smagnējam sezonas sākumam ir arī savs pamatojums, un atgādina, ka duets ierasti iespēlējas tieši uz jūliju un augustu, kad šogad kalendārā ir paši galvenie starti – pasaules čempionāts Hamburgā un Eiropas čempionāts Maskavā. “Saulkrastos spēlējām labi, arī treniņos jūtamies labi, beidzot sāk parādīties vieglums. Gatavošanās posms šogad bija ļoti ilgs, strādājām ar lieliem svariem. Pēdējās trīs nedēļas jau vairāk strādājam pie eksplozivitātes un ātruma, tāpēc vieglums sāk parādīties. Cik gatavi esam pasaules čempionātam, parādīs turnīrs, taču jūtamies labi,” teic Samoilovs.

“Kopumā ar sezonu apmierināts nevaru būt. Pēc ilgāka laika nāksies spēlēt kvalifikācijas turnīru (jau pieminētajā Gštādē), kur nav spēlēts kopš šķiet 2011. gada. Varējām izlaist Varšavas turnīru, kas mums ļautu turpināt spēlēt pamatturnīros, taču mēs nerēķinām, bet spēlējam. Galvenais mērķis ir ceļazīme olimpiskajām spēlēm, uz ko arī koncentrējamies,” stāsta pludmales volejbolists.

Runājot par mērķiem pasaules čempionātā, Samoilovs neslēpj, ka minimālais mērķis ir izkļūšana no apakšgrupas. “Gribam uzvarēt grupā, un koncentrēsimies pirmajai spēlei. Čīlieši nav zināmi, tāpēc jābūt gataviem. Viņi ir maz spēlējuši, līdz ar to arī spēļu video ierakstus dabūt ir grūti. Mēģināsim neatkārtot situāciju, kāda bija olimpiskajās spēlēs pret kubiešiem. Ar kanādiešiem un šveiciešiem ir spēlēts, pretinieki ir zināmi. Jārāda savs labākais sniegums, jo jāsaprot, ka visas komandas pasaules čempionātam būs gatavojušās īpaši, centīsies ar kaut ko pārsteigt, jābūt gataviem. Arī mēs tiekam analizēti, bet esmu pārliecināts – ja rādīsim savu labāko spēli, tad uzvaras un labs rezultāts Hamburgā neizpaliks,” drošs ir Samoilovs. “Jāsaprot, ka trenējas un gatavojas arī pārējie. Neviens nesēž dīvānā un neurbina degunu, visi gatavojas. Kaut kas pagaidām neiet, taču arī citus gadus mēs sākam iespēlēties tieši jūlijā un augustā. Šajos mēnešos mums vienmēr bijuši labākie rezultāti, tāpēc ir cerība, ka šogad būs identiski,” pāris dienas pirms pasaules čempionāta sākuma saka Samoilovs.

Iepriekšējais pasaules čempionāts pirms diviem gadiem norisinājās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, un no latviešiem labāko rezultātu sasniedza tieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri iekļuva astotdaļfinālā. Tur divos setos tika atzīts brazīliešu Evandru un Andrē pārākums, un sāncenši divas dienas vēlāk tika kronēti par pasaules čempioniem, finālā tiekot galā ar mājiniekiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu.

Pasaules čempionāts būs ļoti svarīgs etaps 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijā. Zelta medaļnieki nopelnīs kāroto ceļazīmi. Savukārt citi augstas vietas ieguvēji spers vairāk vai mazāk platu soli pretī Tokijai, jo planētas meistarsacīkstēs par attiecīgu vietu var nopelnīt divas reizes vairāk punktu nekā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru Hamburgā sāks pret čīliešiem Savala/Lammels, bet vēl K apakšgrupā cīnīsies ar duetiem no Šveices un Kanādas - Haidrihs/Gērsons un Pedlovs/Šahters.

Latvijas pāru spēļu kalendārs PČ

DatumsLaiksPārisPretiniekiLaukums
28.06.15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Vojtasika/Kocjoleka (Polija) 203.
17:00Pļaviņš/Točs #24Bergmans/Harmss (Vācija) #30CC
29.06.14:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Savala/Lammels (Čīle) #443.
16:00Kravčenoka/Graudiņa #31Hermmanova/Slukova (Čehija) #22.
30.06.14:00Pļaviņš/Točs #24Abiša/Elgravī (Maroka) #453.
01.07.11:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Haidrihs/Gērsons (Šveice) #272.
15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Šnaidere/Kercingere (Vācija) #39CC
02.07.17:00Pļaviņš/Točs #24Fijaleks/Brils (Polija) #23.
03.07.12:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Pedlovs/Šahters (Kanāda) #172.

     [+] [-]

, 2019-06-26 14:40, pirms 5 gadiem
Runātājs viņš ir liels, pēdējo mēnesi viņš mokās nekā spēlē, vecums dara savu, vilciens ir jau aizgājis.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-26 15:19, pirms 5 gadiem
Vajadzēja redzēt kādā bezfilmā svētdien Vecāķu pludmalē kursēja Samoilovs seniors. Galīgi pārdzēris sajēgu bļaustījās par dēla iepriekšejās dienas titulu, piesējās veciem tantukiem, kamēr viņam nepiedraudēja ar municipāļiem, pēc tam kaut kur kāpās atslēdzās Izskatījās pabriesmīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 19:29, pirms 5 gadiem
Bujumbura rakstīja: Vajadzēja redzēt kādā bezfilmā svētdien Vecāķu pludmalē kursēja Samoilovs seniors. Galīgi pārdzēris sajēgu bļaustījās par dēla iepriekšejās dienas titulu, piesējās veciem tantukiem, kamēr viņam nepiedraudēja ar municipāļiem, pēc tam kaut kur kāpās atslēdzās Izskatījās pabriesmīgi.
Tak tam vecajam pagaajusho rudeni kaa aizgaaja ciet taa liidz shim nav atlaidis....pa ziemu sap..saas ar metodiku taa, ka matainais knapi seetas machus var izvilk un arii tikai taapeec, ka garais, nepieredzeejushais krievs neiztureeja tik garu dienu. Jo ja buutu uz krieviem traapiijushies pusfinaalaa, tad rezutaats buutu kaa Plavinam un Tocam. Bet nu vecais Samoilovs tagad ir prieciigs par katru doto iespeeju uz haljavu pieliet muuli un protams paplaatiities penchaam.