Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko uzvar pirmajā mačā kopš skumjā "French Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko uzvar pirmajā mačā kopš skumjā "French Open"
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 12.) otrdien Anglijas pilsētā Īstbornā nospēlēja sezonas pirmo maču uz zālāja seguma, "Premier 700" sērijas turnīra 2. kārtas cīņā ar 6:3, 7:5 pieveicot Igaunijas otro raketi Kaju Kanepi (#44).

Ostapenko pirmajās divās servēšanas reizēs atspēlēja pa vienai breikbumbai, bet ceturtajā geimā pati izcēlās ar breiku. Aļona Kanepi trīs reizes apspēlēja ar "backhand" uzbrukumiem un vienu punktu ieguva ar precīzu spēli pie tīkla. Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pēc tam nespēja nostiprināt breiku, esot tuvu 4:1 pārsvaram.

Iepriekšējā geimā nospēlējusi pacietīgi un precīzi, tādā tenisā nopelnot breiku, Ostapenko piektajā geimā veica vairākas sasteigtas darbības un nokļuva iedzinējos ar 0:40. Latvijas tenisa līdere visas trīs breikbumbas atspēlēja un ieguva geimpunktu, bet pēc tam divreiz pēc kārtas netrāpīja pirmo servi. Kanepi uzvarēja abās izspēlēs ar Ostapenko otro servi, ieguva ceturto breikbumbu geimā, un Ostapenko kļūdījās ar sasteigtu diagonālo "forehand".

Sestajā geimā liela neveiksme piemeklēja Igaunijas tenisisti. Kanepi bija vadībā ar 40:0, tomēr neizšķirtu 3:3 panākt nespēja. Ostapenko sadeldēja lielo deficītu un ieguva breikbumbu. Kanepi to atspēlēja ar pirmās serves un "forehand" kombināciju, bet pēc tam ieservēja dubultkļūdu, dodot Aļonai vēl vienu iespēju. Ostapenko to izmatoja, izspēli pabeidzot ar neatvairāmu "forehand" sitienu gar labo sānu līniju.

Šoreiz Ostapenko breiku nostiprināja un bija priekšā ar 5:2. Tas 1. setā bija vienīgais Ostapenko serves geims, kurā Kanepi nebija breikbumbu. Kad Ostapenko aiznākamajā geimā servēja par uzvaru setā, viņai vajadzēja atspēlēt vienu breikbumbu, to izdarot ar pirmo servi. Savukārt punktu setam izdevās pielikt vien ar trešo setbumbu, jo visas nācās spēlēt ar otro servi. Pirmā setbumba izniekota ar dubultkļūdu. Kanepi otrās setbumbas izspēlē trāpīja ar uzbrukumu Aļonas vājai otrajai servei, bet trešās setbumbas izspēlē, mēģinot atkārtot to pašu gājienu, uzsita pārāk spēcīgi, bumbiņu raidot autā.

Aļonai 2. setā bez pirmās serves lielas problēmas radās ceturtajā geimā, kad viņa izsēja 40:15 pārsvaru, bet Kanepi nespēja izmantot divas breikbumbas. Igauniete pirmās breikbumbas izspēlē kārtējo reizi uzbruka Ostapenko otrajai servei, bet Aļona šoreiz spēja aizsniegties līdz bumbiņai un to pretuzbrukumā raidīja pa diagonāli, un Kanepi nepaspēja. Otrā breikbumba atspēlēta ar pirmo servi.

Septītajā geimā 40:15 pārsvaru izlaida Kanepi, un tagad breikbumbu ieguva Ostapenko. Viņai paveicās, kad pie "vienādi" sistā bumbiņa pēc tīkla skaršanas piezemējās pretinieces laukuma pusē. Ostapenko breikbumbu realizēja, precīzi uzbrūkot ar diagonālo "forehand" – 4:3. Tāpat kā 1. setā, arī tagad pirmo breiku nostiprināt viņai nebija pa spēkam. Kanepi vairākas reizes uzbruka Ostapenko servēm un ieguva divas breikbumbas. Aļona atspēlēja tikai pirmo, bet otrās breikbumbas izspēlē piedāvāja Kanepi uzbrukt, ko Kanepi izdarīja – 4:4.

Ostapenko aiznākamajā geimā pie 4:5 nācās servēt par palikšanu setā, servi noturot pārliecinoši – zaudēta tikai viena izspēle, tajā paslīdot un nokrītot. Panākusi 5:5, Ostapenko nokārtoja otro breiku, kad viņai vēlreiz palīdzēja tīkls. Kanepi 11. geimā atspēlēja vienu breikbumbu, bet Ostapenko otro realizēja, kad izveidoja iespēju sist ar "forehand" sitienu pa līniju. Bumbiņa skāra tīklu, otro reizi šajā setā svarīga punkta izspēlē nokrītot Kanepi laukuma pusē bez iespējām igaunietei tai tikt klāt. Aļona pēc tam droši izservēja maču, punktu pieliekot ar "dropšotu" – viņas arsenālā reti redzamais sitiens šodien tika izpildīts vairākas reizes un ar augstu precizitāti.

Statistika

KategorijaOstapenkoKanepi
Eisi47
Dubultkļūdas55
1. serves precizitāte66%69%
Iegūtie punkti ar 1. servi40/5630/47
Iegūtie punkti ar 2. servi12/297/21
Breikpunktu realizācija4/72/11
Visi iegūtie punkti8370

Ostapenko šodien vējainajā Īstbornā nospēlēja pirmo maču kopš 31. maija, kad izstājās no "French Open". Aļona Parīzē 1. kārtā zaudēja visos trīs turnīros – vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Aļona Īstbornā, kur notiek pēdējais turnīrs pirms Vimbldonas, spēlē trešo gadu pēc kārtas. Ostapenko allaž uzvarējusi pirmajā mačā – 2016. gadā tas notika 1. kārtā, bet 2017. gadā un šogad 2. kārtā, jo pēdējos divos turnīros Īstbornā Ostapenko spēlē kā izsētā tenisiste. Vēlreiz sasniedzot 3. kārtu, Ostapenko aizstāvējusi 55 reitinga punktus.

Ja pirmajā mačā Īstbornā Aļonai izdevies uzvarēt vienmēr, tad otrajā mačā – vēl ne reizi. Ostapenko nākamā pretiniece trešdien gaidāmajā cīņā būs rumāniete Mihaela Buzarnesku (#28), kurai Ostapenko februārī ar 1:6, 3:6 bez variantiem zaudēja Dohā.

"Nature Valley International Eastbourne", WTA "Premier 700" turnīrs uz zālāja seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – Camila Giorgi6:2 6:3
(2) Karolina Pliskova – Anastasia Pavlyuchenkova6:4 2:6 6:3
(3) Petra Kvitova – Kateryna Bondarenko7:5 6:3
(4) Angelique Kerber – Dominika Cibulkova6:3 6:3
(5) Aļona Ostapenko – Kaia Kanepi6:3 7:5
Aryna Sabalenka – (6) Julia Goerges1:6 6:4 6:4
(7) Daria Kasatkina – Alison Van Uytvanck5:7 6:4 6:1
(8) Ashleigh Barty – Kristina Mladenovic6:3 6:2
(9) Elise Mertens – Svetlana Kuznetsova6:1 6:1
Su-Wei Hsieh – (10) Magdalena Rybarikova6:1
(11) Anastasija Sevastova – Harriet Dart6:3 6:4
Mihaela Buzarnescu – (12) Kiki Bertens3:6 7:5 6:3
(13) Johanna Konta – Aleksandra Krunic6:1 6:3
(14) Barbora Strycova – Donna Vekic6:1 6:4
Agnieszka Radwanska – (15) Daria Gavrilova5:7 7:6(4) 6:0
Danielle Collins – (16) Carla Suarez Navarro6:2 6:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-06-26 14:48, pirms 6 gadiem
Biju pārsteigts par to, ka Ostapenko tik bieži un precīzi izmantoja dropšotus. Cerams, ka arī turpmāk tos izmantos, jo šodien tas bija labs ierocis

  +3 [+] [-]

, 2018-06-26 14:57, pirms 6 gadiem
Latvijas pirmā rakete uzvarēja stabili pēc spēles gaitas(lai arī otrā seta galotne var radīt iebildumus par stabilo uzvaru). Pati spēle tomēr bija viļņveidīga. Skatoties kādi punkti jāaizstāv Ostapenko un tuvākām konkurentēm rangā, tad ja nebūs kaut kas ārkārtējs labā (uzvara, fināls , pusfināls Vimbldonā) vai sliktā nozīmē (izstāšanās pirmās divās kārtās) tad arī Pēc Vimbldonas Ostapenko būs ļoti tuvu TOP-10. Laba spēle Vimbldonā ievedīs desmitniekā, pat pēc Īstbornas var tikt TOP-10.

     [+] [-]

, 2018-06-26 15:07, pirms 6 gadiem
Saīsinātos sita labi, jo tādus grūti uzņemt uz zālāja, jo bumbiņa vispār neatlec. Šis Sevastovai varētu būt mega ierocis!

  +3 [+] [-]

, 2018-06-26 15:10, pirms 6 gadiem
Aļona izmantoja vairāk kā 1 saīsināto, turklāt veiksmīgi. Tas gan neticami, parasti vienu pa visu maču pamēģināja un saprata, ka nemāk saīsināt. Ja būs iemācījusies saīsināt, tad tas ir labs ierocis komplektā ar agresīvu uzbrukuma spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-26 17:13, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: diezgan pārsteidzoši

2.kārtā gan zaudēs
Nabaga baur, 2. kārta jau pārvarēta

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 17:27, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: diezgan pārsteidzoši

2.kārtā gan zaudēs
par šo gan var riktīgi ierēkt
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +5 [+] [-]

, 2018-06-26 18:29, pirms 6 gadiem
Strīds starp Aļonas un Anastasijas atbalstītājiem ir tik pat smieklīgs kā liliputu kašķis par to vai olai jādauza resnais vai spicais gals, pazīstamajā Svita stāstā par Guliveru. Neesiet liliputi savā domāšanā. Smieklīgi un neinteresanti esiet vienīgi jūs paši, kā tādas divas salauztas lejerkastes. Un strīds star aizsardzības un uzbrukuma tenisa piekritējiem ir bezjēdzīgs savā būtībā. Jebkurš profs var spēlēt kā vienu tā otru, bet izvēlās to, kas viņam dod labāku rezultātu. Kādēļ čops vai laicīgi un kvalitatīvi uzmesta svece ir kas nevērtīgāks par agresīvu sišanu pa stūriem? Ja visi spēlētu vienā stilā, tad gan teniss būtu garlaicīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-26 19:39, pirms 6 gadiem
Tas strīds ir neauglīgs un nevajadzīgs.

     [+] [-]

, 2018-06-26 19:40, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Neko dižu abas nerãdija, bet Jełena liekas spélê bez prieka, skãBA grimase, pukst UN vaid, tã kã klauśu darbos. UN gaume izvéloties apğerbu nav, kaut kãda lupata pie krútïm. Bûtu no músu labãkãs spêlétājas Sevas pamãcîjusies, kura vienmêr eleganta
Sponsora fasonā daudzas spēlēt - patīk vai Tev nepatīk.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-26 19:58, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Neko dižu abas nerãdija, bet Jełena liekas spélê bez prieka, skãBA grimase, pukst UN vaid, tã kã klauśu darbos. UN gaume izvéloties apğerbu nav, kaut kãda lupata pie krútïm. Bûtu no músu labãkãs spêlétājas Sevas pamãcîjusies, kura vienmêr eleganta
Vispār pieklājigi cilvēki Ostapenko sauc par Aļonu. Un cilvēku parasti nesauc vārdā ko pati negrib. Pat starptautiski komentētāji to zina un lieto. Tikai uzraksts ir oficiālais titros. Ostapenko joprojām mūs labākā tenisiste un priecē mūs visus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-26 20:30, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: Ostapenko nav labākā tenisiste LV, jo ir zem Sevastovas

pat Sevastovai beidzot karjeru , viņa nebūs pirmā rakete, jo priekšā jau Vismane

un viņa ir Jeļena

teikt lai viņu sauc par Aļonu ir tas pats, ja Jānis teiktu lai viņu sauc par Janku
Troļļot tu mācies. Ne vienmēr labi sanāk. Varbūt paskaties filmas par Minhauzenu, palasi pasaku grāmatas. Varbūt iemācīsies labāk pasakas rakstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja