Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs: "Futbola Dievu par sīkumiem nevajag traucēt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Popkovs: "Futbola Dievu par sīkumiem nevajag traucēt"
Jurijs Popkovs
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Šodien vienā no Virslīgas 12. kārtas spēlēm Rīgas "Daugava" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu". Pēc mača Jurijs Popkovs norādīja, ka viņa komandai nevajadzētu tā spēlēties ar likteni un šādos mačos jānodrošina uzvara ātrāk, savukārt "Jelgavas" vadītājs Dainis Kazakevičs, atbildot uz žurnālista jautājumu par sava krēsla drošību, atklāja, ka visdrīzāk sezonas gaitā trenera nomaiņa nenotiks, un ka visa komanda, viņu ieskaitot, ir pelnījusi iespēju laboties, pateicoties iepriekšējām divām labi aizvadītajām sezonām.

Jurijs Popkovs, Rīgas "Daugavas" treneris: "Likumsakarīgs iznākums. Īpaši 1. puslaikā mūsu sniegums bija ļoti labs, enerģisks, ar labu kustību, spēlētāji regulāri ieskrēja brīvajās zonās - pilnībā apspēlējām pretinieku. Saskaitīju, ka 1. puslaikā mums bija septiņi reāli momenti vārtu gūšanai. Diemžēl veiksme nebija mūsu pusē - neizdevās šo totālo pārsvaru pārvērst rezultātā. Spēlētājiem pēc tam teicu, ka futbola Dievu par šādiem sīkumiem labāk lieku reizi netraucēt [smejas]. 2. puslaika sākumā beidzot guvām vārtus - iesitām tādā dinamiskā uzbrukumā. Pēc tam varējām iesist vēl un šo spēli vajadzēja atrisināt jau laikus, taču sagādājām sev nevajadzīgi nervozas beigas. Pretiniekam arī bija savas iespējas, tomēr mūsu aizsardzība nospēlēja tā, kā es vēlos, kaut pilnīgas drošības par spēli savu vārtu tuvumā vēl nav. Gribētu atzīmēt savas komandas jaunos spēlētājus, kuru spēlē ir milzīgs, nebaidos šo vārdu atkārtot, milzīgs progress.

Vai likumsakarīgi, ka abas reizes esam uzveikuši gan "Mettu", gan "Jelgavu"? Uzvaras vienmēr ir likumsakarīgas, taču nevar teikt, ka 1. aplī mēs par šīm komandām bijām pārāki. Toreiz mums blakus stāvēja veiksme, toties šajā 2. aplī abās uzvarās (gan pret "Mettu", gan pret "Jelgavu") bijām galvas tiesu pārāki. Arī tas, ka abās šajās spēlēs neielaidām vārtus, ir rādītājs. Cik punktu vēlētos iegūt 2. aplī? Mērķis ir labi sagatavot komandu 2. aplim, mums katra pauze čempionātā nāk par labu. Kad mani futbolisti stingri stāvēs uz savām kājām, tad varēs stādīt konkrētus mērķus. Vairāku spēlētāju potenciāls ir liels, uzbrukumā jau tagad varam daudz ko izdarīt.

Vai pēc trāpījumiem pa pārliktni un stabu neradās bažas, ka šī spēle tiks zaudēta? Jā, tajā brīdī atcerējos Miķeli Rubeni, kurš allaž atgādina šo futbola patiesību [smejas]. Visu spēli veicām loģiskas kustības, likumsakarīgus uzbrukumus, vēl nedaudz aukstasinības trūkst. Pārdzīvoju par Edgaru Kārkliņu, kurš veica kolosālu darbu, liels malacis - viņam ļoti vajag gūtos vārtus. Atceros, kad pats spēlēju "Daugavā" 1986. gadā, Starkovs 9-10 spēles nespēja gūt nevienus vārtus, bet beigās ar lielu atrāvienu kļuva par rezultatīvāko komandas spēlētāju. Atceros, kā viņš pārdzīvoja savu klusuma periodu. Protams, Starkovs ir liels futbola cilvēks un Kārkliņam līdz tam vēl ir tālu, taču, ja viņš strādās, tad gūtie vārti nāks. Viņam ir apbrīnojams sitiens - viņš ir no retajiem, kurš var ļoti precīzi uzsist pa ripojošu bumbu, tās lidojums ir nenoteikts, vārtsargiem neērts."

Dainis Kazakevičs, "Jelgavas" treneris: "Pēc šodienas spēles gribas komentēt ne tikai konkrēto spēli, bet sezonu kopumā. Čempionāta starts mums padevies sarežģīts, smags. Smagi strādājam, runājam ar spēlētājiem, bet nez kāpēc kaut kas nesanāk. Mēs neattaisnojam cerības, kas pirms sezonas tika uz mums liktas, un šobrīd esam tabulas lejasdaļā. Arī šodiena parādīja - mums daudz trūkst tieši spēlēs pret līdzvērtīgiem pretiniekiem, tā tas bija pret Gulbeni, tā arī šodien. Trūkst pašatdeves, snieguma tieši tā sauktajos sešu punktu mačos.

Šādiem rezultātiem nav viena konkrēta iemesla - tas ir komplekss jautājums. Esmu gatavs atbildību uzņemties pilnībā uz sevi, jo es komplektēju sastāvu, es ikdienā strādāju ar šiem futbolistiem, es esmu atbildīgs par to, lai mēs sasniegtu tādu rezultātu, kas ir atbilstošs mūsu klubam. Neizdodas, taču es ceru, ka tiksim pāri šai melnajai joslai. Godīgi sakot, neviens negaidīja tik smagu sezonas sākumu. Pirmajās 11 spēlēs, kas ir gandrīz 1/3 turnīra, esam zaudējuši ļoti daudz punktu. Pēc uzvaras pār "Skonto" [3:2], kad cerīgi noslēdzām 1. apli, optimistiski cerējām, ka pirmajās divās spēlēs 2. aplī iegūsim sešus punktus, bet rezultātā ir nulle... Iepriekšējās sezonās svarīgākajās spēlēs pret līdzvērtīgiem pretiniekiem spējām nospēlēt labi, bet šosezon neizdodas - galvenais, ka pēc šādiem zaudējumiem futbolisti zaudē pārliecību un lielā spiediena rezultātā mēdz nospēlēt epizodes vienkāršoti, kas ne vienmēr ir pareizākais risinājums.

"Daugava" šodien bija daudz dzīvāka un svaigāka. Mums līdz galam neizdevās atjaunoties - daži mūsu spēlētāji neizskatījās svaigi. Ceru, ka spēsim saņemties un 2. apļa beigās būsim tabulā augstāk. Saprotu, ka neesam grandi, bet vismaz tabulas vidusdaļā mums noteikti jābūt.

Vai izdarīsim nopietnus gājienus transfēru periodā? Diez vai varēsim izdarīt nopietnus pirkumus, jo kluba budžets ir ierobežots. Tomēr no dažiem spēlētājiem, kas Latvijas līmenim saņem varbūt ne ļoti augstu, taču pienācīgu atalgojumu, mēs varētu šķirties. Jau teicu, ka visu vainu uzņemos uz sevi, taču tas nenozīmē, ka arī paši spēlētāji nenes atbildību. Mums ir seši futbolisti, kas pārstāv Latvijas izlasi vai U-21 izlasi, taču kļūdās elementārās situācijās, kad jāizdara piespēle piecu metru attālumā... Protams, arī spēlētāji smagi pārdzīvo, ka nesanāk. Mums pietrūkst uzbrucēju - ir tikai Vladislavs Kozlovs, kurš šodien pēc atrašanās Latvijas izlases rīcībā, nešķita atjaunojies, bet nav nekādas alternatīvas. Lukošis ir savainots, un man nav, ko laist uzbrukumā. Šajā pozīcijā mums noteikti vajag pastiprinājumu - nebūs viegli, jo, kā jau teicu, budžets ir ierobežots, bet, protams, var arī palaimēties iegūt kādu labu atradumu.

Vai jūtos stabili trenera krēslā un vai ir kāds augstāk stāvošs, kurš varētu mani atbrīvot? Es esmu komandas treneris un kluba direktors, taču ir arī augstāk stāvošie - kluba prezidents un valde. Esmu atbildīgs cilvēks un, ja būs mājiens no augšas, pie sava krēsla ar varu neturēšos. Principā tā ir normāla situācija, ka treneris zaudē darbu - arī mums Virslīgā šosezon jau ir bijuši šādi gadījumi. Nav runa par manu personu, bet uzskatu, ka, iespējams, nebūtu labi šķirties no trenera pēc vienas ne pārāk labas sezonas, ņemot vērā, ka iepriekšējās divas sezonas bija labas. Tai pat laikā tikpat loģiski būtu, ja pēc sliktas sezonas tiktu pieņemts lēmums treneri mainīt. Tomēr, domāju, ka ar tām divām sezonām gan es kā treneris, gan spēlētāji ir pelnījuši iespēju pierādīt, ka varam iziet no šīs situācijas. Šajā sakarā man nav panikas vai histērijas - strādāju kā uzskatu par pareizu, un paļaujos uz to, ka ieguldītais darbs agri vai vēlu tiks atalgots. Saprotu, ka līdzjutēji un prese šādos gadījumos vēlas asinis jeb trenera atlaišanu, tomēr, domāju, ka mūsu gadījumā kādi lēmumi varētu tikt pieņemti pēc sezonas beigām."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-27 03:10, pirms 12 gadiem
Saprotu Kazakeviču, viņam laba komanda, bet kaut kādas skrūvītes šajā mehānismā šogad izkritušas... Un to zudušo elementu nu viņam jāmēģina pašam pēc iespējas ātrāk atrast, ja cer uz labu sezonas turpinājumu. Vēl jau viss nav aiz durvīm!