Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā sāksies cīņa par Baltijas līgas zeltu, tiešraide Sportacentrs.com TV

Emils Ozerinskis

Jūrmalā sāksies cīņa par Baltijas līgas zeltu, tiešraide Sportacentrs.com TV
Mārtiņš Gulbis
Foto: Ivars Kezbers

Pienākusi Baltijas Basketbola līgas 14. sezonas kulminācija. Ar spēli Jūrmalas Valsts ģimnāzijas zālē šovakar pulksten 19:00 startēs turnīra finālsērija, kurā "Jūrmala" cīnīsies ar Artūra Ausēja pārstāvēto "Pieno Žvaigždes". Spēles tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Aizvadītajās 13 Baltijas līgas sezonās tikai vienu reizi par čempioni izdevies kļūt Latvijas komandai. To 2013. gadā paveica BK "Ventspils". Visas pārējās reizes zelta medaļas ieguvušas Lietuvas komandas. Tituliem bagātākā BBL komanda ar piecām uzvarām finālā ir Kauņas "Žalgiris". Pa trīs čempiontituliem ieguvušas Viļņas "Lietuvos Rytas" un Šauļu "Šiauliai", savukārt pērn par BBL turnīra uzvarētāju kļuva Prieņu "Vytautas". Līdz ar to šogad būs jauns Baltijas līgas zelta medaļu ieguvējs. Pasvāles "Pieno Žvaigždes" finālā spēlēs otro gadu pēc kārtas, bet jūrmalnieki līdz šai sezonai vēl nebija pārvarējuši BBL turnīra izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Mārtiņa Gulbja trenētā "Jūrmala", kura pamatturnīru noslēdza A apakšgrupas līderpozīcijā, ceļā uz finālu apspēlēja divas Igaunijas komandas. Pirmajā kārtā Latvijas kūrortpilsētas komandai pretī stājās Gerts Kullamē un viņa trenētā Tallinas "Kalev/TLU". Jūrmalnieki divu spēļu summā pieveica Igaunijas galvaspilsētas komandu ar rezultātu 166:149. Pusfinālā Mārtiņa Gulbja komanda mērojās spēkiem ar Tartu Universitāti. Pirmajā cīņā jūrmalnieki guva panākumu ar 12 punktu starpību, bet savās mājās piedzīvotais zaudējums iekrāto vadību nenodzēsa, tādējādi divu spēļu summā "Jūrmalai" uzvara ar 162:152 un iekļūšana turnīra finālā.

Izslēgšanas spēļu turnīra četrās līdzšinējās spēlēs "Jūrmalas" komandas līdera lomu uzņēmās kluba prezidents Edgars Jeromanovs, play-off turnīrā vidēji izceļoties ar 14,5 punktiem, 4,3 rezultatīvām piespēlēm un trīs pārtvertām bumbām. Savukārt groza apakšā smagāko vezumu vilkuši Ervīns Jonāts un Deniss Krestiņins. Latviešu spēka uzbrucējam četrās izslēgšanas spēļu turnīra cīņās vidēji 13 punkti un 6,8 savāktas bumbas zem groziem, savukārt Lietuvas basketbolistam 10,5 punkti un septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas.

Pasvāles "Pieno Žvaigždes" otro gadu pēc kārtas spēlēs BBL turnīra finālā. Pērn vienībai nācās piekāpties saviem tautiešiem, bet šogad Pasvāles komanda mēģinās turpināt Lietuvas dominanci BBL čempionātā. Pēc pirmās vietas izcīnīšanas regulārās sezonas B apakšgrupā Lietuvas komandas pirmais pretinieks play-off stadijā bija relatīvi viegls Pērnavas "Port of Parnu". Pirmajā cīņā Gedemina Petrauska komanda sagrāva pretiniekus ar 30 punktu starpību, bet otrajā piedzīvoja negaidītu zaudējumu. Tomēr divu maču summā "Pieno Žvaigždes" droši iesoļoja pusfinālā. Tur jau pretī stājās krietni jaudīgāks spēks "Šiauliai". Šauļu komanda pirmajā kārtā bija nokārtojusi uzvaru pret "Ogri", bet pusfinālā abās spēlēs Šauļu vienībai pietrūka, lai patraucētu Artūra Ausēja pārstāvētās komandas ceļu uz finālu. Pusfinālā "Pieno Žvaigždes" triumfēja divu spēļu summā ar 159:148.

Artūrs Ausējs savai komandai līdz šim izslēgšanas spēļu turnīrā palīdzējis ar vidēji 11 gūtiem punktiem, 3,5 izcīnītām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 13,3 gūtiem punktiem bijis Osvalds Olisevičs, savukārt savulaik "VEF Rīga" sastāvā spēlējušais Trevons Hjūzs atzīmējies ar 10,5 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Finālsērijas pirmā cīņa sāksies pulksten 19:00 Jūrmalas Valsts ģimanāzijas hallē, no kurienes spēli tiešraidē translēs gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

Stundu iepriekš Igaunijas pilsētā Tartū cīņu par BBL bronzas medaļām uzsāks Tartu Universitātes un Šauļu basketbolisti. Tāpat kā visa BBL turnīra laikā, arī finālsērijas par zeltu un bronzu uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Baltijas Basketbola līgas finālsērijas

SērijaKomanda-Komanda1.spēle2.spēleSērija
FinālsPieno Žvaigždes-Jūrmala28.03.05.04.
Par bronzuŠiauliai-Tartu University28.03.04.04.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 10:44, pirms 6 gadiem
Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 10:53, pirms 6 gadiem
Jāņem tituls!!

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:31, pirms 6 gadiem
Vēlu veiksmi, bet aizdomas, ka abas sērijas paņems leiši.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 11:36, pirms 6 gadiem
Veiksmi Jūrmalai!

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:54, pirms 6 gadiem
umm rakstīja: Vēlu veiksmi, bet aizdomas, ka abas sērijas paņems leiši.
Pavisam normālas aizdomas. Par mazo finālu grūti spriest, vai leišiem būs motivācija pilna, bet par pirmo vietu savukārt zinu, ka Jūrmala neatdos ne cm, bet nu leiši tomēr nav bambafalli, zobi viņiem asi.
Slēpts komentārs: Kavaļš

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 14:14, pirms 6 gadiem
Kavaļš rakstīja: Baltijas ligas zelts bet kur tad brālīši lietuvieši? Ne žalgiris, ne rytas netiek finālā, bet jūrmala ar ghetto puišiem tiek. Malači vai šnepa pirksts?
tu rubī ko raksti?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 16:36, pirms 6 gadiem
Kavaļš rakstīja: Baltijas ligas zelts bet kur tad brālīši lietuvieši? Ne žalgiris, ne rytas netiek finālā, bet jūrmala ar ghetto puišiem tiek. Malači vai šnepa pirksts?
Nē, Starkova.

     [+] [-]

, 2018-03-28 18:28, pirms 6 gadiem
Oi veiksmes Marčam un jurmalas blicei jūtu ka pa spēkam šos panemt ir. Aiziet, par lielu jūrmalu