Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bokseris Prokudins ar uzvaru sāk Eiropas junioru čempionātu

Ints Megnis
Ints Megnis

Bokseris Prokudins ar uzvaru sāk Eiropas junioru čempionātu
Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs, treneris Iļja Žilinskis un Matvejs Prokudins. Foto: boxer.lv

Latvijas jaunais bokseris Matvejs Prokudins sestdien Rumānijā izcīnīja uzvaru Eiropas junioru (U17) čempionāta pirmās kārtas cīņā.

Svara kategorijā līdz 54 kilogramiem Prokudins pēc punktiem ar 5-0 pieveica slovāku Samuelu Horvatu. Visi pieci tiesneši Latvijas bokserim deva uzvaru ar rezultātu 30:27.

Līdz ar to Prokudins iekļuvis astotdaļfinālā, kurā jau svētdien sacentīsies ar Davidu Galacu no Horvātijas.

Tāpat sestdien ringā izgāja arī Edgars Kundičs, bet viņš svara kategorijā līdz 52 kilogramiem pirmās kārtas duelī ar 0-5 piekāpās baltkrievam Uladzislavam Valasjukam.

Latviju čempionātā pārstāvēs arī Nikolina Boķe, kura meiteņu sacensībās svarā līdz 54 kilogramiem, pateicoties veiksmīgai izlozei, jau iekļuvusi ceturtdaļfinālā, līdz ar to ringā pirmoreiz izies vien otrdien.