Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlande vietu Čempionu līgā piešķir "Ajax", bet AZ neapmierinātībā vēršas UEFA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīderlande vietu Čempionu līgā piešķir "Ajax", bet AZ neapmierinātībā vēršas UEFA
Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes futbola līgas sezona tika izbeigta bez čempiones pasludināšanas, tomēr Amsterdamas "Ajax" tika piešķirta automātiskā vieta nākamās sezonas Čempionu līgā. Alkmāras AZ neapmierināta vērsusies UEFA, lūdzot pārskatīt izdarīto izvēli.

Nīderlandes valdība lēma, ka valstī sporta sacensības nenotiks vismaz līdz 1. septembrim, tāpēc "Eredivisie" pirms mēneša bija spiesta paziņot par sezonas beigšanu. Neviena komanda nezaudēja vietu līgā, neviena komanda no otrās līgas nesaņēma ceļazīmi augstāk.

Lēmuma pieņemšanas brīdī turnīra tabulas galvgalī atradās Amsterdamas "Ajax" un Alkmāras AZ. Abām komandām bija vienāds punktu skaits, taču "Ajax" atradās pirmajā vietā, pateicoties labākai vārtu starpībai. Tomēr čempione netika pasludināta.

Tiesa, Nīderlandes Futbola asociācijai bija jāizdara izvēle par labu vienai no komandām, jo tikai viena vienība saņem automātisko vietu Čempionu līgas grupu turnīrā. Priekšroka tika dota "Ajax", un tagad AZ vērsusies UEFA, cerībā, ka lēmums tiks mainīts. Pēc pašreizējā scenārija AZ vajadzētu piedalīties kvalifikācijas kārtās.

Nosūtītajā vēstulē AZ paudusi, ka vārtu starpība nav objektīvs rādītājs, lai deviņas kārtas pirms sezonas beigām nošķirtu divas komandas. Savukārt kā argumentu savā labā AZ nosaukusi faktu, ka sezonas gaitā pārspēja "Ajax" gan savā laukumā, gan izbraukumā.

Nīderlandes Futbola asociācija jau paudusi, ka negrasās mainīt savu lēmumu, norādot, ka ticis ievērots sportiskais princips.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...