Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Pirms spēles var kaut ko uzlabot, taču neesam burvji"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Pahars: "Pirms spēles var kaut ko uzlabot, taču neesam burvji"
Marians Pahars
Foto: LFF

Pēc zaudējuma pret Šveices valstsvienību mūsu komandas galvenais treneris Marians Pahars atzina, ka spēles iznākums bija likumsakarīgs.

Marians Pahars, Latvijas futbola izlases galvenais treneris: "Rezultāts uz tablo. Domāju, ka tas ir likumsakarīgs. Viņi [šveicieši] vinnēja, viņi bija labāki. Tas ir objektīvi. Diemžēl ar šādām komandām nevaram spēlēt 90 minūtes. Bija epizodes, ar kurām es biju apmierināts, bet arī bija tādi brīži, kad bija grūti. Nevaru pateikt, ka šī bija slikta spēle. Normāla spēle, bet mēs zaudējām. Sāpīgi. Ģērbtuvē neviens nebija apmierināts. Varbūt tas ir labi, ka mēs esam neapmierināti ar zaudējumu, bet arī saprotam, pret ko spēlējām."

Pateici par labām epizodēm. Vari pastāstīt, ar ko tieši šodien esi apmierināts?
Man patika viss pirmajā puslaikā. Manuprāt, tad bija solīda spēle. Kontrolējām bumbu. Varu teikt, ka bija daudz iespēju, kur nebaidījāmies spēlēt, pretiniekiem bija grūti. Pēc tam kad viņi iesita, viņi aizgāja mazliet dziļāk. Tās ir credit [uzslavas] mūsu spēlētājiem, jo viņi izdarīja visu, lai pretiniekiem nebūtu viegli. Zinu, ka ar to diemžēl nebija pietiekami, bet kopumā rezultāts 1:0 ir likumsakarīgs.

Brīdī, kad pēc gūtajiem vārtiem šveicieši atdeva mums bumbu, likās, ka komanda nebija tam gatava…
Tas bija kad? 70. minūtē? Kā jau teicu, ar spēcīgiem pretiniekiem diemžēl nevaram spēlēt visas 90 minūtes. Tikai tāpēc, ka ne visiem spēlētājiem ir laba fiziskā forma. Šeit izlasē mēs to nevaram nekā uzlabot. Varbūt tikai mazliet. Ir spēlētāji, kuri nespēlē klubā. Ir arī tie, kuriem sākās sezona Virslīgā un bija grūta pāreja no sintētikas uz zāles. Četras dienas pirms spēles kaut ko uzlabot var, bet mēs neesam burvji.

Likās, ka Alekseja Višņakova maiņa notika pārāk agri.
Tur bija problēmas ar viņu un ar Giņču [Freimani] vēl pirmajā puslaikā, kad pretiniekiem bija pāris iespējas caur mūsu labo malu. Varbūt mazliet par agri to izdarīju. Gribēju, lai mēs izturētu līdz galam. Domāju, ka pretinieki sāka nervozēt un beigās mums būs iespējas. Tāpēc laukumā vispirms sūtījām [Vladislavu] Gabovu, bet pēc tam – [Denisu] Rakelu. Bija akcents uz vienu malu, radījās disbalanss.

Par Rakela maiņu nenožēlo? Zaudēja vairākās divcīņās, tajā skaitā pēdējās sekundēs…
Man patika, kā viņš spēlēja un kustējās. Bīstams spēlētājs. Nevienu reizi nenožēloju viņa laišanu laukumā. Bet saprotu arī to, ka viņš vēl pilnībā gatavs. Bija smaga trauma, vajag laiku.

Ko pateiksi par Aleksandra Solovjova debiju?
Negribu teikt, ka Solovjovs bija viens no labākajiem, bet viņš, manuprāt, nospēlēja solīdi. Jā, bija viena vai divas kļūdas kā jau visiem. Tomēr viņš mums dod kaut ko, kas mums pirms tam nebija. Tas man patika.

Šveice ar kaut ko šodien pārsteidza?
Nevaru teikt, ka pārsteidza. Bija tas, ko mēs jau zinājām un izanalizējām. Ja viņiem būtu vairāk veiksmes, rezultāts būtu 3:0. Ir dažreiz tādas dienas. Varu teikt, ka arī mums bija ko likt pretī. Vienmēr tādas komandas kā Šveice un Portugāle pret mums izveidos momentus. Nevaram pret to neko izdarīt. Ja mums ir pretspēle un pretuzbrukumi, tad ir ok. Pret Portugāli bija normāla spēle, kurā mēs neko neizdarījām, taču. Šodien mums bija momenti, man patika bumbas kontrolē, atsevišķas labas kombinācijas, bet vārtus neguvām.

Sportacentrs.com no Ženēvas, Šveice.

1 2 59 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2017-03-26 01:59, pirms 7 gadiem
Ar tādu pieeju nekur augstāk netikt. Jā, ir objektīvas lietas, kādēļ mūsējie nespēlē tik labi, kā gribētos, bet nav ko arī slavēt par milzumu neprecīzu piespēļu, iniciatīvas atdošanu un pārlieku spiešanos pie saviem vārtiem. Šīsdienas šveicieši nebūt nespēlēja tik labi, lai viņus nevarētu pārsteigt. Ja mēs to nespējam, varbūt tas nemaz nebija plānots? Un, ja tā, tad varbūt vajag treneru korpusam vismaz dzelteno parādīt!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-26 08:01, pirms 7 gadiem
Izturos ar cieņu pret Paharu, taču šeit nedaudz pārsteidz. Šveice pēc gūtajiem vārtiem patiešām ļāva Latvijai vairākkārt nonākt līdz savam soda laukumam, bet īsti neko bīstamu spēlētāji neizveidoja un pat nebija gatavi skriet uz priekšu. Ja tik atklāti atzīst, ka spēlētāji nespēj aizvadīt kvalitatīvi 90 minūtes, tad jautājums - kāpēc tāds spēles plāns un spēlētāju izvēle, ja nevar? Ar šādu attieksmi varēsim turpināt zaudēt Fāreru salām, kurām spēlētāji, par spīti amatierismam, spēj noskriet 90 minūtes.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 09:13, pirms 7 gadiem
Nedaudz ne pa tēmu , bet gribētu zināt , kāpēc izlases treneriem zilie sporta tērpi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2017-03-26 10:26, pirms 7 gadiem
Spēles plāns skaidrs - sedēt aizsardzībā un pretuzbrukumos mēģināt gūt vārtus. Ja paceicas. Tipisks Starkova futbols. Viss jau it kā skaidrs, bet problēm slēpjas tajā, ka individuālā meistarība ir ļoti zemā līmenī, tāpēc nonākot ar bumbu pie soda laukuma, neviens nav spējīgs apspēlēt pretinieku 1:1. To mums bērniem nemāca, jo mūs sistēmā uz individuālo meistarību akcentu neliek, mums jau no bērna kājas māca komandas - sit uz priekšu un skrien pakaļ futbolu. Un tur atbildība gulstas nevis uz Pahara, bet federācijas un klubu pleciem.

     [+] [-]

, 2017-03-26 10:43, pirms 7 gadiem
Ta jau ir, ka izlases speles vienmer atgadina, kur esam un kas pietrukst.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-26 10:43, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Spēles plāns skaidrs - sedēt aizsardzībā un pretuzbrukumos mēģināt gūt vārtus. Ja paceicas. Tipisks Starkova futbols. Viss jau it kā skaidrs, bet problēm slēpjas tajā, ka individuālā meistarība ir ļoti zemā līmenī, tāpēc nonākot ar bumbu pie soda laukuma, neviens nav spējīgs apspēlēt pretinieku 1:1. To mums bērniem nemāca, jo mūs sistēmā uz individuālo meistarību akcentu neliek, mums jau no bērna kājas māca komandas - sit uz priekšu un skrien pakaļ futbolu. Un tur atbildība gulstas nevis uz Pahara, bet federācijas un klubu pleciem.
Paskaties bik vairāk futbola! Apspēlēt var tikai ātrumā! Praktiski tikai daži spelētāji mēģina apspēlēt un iziet uz vārtiem- viss notiek caur saspēli!!!

  -4 [+] [-]

, 2017-03-26 10:50, pirms 7 gadiem
Mūsējie labi nospēlēja! Prieks par šādu komandas veikumu!
šādas tādas nianses un rezultāts varēja tapt mums labvēlīgs!
Malači!
Vnk nevajag izdomāt, ka salas un pundurus varam apspēlēt ar nepilnu spēku!
Nebūs! Jo salas un punduri vienmēr grauzīs līdz pēdējai minūtei un tas ir viens no uzvarētāju faktoriem!
ja mēs dosim iekšā uz 100.01% katrā spēlē, mēs varam kaut ko sasniegt.
atsevišķās epizodēs mūsējie rādīja tiešām atdzīstamu saspēli! Tādu, kāda līdz šim nebija manīta!
Lieliska spēle Lazdiņam! Visas iespējas džekam turpināt progresu!!
Tiešām apsveicu ar tik sakarīgu spēli!
Ja mēs protam salīdzināt un izprast objektivi milzīgo līmeņa atšķirību! -Bundeslīga pret Virslīgu!
Cepuri nost! Tā turēt!!!

  +5 [+] [-]

, 2017-03-26 11:31, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Mūsējie labi nospēlēja! Prieks par šādu komandas veikumu!
šādas tādas nianses un rezultāts varēja tapt mums labvēlīgs!
Malači!
Vnk nevajag izdomāt, ka salas un pundurus varam apspēlēt ar nepilnu spēku!
Nebūs! Jo salas un punduri vienmēr grauzīs līdz pēdējai minūtei un tas ir viens no uzvarētāju faktoriem!
ja mēs dosim iekšā uz 100.01% katrā spēlē, mēs varam kaut ko sasniegt.
atsevišķās epizodēs mūsējie rādīja tiešām atdzīstamu saspēli! Tādu, kāda līdz šim nebija manīta!
Lieliska spēle Lazdiņam! Visas iespējas džekam turpināt progresu!!
Tiešām apsveicu ar tik sakarīgu spēli!
Ja mēs protam salīdzināt un izprast objektivi milzīgo līmeņa atšķirību! -Bundeslīga pret Virslīgu!
Cepuri nost! Tā turēt!!!
2 uzvaras 4 gados kvaļos - viss normāli, rullējam tālāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-03-26 12:15, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Apspēlēt var tad, ja ir pietiekoši augsta individuālā tehnika. Tieši tas, kas mūsu futbolistiem visvairāk pietrūkst. Un ne jau izlase ir tā vieta kur to jāsāk mācīt.
..lai musējie individuāli ar tehniku apspēlētu Šveices aizsardzību- nē, nu Tu taču joko!!!!
Nav mums bijusi tāda futbola saimniecība, lai šobrīd par kaut ko tādu fanatazētu
tādēļ jāspēlē klasiski- ar cīņu un neatlaidību!
tādēļ futbols ir demokrātiskākais sporta veids- ja nesānak šā, tad var spēlēt tā!
Atskatoties uz vakardienas maču- vai tad Šveice mūsējos vazāja uz tehnikas rēķina? Nē, nevazāja, jo īsti nebija, kam izvazāt. Šakiri? protams, ka varētu, bet ne jau tad, kad ir bez formas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:26, pirms 7 gadiem
Es vienkārši uzskatu, ka izlasei ir jānostiprina kodols un tam ir jāiegūst principiāls raksturs.

p.s Metta L/U vispār ir studentu komanda, viņi vienmēr atpaliks no pārējiem svarīgākajā futbola elementā- spēka izturībā

..un es nerunāju par iepriekšējiem četriem gadiem, bet gan par konkrēto vakardienas sniegumu!
Pasarg,dies! neatgādini man tos laikus, kad pat neslēdzu iekšā izlases spēles...
Vakar ieslēdzu dēļ 1:4 pret Portugāli...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:29, pirms 7 gadiem
HMB-PAVASARIS4 rakstīja: Un fakts ka joprojaam tiek spelets Starika futbols, fakts ka vinsh turpat blakus visu laiku ir, formaali kkads asistents, BET skaidri redzams vina rokraksts. Kamer LFF sedes vecie Chekisti, tikmer par veciem lauriem un bralibas vardaa arii bus tadi kaa Riherts un Stariks. Vienu peec EUR04 meta araa un izbrakeja visi kas vien vareja, otrs valeju muti sapno par 2020. un kko murgo par progresu - Metta parspelu chempioni
Riherts un Metta saauguši kā siāmas dvīņi, nevar būt progress ar mūžīgu un garantētu trenera vietu. No otras puses viņam nav laba materiāla- tikai tādi, kas gatavi spēlēt par diētisku stipendiju. Jaunais Uldriķis uzreiz vagu paņēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:37, pirms 7 gadiem
HMB-PAVASARIS4 rakstīja: Pedejos gados loti jau nu studenti
3-4 mellie skraidaa, muzhigais students Gachins + kadri kas Virsligaa jau spele 4-5 gadus

Jaunie ir katraa komandaa, bet tapec nevajag jau vairs shos saukt par zaliem gurkiem!!!!
Ko Tu te pļūti! Nevienam praktiski nav pāri 21 gadam! Arī melnajiem ir 19, 20 gadi!
Absolūts skolnieku sastāvs! Noturēties Virslīgā jau ir sasniegums!

FS Metta/LU - Club's profile | Transfermarkt

ka tik papļūtīt...

  -2 [+] [-]

, 2017-03-26 12:37, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Riherts un Metta saauguši kā siāmas dvīņi, nevar būt progress ar mūžīgu un garantētu trenera vietu. No otras puses viņam nav laba materiāla- tikai tādi, kas gatavi spēlēt par diētisku stipendiju. Jaunais Uldriķis uzreiz vagu paņēma.
..Uldriķis vnk pārgāja uz klubu ar lielākām ambīcijām.. tas ir tikai normāli..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:41, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..Uldriķis vnk pārgāja uz klubu ar lielākām ambīcijām.. tas ir tikai normāli..
Es to pašu saku- tikko zaļam gurķim spēle sāka vesties, tā Mettā viņam par šauru. Mihelsona filozofija un līdzekļi neļauj noturēt konkurētspējīgus futbolistus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-26 12:45, pirms 7 gadiem
Secinājums viens- Izlasei vajag individuāli ātrus, tehniskus spēlētājus!
Ja paši nespējam, tad savus sīkos prom no datora un telefoniem, lai dzenā bumbu kaut stāvlaukumos starp automašīnām! Ja izsitīs kādu stiklu, tad īpašnieks vainīgs, nav ko atstāt mašīnu futbola laukumos!

     [+] [-]

, 2017-03-26 12:45, pirms 7 gadiem
Eu, komaer, kas tev ieskaidroja, ka tev te vienīgajam ir absolūtā taisnība, tāpec jālien vidū ar saviem komentāriem? Netici tam cilvēkam, viņš tev sameloja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-26 12:49, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Es to pašu saku- tikko zaļam gurķim spēle sāka vesties, tā Mettā viņam par šauru. Mihelsona filozofija un līdzekļi neļauj noturēt konkurētspējīgus futbolistus.
..Bet tak Metta reāli necīnās par eirokausiem vai medaļām Virslīgā! Viņi pilda savu akadēmijas funkciju un dara to pietiekoši kvalitatīvi.
Jo tas ir diezgan nereāli- ar tik jaunu sastāvu konkurēt ar pieaugušajiem.
Tas ir fakts..
..tūliņ mūsējie u21 pret belāriem. Jāpačolē.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-26 12:50, pirms 7 gadiem
HMB-PAVASARIS4 rakstīja: Shis viens no variantiem, lai biezie sakramee savus lexusus,mershus,7.bumerus un lai siikie formataa 6x6 rauj!!! Katra kluuda maksas daargi, kkads bieds vajadzigs, citaadi puse izlases kkadi koka kluchi Konstantiini, bumba atlec kaa no betona sienas
galīgi garām. ir jārada apstākļi, kuros var spēlēt atraisīti un konfortabli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-26 12:51, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Eu, komaer, kas tev ieskaidroja, ka tev te vienīgajam ir absolūtā taisnība, tāpec jālien vidū ar saviem komentāriem? Netici tam cilvēkam, viņš tev sameloja!
a, kur rakstīts, ka man vienīgajam? es vienkārši argumentēju, nevis tupa kko dršu!

  -2 [+] [-]

, 2017-03-26 12:52, pirms 7 gadiem
HMB-PAVASARIS4 rakstīja: Bet reaali izlasei vajag 2-3 playmeikerus!!! EUR04 laikaa bija Vepris kas pats vareja izveidot un iesist, laukuma vidienee shivereja savos labakajos gados Jurijs Laizaans, bet pa malu kaa vejsh nesaas Rubins, pietam kaa par brinumu shim bumba uz kajas tureejas

Tagad nav nekaa lidziga, pat tuvu
jā.. nu diemžēl mūsu vienīgais Cauņa ir galīgi iznerrots
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:53, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..Bet tak Metta reāli necīnās par eirokausiem vai medaļām Virslīgā! Viņi pilda savu akadēmijas funkciju un dara to pietiekoši kvalitatīvi.
Jo tas ir diezgan nereāli- ar tik jaunu sastāvu konkurēt ar pieaugušajiem.
Tas ir fakts..
..tūliņ mūsējie u21 pret belāriem. Jāpačolē.
Pagaidām vēl augļus redzējuši neesam, ir arī vēl par agru. Uzvaras bērnu kausos nenozīmē itin neko no pro futbolista sagatavošanas viedokļa. Bet Mihelsonam bija uzstādīts mērķis- čempioni 2020. Bet lai to sasniegtu ir jāpiepildās vienam no 2 punktiem- Metta pilnībā maina līdzšinējo dzīves veidu vai arī Virslīga izčākst līdz pagalma līmenim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 59 komentāri