Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ko skatīties Vimbldonas trešajā dienā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko skatīties Vimbldonas trešajā dienā?
Dastins Brauns
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Vimbldonā šodien sāksies 2. kārtas izspēle vienspēlēs. Kā ierasts, Sportacentrs.com izvēlas trīs dienas mačus, kas var būt potenciāli saistoši vai ar negaidītu iznākumu jeb favorītu zaudējumu. Lai arī šodien galvenais mačs Vimbldonā būs mūsu Ernests Gulbis pret franču pirmo numuru Žo-Vilfrīdu Tsongu, šis mačs saprotamu iemeslu dēļ šajā apskatā nav iekļauts.

Viktorija Azarenka – Flavija Penneta

Dienas programmu centrālajā kortā plkst. 15:00 atklās Azarenka un Penneta. Normālos apstākļos šī spēle pastiprinātu uzmanību neizraisītu, taču šoreiz ir īpašs gadījums. Azarenka 1. kārtas spēlē pēc iespaidīga kritiena guva ceļgala savainojumu, taču spēja tikt galā ar Mariju Žoau Kēleri. Portugāles tenisiste nespēja izmantot situāciju, kad pretiniece ir savainota un nespēj kustēties par visiem 100%, un pārsvarā sita korta vidū (nevis stūros), viegli zaudējot.

31 gadu vecā itāliete Penneta noteikti spēlēs gudrāk, tāpēc, ja Azarenkas ceļgals nejutīsies labāk, šajā spēlē var gaidīt pārsteigumu. Abas tikušās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. 2010. gadā Štutgartē uz māla pārāka ar 6:1, 6:4 bija Vika, bet gadu vēlāk Dubaijā uz "hard" Penneta revanšējās ar 6:3, 6:7(2), 6:4. Tātad Flavija savulaik jau ir uzvarējusi Azarenku, pie tam šoreiz viņai, iespējams, būs jāspēlē pret savainotu pretinieci, kas, protams, izredzes uz vēl vienu panākumu uzlabo.

Andrea Petkoviča – Slouna Stīvensa

Potenciāli aizraujoša spēle ar grūti prognozējamu iznākumu. Stīvensa šogad maksimāli spēj noskaņoties tikai "Grand Slam" turnīriem – Melburnā pusfināls, pārspējot Serēnu Viljamsu, bet Parīzē 4. kārta, zaudējot Marijai Šarapovai. Bijusī Top 10 tenisiste Petkoviča turpina atgriešanos no ceļgala savainojuma, taču vēl ir tālu no savas 2011. gada formas.

Starp citu, togad notika abu vienīgā līdzšinējā savstarpējā spēle, kurā Karslbadā uz "hard" ar 6:2, 6:1, pārāka bija vāciete. Taisnības labad jāsaka, ka Stīvensa tad vēl neko nebija sasniegusi, kamēr Petkoviča piedzīvoja karjeras labāko formu. Zāliens Petkovičai nav ērtākais segums, Vimbldonā nekad netiekot tālāk par 3. kārtu. Abas tenisistes pirmos mačus uzvarēja graujoši, zaudējot piecus un sešus geimus. Šodien varētu būt līdzīga spēle jeb mačs no sērijas 50/50. Šis būs trešais mačs 3. kortā.

Leitons Hjuits – Dastins Brauns

Šajā mačā pārsteigumus negaida, taču viens ir skaidrs – tie, kas šo spēli skatīsies, nebūs vīlušies. Pat, ja Hjuits Vācijas jamaikieti sagraus. Brauns ar skaistiem sitieniem un atraktīvu tenisu rūpējas par publikas izklaidēšanu, ar ko mūsdienās nodarbojas tikai retais. "Challenger" tūrē dzīvojošais Brauns (APT 189.) tikai otro reizi karjerā pārvarējis "Grand Slam" pamatturnīra 1. kārtu. 2010. gadā viņam tas bija pa spēkam Ņujorkā. Vimbldonā viņš šogad uzvarējis jau četros mačos (skaitot ar kvalifikāciju) un pamatsacensību ievadā ar 6:3, 6:3, 6:3 sagrāva Giljermo Garsiju-Lopesu. Šajā mačā Dastins savu servi nezaudēja nevienu reizi! Cerēsim, ka viņam šodien pret bijušo čempionu Hjuitu izdosies nospēlēt cienīgi!

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā. Brauns ar Hjuitu plkst. 13:30 atklās dienas programmu 2. kortā.

Pilna trešās dienas programma pieejama šeit.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-26 11:23, pirms 11 gadiem
Gūlbis - Tsongu neskatīties? :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-26 11:26, pirms 11 gadiem
Gulbis ar to pietiek!! nav iespējams vairākas spēles vienā diena nosktīties pa 3h labākajā gadījumā!

     [+] [-]

, 2013-06-26 14:00, pirms 11 gadiem
Leitons Hjuits – Dastins Brauns

Slēdziet iekšā! Tikai 5 geimi izspēlēti, bet jau vairākas fantastiskas izspēles Sarauj, Dastin!

     [+] [-]

, 2013-06-26 14:17, pirms 11 gadiem
Ha-ha, viņu nevar nemīlēt Tikko paņēma pirmo setu pret Hjuitu, turklāt kā?! Pie tīkla lecienā ar dropšotu

     [+] [-]

, 2013-06-26 15:39, pirms 11 gadiem
Patīkami pa ilgiem laikiem dzirdēt sirsnīgu Leitona C'moooon