Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitovu sadūrušajam noziedzniekam piespriests astoņu gadu cietumsods

Ints Megnis
Ints Megnis

Kvitovu sadūrušajam noziedzniekam piespriests astoņu gadu cietumsods
Čehu tenisa zvaigzne Petra Kvitova februārī atstāj tiesas namu pēc liecināšanas lietā par uzbrukumu viņai. Foto: EPA/Scanpix

Vīrietim, kurš pirms pāris gadiem viņas mājā sadūra čehu tenisa zvaigzni Petru Kvitovu, piespriests astoņu gadu cietumsods.

2016. gada beigās notikušajā incidentā Radims Zondra ieradās mājās pie Kvitovas, sakot, ka viņam nepieciešams pārbaudīt ūdens boileri. Tad viņš saķēra Kvitovu no muguras un pielika nazi pie viņas rīkles. Tenisiste cīņā guva smagas brūces kreisajā rokā, tomēr tas neliedza jau pēc pieciem mēnešiem atgriezties tenisā.

Stājoties tiesas priekšā, Zondra, kurš pašlaik jau izcieš cietumsodu par citu noziegumu, noliedza visas apsūdzības pret viņu. Viņš tika notiesāts par uzbrukumu un nelikumīgu iekļūšanu Kvitovas dzīvesvietā.

29 gadus vecā tenisiste, kura pašlaik pasaules rangā ieņem otro vietu un saglabā pilnīgi reālas izredzes jau nākamajā nedēļā pirmoreiz kļūt par līderi, tiesas sēdē pagājušajā mēnesī stāstīja, ka pēc uzbrukuma "visur bija asinis". Viņa atklāja, ka toreiz Zondram piedāvājusi naudu, lai viņš atstātu telpas, iedodot 10 000 čehu kronu (341 eiro). Tiesa lika noziedzniekam atmaksāt naudu.

Tiesnese savā spriedumā secinājusi, ka Kvitovas liecība bija ticama, kamēr liecinieki, kuri aizstāvējuši Zondru, neesot bijuši ticami. Kaut Zondra noliedzis, ka jebkad bijis tenisa zvaigznes mājās, prokurori norādīja, ka bijusi gan DNS liecība, gan Kvitova viņu identificēja, līdz ar to par vainu neesot šaubu.

Divkārtējā Vimbldonas turnīra čempione uzbrukumā bojāja savas serves rokas saites un cīpslas, pēc tam pārciešot četras stundas ilgu operāciju. Toreiz ārsti brīdināja, ka viņas karjera varētu būt beigusies, turklāt viņai pat draudēja pirkstu zaudēšana.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-euro...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-26 21:02, pirms 5 gadiem
Gods un slava tiesai!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-26 22:38, pirms 5 gadiem
Šitos potētos meksikāņus kuri dzīvo Eiropā bez savas valsts vajadzētu...!