Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas intrigas: Višņakova problēma un "Liepājas" pārmaiņas

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Virslīgas intrigas: Višņakova problēma un "Liepājas" pārmaiņas
Latvijas nacionālās izlases futbolisti Artūrs Karašausks un Ritvars Rugins
Foto: Raitis Supe

Futbola pasaule aizturējusi elpu Čempionu līgas fināla gaidās, bet mēs tepat Latvijā visu nedēļu esam čakli strādājuši, lai brīvdienās varētu baudīt augstākās kvalitātes Virslīgas futbolu. Šodienas piedāvājumā, iespējams, vienīgais Latvijas futbola derbijs, kuru nevajadzētu kautrēties saukt par derbiju.

Centrālā spēle!

Par izaicinājumu liepājniekiem šovakar varētu kļūt Kurzemes derbija un Čempionu līgas fināla noskatīšanās, nenokavējot sākumu vai beigas kādā no mačiem. Jo mēs taču zinām, ka Liepāja futbolu izbauda arī krietni pēc 90. minūtes. Gaidot lielo maču, neizmirstiet šorīt paņemt aktuālāko Latvijas avīžu jaunākos numurus, kur 10 lapās varēs atrast pēdējās Liepājas un Ventspils komandu aktualitātes, katras vienības sastāva un taktikas analīzi, kā arī visu iesaistīto pūšu komentārus. Tikmēr "Virslīgas intrigu" rubrika paliek uzticīga pašai sev un tādos sīkumos neiedziļinās.

"Liepāja/Mogo" šonedēļ notikušas milzīgas pārmaiņas: Artūrs Karašausks, iespējams, pēdējo reizi aktualizēja "zvanīšanas" jokus, kamēr Kristians Damiens Torress kļuvis par pirmo Latvijas izlases futbolistu, kuram ir radniecīgās saites ar izlases treneru štāba pārstāvji. Ar Mareka Zuntnera kļūšanu par izlases trenera asistentu Liepājas komandas futbolistiem vairs nav nepieciešamības sazināties ar Rīgu vai Jūrmalu, lai pārspriestu Latvijas izlases aktualitātes. Atgriežoties pie Virslīgas aktualitātēm, jāmin, ka "Liepāja/Mogo" tieši šobrīd ir Baltijas apmeklētākā futbola komanda, apsteidzot hallēs sezonu sākušos Viļņas "Žalgiri" un Marijampoles "Sūduvu". Bail iedomāties, cik vareni būs skaitļi, kad pašai Liepājai parādīsies ietilpīgā manēža!

"Ventspils" savukārt ar plašu pārstāvniecību nacionālajā izlasē lepoties nevar. Vienīgais izlašnieks Ritvars Rugins iepriekšējās kārtas spēlē tika nomainīts jau pēc 45 minūtēm. Iespējams, tieši tajā brīdī Miksu Pātelainens izslēdza spēles tiešraidi un devās baudīt RFS un "Riga" spēli. Šonedēļ Kurzemes ziemeļos risinājās, iespējams, dīvainākās kluba logotipa vēlēšanas vēsturē. Savā Facebook lapā ventspilnieki taisīja aptauju, piedāvājot izvēlēties jauno kluba atpazīstamības zīmi. Beigās līdzjutēju masas nobalsoja par vienu variantu, taču klubs, cienot līdzjutēju iesaisti, izvēlējās citu variantu. Par laimi, gaidāmajā mačā "Ventspilij" [!] būs vecais logo, no kā klubs atvadīsies pēc šīs sezonas beigām.

"Liepāja/Mogo" - "Ventspils"
Datums: 26.05
Laiks: 19:30
Stadions: Stadions "Daugava", Liepāja
1. aplis: 1:1
Tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

Izlases morāles barometrs!

Pēc pārmaiņām Latvijas futbola vadībā RFS paliek par izlasē viskuplāk pārstāvēto komandu. Līdzīgi kā iepriekš, izlases morālais stāvoklis būs atkarīgs no aktuālās rīdzinieku spēles Virslīgā. Lai RFS nepiedzīvotu kārtējo sportisko traģēdiju jelgavniekiem būs krietni jāpastrādā, jo svētdienas pretinieču līdz šim uzrādītie rezultāti neliecina par to, ka Jelgavas pilsēta savā dzimšanas dienā varētu saņemt futbola dāvanu. Te, protams, veidojas cits stāsts: aļņi ir ļoti izsalkuši pēc uzvarām un patīkamām emocijām. Pilsētas iedzīvotājiem savukārt par izsalkumu sūdzēties nevajadzētu, jo futbola skatīšanās allaž bijusi savienojama ar gardu maltīti. Dažreiz pat futbols nav bijis vajadzīgs!

Kamēr Valds Dambrausks meklē kļūdas kolēģa Pātelainena izvēlē, RFS turpina izbaudīt esamību turnīra tabulas pirmajā vietā. Jāuzteic lieliska sadarbība starp RFS un Latvijas Futbola federācijas komunikācijas daļām: kamēr RFS sociālo tīklu kontos parādās intervijas ar aktuālajiem Latvijas izlases futbolistiem, LFF šomēnes taisa video ar tiem Rīgas kluba futbolistiem, kuri diemžēl nav tikuši izlases sastāvā [1 un 2]. Pie tā visa pirms pieciem gadiem Virslīgas klubā debitējušais Vladislavs Sorokins beidzot ir ticis pie līgas labākā jaunā spēlētāja balvas, iespējams, tādā veidā saņemot kompensāciju par neiekļūšanu nacionālās izlases sastāvā.

Jelgava - RFS
Datums: 27.05
Laiks: 17:00
Stadions: Zemgales Olimpiskā centra stadions
1. aplis: 0:3
Tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Kavējums!

"Virslīgas intrigu" rubrika aktīvi sekoja līdzi "Riga" treneru piedzīvojumiem, paredzot Goces Sedloska aiziešanu pirms iepriekšējās lauvu spēles pret "Mettu". Maķedonietim sanāca noturēties veselu apli, kura laikā viņš iemācījās komunicēt ar vietējiem futbola cilvēkiem tādā līmenī, lai tiktu saprastam un pēc tam izraidītam no treneru un rezervistu soliņa. Jebkurā gadījumā šis treneris paliks vēsturē ar to, ka nostrādājot Latvijas klubā četrus mēnešus, tā arī nepaguva sniegt kaut vienu interviju. Lai nu kā, kluba preses dienests, tic, ka šīs nedēļas pretinieks ir uzveicams pat bez trenera vai kāda motivējošā video rullīša.

Par interviju trūkumu diez vai var sūdzēties "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts, kurš izlases spēļu laikā tagad nodarbosies ar citām lietām. Tāpat zaļibalto trenerim jāmeklē, kā efektīvāk izmantot Ramadānu ievērojošus futbolistus. Taču, ja diviem leģionāriem tā arī neizdosies būt optimālā formā uz svētdienas spēli, atcerēsimies, ka "Mettā" spēlē Latvijas futbola nākotne, valsts spožākie futbola talanti! Tā vismaz uzskata nupat uz Latviju atbraukušais Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Aleksandrs Grišins. Nav pamata neticēt, jo 19 vārtus netalantīgi spēlētāji sasist nevarētu!

"Riga" - "Metta/LU"
Datums: 27.05
Laiks: 19:00
Stadions: "Skonto" stadions
1. aplis: 1:0
Tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

Kurš iesitīs Čempionu līgā?

Eiropas galvenajam klubu turnīram turpina gatavoties Jūrmalas "Spartaks", starp Virslīgas mačiem tiekoties ar patiešām nopietnām komandām. Tikmēr Aleksejam Višņakovam nācies saskarties ar patiešām grūtu izvēli: būt par Virslīgas labāko vārtu guvēju vai spēlēt Latvijas nacionālajā izlasē? Kā mēs zinām, atšķirībā no daudziem citiem amatiem Latvijas futbolā, valsts čempionāta bombardiera un izlases spēlētāja amati nav savienojami!

Ar laika menedžmentu allaž prasmīgi ticis galā Gatis Kalniņš, kurš šonedēļ atkal iejutās futbola eksperta lomā. Savukārt mūsu portāla futbola ekspertiem nav skaidrs, kā bijušais "Monaco" spēlētājs tomēr tika līdz Valmierai. Lai arī Monako princis laukumā vēl nav devies, iepriekšējā kārtā "Valmiera Glass/ViA" pirmo reizi šosezon nospēlēja under 2.5 spēli [sekojot Latvijas futbolam, grūti nezināt, kas tas ir!]. Vai Valmierieši, kuru rindās spēlē viens no 2016. gada labākajiem futbolistiem, spēs pārsteigt bukmeikerus arī šoreiz?

"Spartaks" Jūrmala - "Valmiera Glass/ViA"
Datums: 26.05
Laiks: 16:00
Stadions: Jūrmalas pilsētas stadions "Sloka"
1. aplis: 4:2
Tiesnesis: Mārtiņš Veģeris

"SynotTip" Virslīga, 10. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
26.05.16:00Spartaks - Valmiera Glass/ViASlokas stadions
26.05.19:30Liepāja/Mogo - VentspilsStadions "Daugava" (Liepāja)
27.05.17:00Jelgava - RFSZOC stadions
27.05.19:00Riga - Metta/LU"Skonto" stadions

Iepriekšējās intrigas: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-26 10:18, pirms 6 gadiem
Liepājnieku lokālpatriotisms ir patīkams, ja atbalsta, nāk uz komandas spēlēm. Uz doto brīdi šosezon Liepāja apmeklētākā futbola komanda Baltijā šogad. Sīkums bet patīkami.
Lokālpatriotisms vairs nav atbalstāms tajā brīdī, kad tas pāraug naidā (nevis līdzjušanā par/pret bet naidā) pret citām komandām, kad skaudība vai kas cits liek just pret citām Latvijas komandām.
Atbalstiet savējos un cieniet citus.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-26 10:21, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Liepājnieku lokālpatriotisms ir patīkams, ja atbalsta, nāk uz komandas spēlēm. Uz doto brīdi šosezon Liepāja apmeklētākā futbola komanda Baltijā šogad. Sīkums bet patīkami.
Lokālpatriotisms vairs nav atbalstāms tajā brīdī, kad tas pāraug naidā (nevis līdzjušanā par/pret bet naidā) pret citām komandām, kad skaudība vai kas cits liek just pret citām Latvijas komandām.
Atbalstiet savējos un cieniet citus.
Jāgaida Ivara komentārs, jo izskatās, ka viņš nevar palaist garām nevienu Tavu komentāru, lai neatbildētu Tev, kārtējo reizi Tevi noaucot par pamuļķi.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-26 10:30, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jāgaida Ivara komentārs, jo izskatās, ka viņš nevar palaist garām nevienu Tavu komentāru, lai neatbildētu Tev, kārtējo reizi Tevi noaucot par pamuļķi.
Varbūt viņi ir vienas medaļas divas puses? Viena cilvēka, divas personības? Vai arī cimds ar roku, kuri sader, arī šajā karstajā laikā?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-26 10:50, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jāgaida Ivara komentārs, jo izskatās, ka viņš nevar palaist garām nevienu Tavu komentāru, lai neatbildētu Tev, kārtējo reizi Tevi noaucot par pamuļķi.
Tu kļūdies,mans dēls, jo nebūt ne katru Fuņkas stulbību komentēju.
Nesagādāju viņam to baudas uzplūdu, kurš viņam ir pēc katras SC lietotāja uztirsiena viņam.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-26 15:26, pirms 6 gadiem
Liepāja uzvarēs. Ventspils pēdējās divas spēlēs rādīja nožēlojami pragmatisku futbilu, kā pie vecā Pučinska. Ir pat nojauta par sagrāvi 3:0 vai lielāku. Būtu nauda, droši liktu !

  -1 [+] [-]

, 2018-05-26 16:15, pirms 6 gadiem
Koņevam rezultātu vajag. Man labāk Pahars vai Astafjevs patiktu.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-26 16:17, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Liepājnieku lokālpatriotisms ir patīkams, ja atbalsta, nāk uz komandas spēlēm. Uz doto brīdi šosezon Liepāja apmeklētākā futbola komanda Baltijā šogad. Sīkums bet patīkami.
Lokālpatriotisms vairs nav atbalstāms tajā brīdī, kad tas pāraug naidā (nevis līdzjušanā par/pret bet naidā) pret citām komandām, kad skaudība vai kas cits liek just pret citām Latvijas komandām.
Atbalstiet savējos un cieniet citus.
Šodien Rīgas derbijs pirmajā līgā Skonto un Alberts. Es par Skonto.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-26 21:20, pirms 6 gadiem
Kinospox rakstīja: Liepāja uzvarēs. Ventspils pēdējās divas spēlēs rādīja nožēlojami pragmatisku futbilu, kā pie vecā Pučinska. Ir pat nojauta par sagrāvi 3:0 vai lielāku. Būtu nauda, droši liktu !
😂...ierij..labi ka tev nebij nauda..tā vēl pēdējās kapeikas papi...tu