Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sāpīga neveiksme liedz Skujiņam gūt uzvaru kopvērtējumā

Krišs Upenieks

Sāpīga neveiksme liedz Skujiņam gūt uzvaru kopvērtējumā
Toms Skujiņš (zaļā krāsā)
Foto: Ride Argyle

Dramatiski noslēdzies “Copii e Bartali” velobrauciens, kura pēdējā posmā uzvarēja “Direct Energie” komandas Francijas riteņbraucējs Lilians Kalmežāns, triumfējot arī kopvērtējumā. Toms Skujiņš pēdējā aplī bija līderu vidū, tomēr noslēdzošā kāpuma beigu daļā, pēc kontakta ar konkurentu, nokrita latvieša velosipēda ķēde. Tika zaudētas tik vērtīgās sekundes. Posmā Tomam 18. vieta, bet kopvērtējumā izcīnīta otrā pozīcija un iegūti 99 UCI pasaules ranga punkti.

Latvijas sporta līdzjutēji ar lielu interesi svētdien gaidīja Itālijā notiekošā UCI 2.1 kategorijas četru dienu garā velobrauciena “Coppi e Bartali” noslēdzošo posmu. Pirms tā līderpozīcijās atradās 25 gadus vecais carnikavietis Toms Skujiņš. 16 sekundes no latvieša atpalika Francijas profesionālās kontinentālās komandas “Direct Energie” sportists Lilians Kalmežāns, kura CV atrodams ieraksts par uzvaru pērnā gada “Vuelta a Espana” velobrauciena posmā, kā arī šī gada UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena “Etolie des Bessges” kopvērtējumā. Trešais pirms pēdējā posma bija spānis Haime Rosons no “Caja – Rual” vienības. Spānis Tomam zaudēja 37 sekundes.

Noslēdzošajā posmā dalībniekus sagaidīja 160 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance. Tās pirmajā daļā divas reizes bija jāveic aplis ar vienu izteiktu kāpumu tajā, bet turpinājumā sekoja jau cits aplis ar līdzīga garuma un stāvuma kāpumu tajā. Otrās daļas aplis būs jāveic četras reizes. Pievaramie kāpumi bija stāvi un pārsniedza 400 metru augstumu virs jūras līmeņa.

Tomu pēdējā posmā atbalstīt bija gatava visa “Cannondale – Drapac” komanda, kuras sastāvā startēja tādi pasaules riteņbraukšanā labi zināmi vīri kā – Toms Jelte Slagters, Teilors Finijs, Džo Dombrovskis, Losons Kredoks ,Viliams Klārks un Neitans Brovns. Cīņa par uzvaru posmā un kopvērtējumā solījās izšķirties otrajā no diviem apļiem. Distances laikā Toms Skujiņš turējās kopā ar pārējiem kopvērtējuma favorītiem. Grupā netrūka arī kritienu, kurā cieta arī “Cannondale – Drapac” riteņbraucējs Natans Brauns. Tuvojoties finišam, Skujiņa komandas biedri vadošajā grupā kļuva arvien mazāk. Visilgāk ar latvieti kopā bija Toms Jelte Slagters.

Pēdējā otrā apļa kāpumā Skujiņš stabili brauca līderu grupā. 11 kilometrus pirms finiša nekas neliecināja, ka latvietis varētu zaudēt savas pozīcijas kopvērtējumā, tomēr tad sekoja negaidītais. 10 kilometrus pirms finiša līderu grupa kāpuma beigu daļā paātrinājās. Latvietis, kurš tobrīd palicis bez komandas biedru atbalsta, turējās labāko desmitniekā, tomēr tad viens no konkurentiem aizskāra Toma velosipēdu. Latvietis pēkšņi bija spiests izbraukt no grupas. Tika pazaudēts ne tikai ritms, bet nokrita arī carnikavieša velosipēda ķēde. Kamēr tehniskā liksta tika novērsta līderu grupa ar tuvāko sekotāju kopvērtējumā Lilianu Kalmežānu jau bija atrāvusies. Lai vai kā Toms centās panākt tā brīža līderus, tomēr tas līdz finišam neizdevās.

Uzvaru posmā izcīnīja tieši “Direct Energie” komandas sportists Kalmežāns, kurš ieguva arī bonusa sekundes kopvērtējumam. Latvietis finišēja 22 sekundes vēlāk, tādējādi esot spiests zaudēt arī līderpozīcijas. Kopvērtējuma triumfēja 24 gadus vecais Kalmenžāns, tiekot jau pie otrās daudzdienu velobraucienu kopvērtējuma uzvaras šosezon.

Toms Skujiņš velobrauciena kopvērtējumā ieguva otro vietu, 16 sekundes aiz francūža. Neskatoties uz to, ka uzvara bija tik tuvu, šis ir Tomam labākais rezultāts viņa karjerā kādā no 1. vai augstāku kategoriju daudzdienu velobraucieniem. Mūsu sportists izcīnīja uzvaru sacensību 2. posmā, kā arī bija piektais trešajā etapā. Latvietis arī izcīnīja otro vietu aktīvākā braucēja vērtējumā un ieguva kopumā 99 UCI pasaules ranga punktus.

Sezonas nākamo startu Toms Skujiņš aizvadīs 1. aprīlī, kad Spānijā startēs leģendārā Migela Induraina vārdā nosauktajā viendienas velobraucienā.

Coppi e Bartali velobrauciena kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Lilian CalmejaneFrancijaDirect Energie13:37:41
2.Toms SkujiņšLatvijaCannodale – Drapac+00:00:16
3.Jaime RosonSpānijaCaja Rual+00:00:31
4.Egan BernlanKolumbijaAndroni Giocattoli+00:00:48
5.Rudolfo TorresKolumbijaAndroni Giocattoli+00:00:49
6.Ian BoswellASVSky+00:01:04

Izmantotie resursi;
Sāpīga neveiksme liedz Skujiņam gūt uzvaru...

     [+] [-]

, 2017-03-26 21:32, pirms 7 gadiem
Sadūrās ar konkurentu, nokrita ķēde...vai tad pārējiem komandas braucējiem nav jāsargā savs līderis, kurš var vinnēt tūri?
Konkurents, kurš sačakarēja Toma riteni bija no Direct Energy komandas?

     [+] [-]

, 2017-03-26 21:35, pirms 7 gadiem
Autor,izcel treknrakstā postu.

     [+] [-]

, 2017-03-26 22:16, pirms 7 gadiem
Ej nu sazini, vai tiešām tas negadījums ar ķēdi nebija nejaušs?! Kaut ko līdzīgu, kas izšķirtu velobrauciena uzvarētāju, neatceros.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-26 22:17, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Sadūrās ar konkurentu, nokrita ķēde...vai tad pārējiem komandas braucējiem nav jāsargā savs līderis, kurš var vinnēt tūri?
Konkurents, kurš sačakarēja Toma riteni bija no Direct Energy komandas?
Izskatījās, ka Tomu kāds pagrūda.
Tajā brīdī (11km līdz finišam) neviens no komandas ar viņu vairs nebija.
Quarta tappa settimana Coppi e Bartali. Rivivi...

skat. 35 minūti

     [+] [-]

, 2017-03-27 07:00, pirms 7 gadiem
Lai nu kā,bet sāpīgi!!! faktiski atlicis tik noturēt un viss,bet..............

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 08:27, pirms 7 gadiem
netīras spēlītes. ko vēl piebilst. būtu slavenāks braucējs, neviens pirkstu klāt negrūstu, bet te jau bija nojauta , ka var ko tādu sagaidīt.

     [+] [-]

, 2017-03-27 08:42, pirms 7 gadiem
Nu žēl gan Tomiņu. Bet nepamet sajūta,ka viņam gan vēl daudz būs pa spēkam.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-27 10:37, pirms 7 gadiem
ķēde nokrita un izbrauca no grupas lai tajā neuztaisītu sastrēgumu.