Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

MXGP čempionātā briest zīmīgas pārmaiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempionātā briest zīmīgas pārmaiņas
Pauls Jonass. Foto: Mxmag.be

Kamēr pasaules motokrosa čempionāts ietur pārtraukumu, sportisti atsākuši individuālos treniņus un turpina gaidīt nākamos posmus, aizkulisēs parādījušās ziņas, ka šogad varētu mainīties sacensību formāts.

Pēc pašreizējām prognozēm, pasaules čempionātu plānots atsākt 2. augustā ar posmu Krievijā, kam nedēļu vēlāk sekos sacensības Latvijā, Ķeguma mototrasē.

Šobrīd tiek izskatīts variants par "Grand Prix" formāta maiņu, proti, MXGP un MX2 braucējiem visas sesijas, iespējams, būs jāaizvada svētdienās. Savukārt Eiropas čempionāta (EMX) un pasaules čempionāta sievietēm (WMX) braucēji savas cīņas aizvadītu sestdienās. Izmaiņas tiks veiktas dēļ saspringtā kalendāra, kas gaidāms, sezonai atsākoties.

Tāpat tiek spekulēts, ka izmaiņas varētu skart Nāciju motokrosu (MXoN), kas sākotnēji bija plānots 27. septembrī Francijā, Ernē trasē. Par norises laika maiņu pagaidām pāragri spriest, bet svarīgākās izmaiņas varētu būt tādas, ka Nāciju motokross reizē varētu būt viens no pasaules motokrosa čempionāta ieskaites posmiem, kurā iespējams gūt kopvērtējuma punktus. Ideja gan esot sākotnējā iedīglī un vēl jāizskata daudzi ar to saistīti jautājumi.

Izmantotie resursi:
MX Vice - Motocross / Supercross / MXGP / MXoN