Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

IHS komandas starts Austrijas čempionātā – iespēja aizvadīt lielāku spēļu skaitu

Jānis Celmiņš

IHS komandas starts Austrijas čempionātā – iespēja aizvadīt lielāku spēļu skaitu
Foto: IHS

Starptautiskās hokeja skolas (IHS) komanda nākamajā sezonā papildus sacensībām Latvijā plāno piedalīties arī Austrijas junioru čempionāta augstākajā līgā. Kluba vadītājs Juris Jegorovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka galvenais iemesls šādām lēmumam ir mazais spēļu skaits Junioru Attīstības Hokeja līgā, kā arī iespēja jauniešiem uzspēlēt ar dažādiem pretiniekiem.

Šosezon IHS startē Bērnu un jaunatnes čempionātā U15, U17 grupās un Junioru attīstības hokeja līgā (JAHL). Sadarbojoties ar komandu "Prizma", tikai izveidota vēl viena komanda "Prizma/IHS", kas startē "Optibet" hokeja līgā, ļaujot jaunajiem hokejistiem izmēģināt spēkus lielajā hokejā. Neskatoties uz šīs sezonas panākumiem, nākamais gads solās būt ražīgs un IHS plāno startēt arī Austrijas čempionāta U-20 vecuma grupā. Piekrišanu šādam lēmumam devusi arī Latvijas Hokeja federācijas vadība, teic IHS kluba vadītājs Juris Jegorovs. LHF esot izrādījusi gatavību pielāgot sezona kalendāru šī mērķa realizēšanai.

“Aizvadītajā gadā saskārāmies ar problēmu, ka daudzi jaunie hokejisti pameta mūs, dodoties spēlēt uz ASV, Dāniju, Austriju, Krieviju un citām valstīm. Uzskatu, ka spējam nodrošināt ļoti labus treniņu apstākļus, taču JAHL mums šobrīd spēj dot tikai 30 spēles sezonā. Sportiskais līmenis ir labs, taču uzskatām, ka spēļu skaits ir pārāk mazs. Citviet šajā vecumā tik aizvadītas 60 – 90 spēles. Var diskutēt, vai 90 nav par daudz, taču 30 noteikti ir par maz,” pauž Jegorovs, piebilstot, ka čempionātā startē 18 komandas, kas sadalītas trijās apakšgrupās. Turnīrs norisinās sabraukumos un Latvijas komandai šobrīd garantēta dalība vismaz trijos. Tālākā dalība čempionātā jau atkarīga no sportiskajiem rezultātiem.

Kluba vadītājs neslēpj, ka pie šīs idejas strādāts ļoti ilgi. “Jā, noteikti varējām atrast kaut ko lētāku, taču esam izdarījuši šādu izvēli. Visu jauniešu hokeju šobrīd uztur vecāki, ko tur slēpt. IHS cenšas palīdzēt ar saviem finanšu resursiem, meklējam atbalstītājus, taču pamatā izdevumus sedz vecāki,” skaidro Jegorovs.

Tāpat viņš neslēpj, ka tiek domāts, lai paralēli hokejam neciestu mācības. Pluss Austrijas variantam ir sabraukumi, kur dēļ jaunieši skolas kavē, taču ne tik daudz, lai rastos problēmas. Kluba vadība piesaistījusi pedagogu, kurš jauniešiem palīdz ar mācībām, lai skolas neapmeklēšana ciestu iespējami maz.

Lielāku skaidrību par dalību turnīrā Austrijas puse sola līdz marta otrajai pusei, taču maijā plānots doties tūrē uz Austriju, lai iepazītos ar čempionātu.

     [+] [-]

, 2020-02-26 14:50, pirms 4 gadiem
Varbūt IHS/Prizma vispirms JAHL jākļūst konkurētspējīgākiem, un tad jāizvirza augstāki mērķi, jo 7 vieta 9 komandu konkurencē JAHL nav nekas izcils.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-26 14:54, pirms 4 gadiem
Nu vispar cik es sapratu, projekta merkis vispar ir paprovet speletajus uz eiropas fona. Ta sakot, lai paosta eiropas kluba gaisu. Vienam otram , ta var but motivacija turpinat spelet, ja redz, ka var ari Austrijas limeni spelet. Un nav nekads noslepums, ka vismaz 80 % hokejistu lidz 21 gadam beidz savu karjeru, jo redz , ka nekadu perspektivu nakotnei hokeja nav...

     [+] [-]

, 2020-02-26 14:55, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varbūt IHS/Prizma vispirms JAHL jākļūst konkurētspējīgākiem, un tad jāizvirza augstāki mērķi, jo 7 vieta 9 komandu konkurencē JAHL nav nekas izcils.
Bet varbūt šis solis būs tas, kas palīdzēs kļūt konkurētspējīgākiem.

     [+] [-]

, 2020-02-26 14:56, pirms 4 gadiem
JimmyBr rakstīja: Bet varbūt šis solis būs tas, kas palīdzēs kļūt konkurētspējīgākiem.
Varbūt! Laiks rādīs.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-26 14:59, pirms 4 gadiem
Šis jau skan loģiskāk - pēc iepriekšējās murgainās ziņas par EBEL.

     [+] [-]

, 2020-02-26 15:06, pirms 4 gadiem
90!!!! spēles? Kas jūs jokojat? Spēle katru ceturto dienu gadā? Tā kā hokeja sezona neilgst visu gadu, tad sanāk spēle katru otro dienu. Kad trenēties, kad mācīties? Nav bik pa traku?

     [+] [-]

, 2020-02-26 15:07, pirms 4 gadiem
Tik tāds sīkums, ka Erste Bank nākamgad vairs nesponsorē Austrijas līgas un pašlaik izskatās, ka līga plāno koncentrēties uz U-18, ar lielu iespējamību, ka U-20 turnīrs nenotiek vispār.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-26 15:14, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: 90!!!! spēles? Kas jūs jokojat? Spēle katru ceturto dienu gadā? Tā kā hokeja sezona neilgst visu gadu, tad sanāk spēle katru otro dienu. Kad trenēties, kad mācīties? Nav bik pa traku?
Nu vispar cik es sapratu, komandai bus 2 sastavi. Austrija speles tikai labakie, bet tas netrauces viniem ari JAHL spelet. Un tiri teoretiski var but ari 90 speles sezona. Reali vinas protams diez vai kads nospeles. Nu un kadel viri , var visa gada garuma vienreiz nedela uzspelet speli un vel paspet trenninus izveidot? Nu ja tu geibi iet uz to profesionalo limeni, tad tev ir jaspej ari 365 dienas gada spelet. Trenninsh, jau ta pati spele vien ir , tikai bez fanatisma

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 15:42, pirms 4 gadiem
kārtējais new- wasiuki projekts
atslēgas vārdi - hokeju uztur jauniešu vecāki
jegorovs - es arī gribu tajā piedalīties!
kāpēc nenokāst lieku kāpostu

     [+] [-]

, 2020-02-26 16:00, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: kārtējais new- wasiuki projekts
atslēgas vārdi - hokeju uztur jauniešu vecāki
jegorovs - es arī gribu tajā piedalīties!
kāpēc nenokāst lieku kāpostu
Super precīzi!
Latvijas jaunatnes hokeja attīstības modelis , totāli nedraudzīgs vecākiem!
Nemainot finansēšanu, Latvija neko nesasniegs starptautiski , mūžīgā 8-12 vieta .

     [+] [-]

, 2020-02-26 16:12, pirms 4 gadiem
scores rakstīja: Super precīzi!
Latvijas jaunatnes hokeja attīstības modelis , totāli nedraudzīgs vecākiem!
Nemainot finansēšanu, Latvija neko nesasniegs starptautiski , mūžīgā 8-12 vieta .
Nu, pag, šis taču ir pilnīgi privāts projekts.
Kā grib, tā tērē savu naudu.
Kam nepatīk, var nepiedalīties.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 17:49, pirms 4 gadiem
Cik saprotu, tad IHS spēlē tādi, kas nekur citur nav vajadzīgi, bet vecākiem ir naudiņa lai atmaksātu bērnu izklaidi?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 18:15, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Cik saprotu, tad IHS spēlē tādi, kas nekur citur nav vajadzīgi, bet vecākiem ir naudiņa lai atmaksātu bērnu izklaidi?
pareizi saprati!

     [+] [-]

, 2020-02-26 20:11, pirms 4 gadiem
Ja dēļ izklaides, lai ceļo, bet no hokeja perspektīvas viedokļa bezjēdzīgs pasākums - lielākā daļa no čaļiem tur tāda, kam jādomā par to, ko darīt pēc hokeja, jāpieliek tieši pie izglītības. Nu ja nu tomēr grib to hokeju, tad, ne jau 60-90 spēles ir vajdzīgas, bet tieši kārtīgi treniņprocesā jāpieliek, tur pēc lielākās daļas no viņiem svaru zāle raud.
U-17 grupā stabili septītā vieta un ja no 2-6. vietā esošo komandu starpā spēles ir neprognozējamas, tad pret IHS visi augstāk esošie jau ir izteikti faforīti.
Vēl kas, Austrijas junioru līga nav augstākā līmenī, kā mūsējā - uz Riga cup austieši brauc ar selektu un no mūsu vadošajām komandām dabūn pa ausīm un kopvērtējumā ar visu savu izlasi parasti finišē ap tabulas vidu.