Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Basketbola speciālisti uzsver: "Nevajadzēja visu atlikt uz pēdējo spēli"

Ints Megnis
Ints Megnis

Basketbola speciālisti uzsver: "Nevajadzēja visu atlikt uz pēdējo spēli"
Latvijas basketbola izlases ģērbtuve pēc neiekļūšanas Pasaules kausā. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs basketbolā bija ļoti garš un Latvija jau iepriekš varēja izveidot sev pozīciju, ka tik liela nozīme nav pēdējam mačam, sarunā ar Sportacentrs.com pauda basketbola treneri Kārlis Muižnieks un Roberts Štelmahers. Tāpat viņi abi uzsvēra, ka Latvijas lielākā problēma pašlaik ir cīņa par atlēkušajām bumbām.

"Turnīrs bija garš un vairākas spēles, kas beigās izrādījās svarīgas, tika aizvadītas jau pirms tam. Gan spēle ar Spāniju, ko varējām uzvarēt, gan arī pret Melnkalni mājās, ko vajadzēja aizvadīt labāk, vismaz zaudēt ar mazāku starpību. Tas bija iespējams, jo pirms ceturtās ceturtdaļas vēl bija neizšķirts. Līdz ar to vakar bija jāuzvar ar deviņiem punktiem, kas izbraukumā bija grūti. Pēc sastāva mēs bijām favorīti, bet Melnkalni uz priekšu dzina līdzjutēji," saka ilgus gadus Latvijas izlasi trenējušais Kārlis Muižnieks. "Mums ir tehniski spēlētāji, gudri, ar labiem metieniem, bet galvenais trūkums gan šai valstsvienībai, gan arī Latvijas jaunatnes izlasēm ir, ka pietrūkst atlētisma un spēka, nespējam cīnīties par katru bumbu. Tas šajā spēlē ļoti izpaudās - kaut pēc centimetriem nezaudējām, tomēr iespaidīgi zaudējām grozu. Jābūt ļoti lielai veiksmei, lai, tā zaudējot grozu, uzvarētu. Šoreiz veiksme mums nebija pietiekoši liela."

"ULEB un FIBA strīda dēļ šāds atlases turnīrs basketbola vēsturē bija pirmoreiz. Nekad iepriekš nav bijusi situācija, ka izlašu sastāvi mainās pa dienām - vienā spēlē kāds spēlētājs ir, pāris dienu vēlāk vairs nav. Daudzi, kas mūsu izlasē spēlēja piektdien pret Spāniju, pirmdien pret Melnkalni vairs nedevās laukumā. Tiesa, tādas grūtības bija visām izlasēm, nosacījumi visām bija vienādi. Mums tas bija liels robs un neko labu basketbolam nedeva," saka Muižnieks.

"Ja skatāmies nākotnē, liels Latvijas mīnuss ir, ka mums ir ļoti vājš nacionālais čempionāts. Melnkalnes jaunie basketbolisti spēlē Adrijas līgā, viņiem ir komanda, kas spēlē Eirolīgā, Mums varbūt ir labāki spēlētāji, bet viņiem ir, kur jaunajiem un perspektīvajiem iegūt pieredzi. Mums šāda pieredze ir tikai pirmajam ešalonam, kamēr otrais ešalons tepat Latvijā spēlē līmeni zemāk. Jā, lietuviešiem atlasē bija vājāka grupa, tomēr, kad viņiem kāds Eirolīgas spēlētājs neatbrauca, bija spēlētāji, kuriem viņu aizstāt, jo viņi maļas cauri spēcīga vietējā čempionāta dzirnavām," secina Muižnieks. "Arī spāņi pret Latviju spēlēja ar otro sastāvu, bet visi šie spēlētāji nāk no ACB līgas, tāpēc šādā mačā nejutās slikti. Mums tas ir liels mīnuss - jaunajiem un perspektīvajiem pietrūkst augsta līmeņa spēles, kurās iegūt pieredzi."

"Žēl, varējām vairāk izdarīt un kvalificēties Pasaules kausam. Gan izlases vadība varēja vairāk darīt, lai dabūtu Eirolīgas spēlētājus, gan treneri varēja vairāk izdarīt, gan arī paši spēlētāji. Man nav, ko pārmest nevienam, bet visus vērtē pēc gala iznākuma - ja tā nav, nevari pateikt, ka viss ir izdarīts," saka ilggadējais izlases treneris.

Zīmīgi, ka Latvijas čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers savu secinājumu par aizvadītajām kvalifikācijas sacensībām sāka identiski. "Ļoti garš un komplekss turnīrs, tāpēc nevajag galveno uzsvaru likt uz pēdējo spēli - bija arī citi mači. Ja tajos rezultāts būtu sekmīgāks, pēdējais mačs nebūtu tik svarīgs. Jāatceras, ka mēs vakar izbraukumā uzvarējām Melnkalni, kas nav maz. Katrā spēlē laukumā devās citi spēlētāji, ne katrā varēja piedalīties visi labākie. Citreiz bija tikai viena diena, lai sagatavotos spēlēm, basketbolistiem vajadzēja pāriet no sava kluba trenera pie izlases trenera, bieži vien izlasē viņiem bija lielāka loma nekā ir klubā. Apstākļi ir sarežģīti. Nedrīkst tagad mētāties un rādīt, kurš bija labs, kurš nē."

"Lai uzvarētu tik svarīgu spēli izbraukumā, visiem bija jānospēlē maksimāli labi. Ja būtu paņēmuši atlēkušās bumbas, kaut kas būtu. Mūsu spēlētāji ir pietiekoši meistarīgi. Visu izšķīra nianses, bet liela nozīme bija tieši bumbām. Būtu iemests viens trīspunktnieks vairāk, mēs tagad visus lielītu," Štelmahers uzsver, ka treneru darbs ir ļoti sarežģīts, tāpēc nevēlas izteikt kritiku. "Mēs nezinām nianses, kāda situācija bija komandā. Sastāva un taktikas izvēlē viss ir atkarīgs no trenera sajūtām, kā viņš jūt spēlētājus, pat acu skatiens. Visu izmainīja tikai viens metiens."

"Protams, ka žēl. Bija iespēja, nesanāca. Kad vajag kaut ko kritizēt, cilvēkiem parādās tādas īpašības un vārdu krājums, kāds iepriekš no viņiem nav dzirdēts," piebilda treneris.

1 2 3 76 komentāri
Slēpts komentārs: Madzigais

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 16:24, pirms 5 gadiem
Vecvagars tika kritizēts pēc katras spēles. Sakritība? Nedomāju gan.
Tik tiešām vēlētos sagaidīt atbildību no cilvēkiem, kuri pieņēma lēmumu uz PK kvalifikāciju iecelt zaļu treneri, kurš līdz šim ne ar vienu komandu neko nav sasniedzis. Cita lieta būtu Gulbis, kurš ar Jūrmalu kapājas par medaļām, kamēr Vecvagars ar to pašu Jūrmalu grabināja pa pēdējām vietām. Arī jauniešus V izveda no A uz B grupu. Neteikšu, ka V ir slikts vai neperspektīvs treneris, bet gatavs šim līmenim gan vēl nav.

Šnep un Voin, jums knaps 5 par paveikto darbu. Sēdieties - vāji.

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 16:31, pirms 5 gadiem
Manuprāt jā lielākā kļūdu šajā ciklā bija, gan mēs nesitāmies savās mājās ar Melnkalni kaut vai līdz mīnus 5 vai vai 4!

 +13 [+] [-]

, 2019-02-26 16:35, pirms 5 gadiem
spēle mājās ar ukrainu bija liktenīga. tur jau vecais sūdus taisija. Reku rezultāts...vainot var tikai veco. Viņš ir treneris un visa atbildība uz viņa. Turnīrs pa lielam ir sa*ists. un par sa*istu darbu algu nemaksā. Kā spēlētājs bija švaks, a kā treneris ir miskaste. .

     [+] [-]

, 2019-02-26 16:36, pirms 5 gadiem
Piekrītu abām autoritātēm.
No manas puses vēl viens jautājums, iespējams, muļķīgs. Bija JOCĪGI redzēt, ka Rīgas mačā malā civilajā sēž jau gandrīz visi tie puikas, ar kuriem komanda tika papildināta Melnkālnes mačā. Vai tiešām LBS neziņa par viņu līdzdalību bija tik liela, ka nevarēja vismaz Strēlnieku un Timmu jau pieteikt uz priekšpēdējo spēli?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:36, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Vecvagars tika kritizēts pēc katras spēles. Sakritība? Nedomāju gan.
Tik tiešām vēlētos sagaidīt atbildību no cilvēkiem, kuri pieņēma lēmumu uz PK kvalifikāciju iecelt zaļu treneri, kurš līdz šim ne ar vienu komandu neko nav sasniedzis. Cita lieta būtu Gulbis, kurš ar Jūrmalu kapājas par medaļām, kamēr Vecvagars ar to pašu Jūrmalu grabināja pa pēdējām vietām. Arī jauniešus V izveda no A uz B grupu. Neteikšu, ka V ir slikts vai neperspektīvs treneris, bet gatavs šim līmenim gan vēl nav.

Šnep un Voin, jums knaps 5 par paveikto darbu. Sēdieties - vāji.
Gulbis pieteicās uz trenera vakanci? Cik atceros, bija tikai Vecvagars, pārējie vienkārši nobaidījās līst zem tanka. Protams, ka Vecvagara vaina ir liela, bet kur tad bija Šneps-Jaunpups- Voins?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:37, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Bet izšķīrās pēdējā spēlē un pēdējā uzbrukumā!un bumbu savāc spēlētājs pēdējā uzbrukumā un pat nedomā piespēlēt,jau driblējot varēja redzēt ka viņam ir panika,bet nē,viņš būs tas kurš metīs..diemžēl javaino kas javaino,valde kas ielika Vecvagaru par treni,padu Vecvagaru un pēdējo uzbrukumu anti varoni Dairi Bertānu!cerams izlasē beigs karjeru!
Esi stulbs vai izliecies? Kā var vainot Bertānu? Varbūt tomēr treneris (kaut gan grūti to sarkandeguni par tādu nosaukt) vainīgs, uzticot metienu spēlētājam, kuram tajā dienā neiet metiens..?

  +8 [+] [-]

, 2019-02-26 16:42, pirms 5 gadiem
Labākie 3pt metēji met ar 40%+ precizitāti.
Ja metiens jāizdara pēdējās sekundēs, kad pretinieks zin, ka ir jāmet 3punktu metiens, tas procents vēl samazinās.
Nav nozīmes, kurš izpildīja pēdējo metienu, ikvienam būtu bijusi lielāka iespēja netrāpīt nekā trāpīt.

Tā, ka bijām nokļuvuši neizdevīgā situācijā šā vai tā. Spēli varēja izvilkt veiksme, ja iekristu pēdējais metiens, bet tas nebija izšķirošais faktors.
Bija daudz citu svarīgāku faktoru, kas noveda pie šīs pēdējās iespējas uz veiksmi.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:44, pirms 5 gadiem
Kāda ir trenera karjeras vēsture Vecvagaram? Ar ko viņš ir labāks par Bagatski, Gulbi, Štelmaheru, Muižnieku, Gailīti, Helmani, Rubeni, Mazuru? N e a r k o !
Neesmu VEF komandas fans nekad bijis un vienkārši personisku un pāris basketbolu iemeslu dēļ nepatīk, bet pat šeit būtu jāpiekrīt, ka pat Gailītis būtu bijis labāks!

  -4 [+] [-]

, 2019-02-26 16:55, pirms 5 gadiem
Mekleejam vainiigos sevii? Kapeec?
Shie ir cilveeki kuru deelj mees netikaam uz pasaules chempionaatu:

ANASTOPOULOS, Panagiotis Greece
CMIKIEWICZ, Marek Poland
LISZKA, Wojciech Poland

Varat aizsutiit vinjiem lielu paldies!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:57, pirms 5 gadiem
Lai nu man piedod Uvelis, bet es laikam viņu pretendentos neliktu. Vienkārši karmas pēc...

  +4 [+] [-]

, 2019-02-26 16:58, pirms 5 gadiem
Kaķēns rakstīja: Mekleejam vainiigos sevii? Kapeec?
Shie ir cilveeki kuru deelj mees netikaam uz pasaules chempionaatu:

ANASTOPOULOS, Panagiotis Greece
CMIKIEWICZ, Marek Poland
LISZKA, Wojciech Poland

Varat aizsutiit vinjiem lielu paldies!
Es gan domāju ka tās ir gnīdas no LBS .jo savi nodevēji sit vissāpīgāk

  -1 [+] [-]

, 2019-02-26 17:00, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Gulbis pieteicās uz trenera vakanci? Cik atceros, bija tikai Vecvagars, pārējie vienkārši nobaidījās līst zem tanka. Protams, ka Vecvagara vaina ir liela, bet kur tad bija Šneps-Jaunpups- Voins?
Pārlasi vēlreiz komentāru...
Slēpts komentārs: otins

     [+] [-]

, 2019-02-26 17:07, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Labākie 3pt metēji met ar 40%+ precizitāti.
Ja metiens jāizdara pēdējās sekundēs, kad pretinieks zin, ka ir jāmet 3punktu metiens, tas procents vēl samazinās.
Nav nozīmes, kurš izpildīja pēdējo metienu, ikvienam būtu bijusi lielāka iespēja netrāpīt nekā trāpīt.

Tā, ka bijām nokļuvuši neizdevīgā situācijā šā vai tā. Spēli varēja izvilkt veiksme, ja iekristu pēdējais metiens, bet tas nebija izšķirošais faktors.
Bija daudz citu svarīgāku faktoru, kas noveda pie šīs pēdējās iespējas uz veiksmi.
momenta situācija visu izšķir: tos 40% jāņem sezonas garumā bet ne spēles garumā. Cik nav tādu spēļu šiem līgas precīzākajiem snaipieriem, kur precizitāte ir 1n7 metieniem apmeram 10% šad un tad gadās, bet ja iet tad iet konkrēti. Tas pats timma 75% 3/4 strelnieks 2/3metieniem, arī siliņam krita tie jau ir citi procenti tapēc vienu spēli muļķīgi salīdzināt ar veselu sezonu

  +4 [+] [-]

, 2019-02-26 17:11, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Piekrītu abām autoritātēm.
No manas puses vēl viens jautājums, iespējams, muļķīgs. Bija JOCĪGI redzēt, ka Rīgas mačā malā civilajā sēž jau gandrīz visi tie puikas, ar kuriem komanda tika papildināta Melnkālnes mačā. Vai tiešām LBS neziņa par viņu līdzdalību bija tik liela, ka nevarēja vismaz Strēlnieku un Timmu jau pieteikt uz priekšpēdējo spēli?
Nevarēja, čaļiem būtu problēmas ar klubiem. Bija noruna tikai par Melnkalnes spēli.
Bet tā protams piekrītu, ka pēc vienas spēles secinājumi nav jāizdara, bija daudz variantu lai ar vienkāršu uzvaru pietiktu un skaitīt nevajadzētu. Kaut tā pati Spānija tikko bija ļoti vāja, bet paši vēl vājāk diemžēl nospēlējām.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 17:15, pirms 5 gadiem
Vēl jau arī tas, ka nepaņēma Zaķi, kaut zināja, kas par būdu būs priekšā, un Zaķis ir vienīgais, kas fiziski būtu spējīgs tur pa apakšu stumdīties..

  +5 [+] [-]

, 2019-02-26 17:18, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Piekrītu abām autoritātēm.
No manas puses vēl viens jautājums, iespējams, muļķīgs. Bija JOCĪGI redzēt, ka Rīgas mačā malā civilajā sēž jau gandrīz visi tie puikas, ar kuriem komanda tika papildināta Melnkālnes mačā. Vai tiešām LBS neziņa par viņu līdzdalību bija tik liela, ka nevarēja vismaz Strēlnieku un Timmu jau pieteikt uz priekšpēdējo spēli?
Visi šie spēlētāji pateica, ka viņi ir palaisti būt klāt ar komandu, bet spēlēt viņi drīkst tikai pret Melnkalni. Nevienam pat nebija atļauts spēlēt. To intervijā teica Bertāns, to teica arī Strēlnieks un Timma. Šmits ieradās spēles vakarā, Peinera vispār nebija.

  +6 [+] [-]

, 2019-02-26 17:20, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Gulbis pieteicās uz trenera vakanci? Cik atceros, bija tikai Vecvagars, pārējie vienkārši nobaidījās līst zem tanka. Protams, ka Vecvagara vaina ir liela, bet kur tad bija Šneps-Jaunpups- Voins?
Kaut kā neatceros, ka uz vakanci bija normāls konkurss, pieteikšanās vai atlase.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-26 17:20, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jāatgādina, ka pirms kļūšanas par galveno treneri Vecvagars bija Bagatska palīgs. No 2017.gada oktobra līdz šodienai viņš ir izlases galvenais treneris. Un viņš bija vienīgais kandidāts uz galvenā trenera amatu. Tevis nosauktie treneri nepieteicās, droši vien apzinoties, cik šis darbs būs grūts un nepateicīgs. Ja Bagatskis tagad nenāk par galveno, tad Vecvagaram jāturpina darbs. Viņš ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi, lai liek to lietā.
Viss it kā tā būtu ,taču jāatcerās ka par amatu interesējās daudzi pazīstami ārzemju treneri ,taču LBS izlēma turpināt Bagatska kursu paņemot viņa palīgu

  -1 [+] [-]

, 2019-02-26 17:26, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jāatgādina, ka pirms kļūšanas par galveno treneri Vecvagars bija Bagatska palīgs. No 2017.gada oktobra līdz šodienai viņš ir izlases galvenais treneris. Un viņš bija vienīgais kandidāts uz galvenā trenera amatu. Tevis nosauktie treneri nepieteicās, droši vien apzinoties, cik šis darbs būs grūts un nepateicīgs. Ja Bagatskis tagad nenāk par galveno, tad Vecvagaram jāturpina darbs. Viņš ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi, lai liek to lietā.
Ja atmiņa neviļ bija runas par Gulbja/Štelmahera tandēmu pirms paņēma Veco krānu! Šeit Rebels varbūt varēs precīzāk pateikt!

     [+] [-]

, 2019-02-26 17:27, pirms 5 gadiem
Vecais vienalga vainīgs kaut vai tapēc ,ka debīli novadija spēles beigas pirmajā mačā pret Melnkalni!

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 17:30, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jāatgādina, ka pirms kļūšanas par galveno treneri Vecvagars bija Bagatska palīgs. No 2017.gada oktobra līdz šodienai viņš ir izlases galvenais treneris. Un viņš bija vienīgais kandidāts uz galvenā trenera amatu. Tevis nosauktie treneri nepieteicās, droši vien apzinoties, cik šis darbs būs grūts un nepateicīgs. Ja Bagatskis tagad nenāk par galveno, tad Vecvagaram jāturpina darbs. Viņš ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi, lai liek to lietā.
Spēlē ar Melnkalni Vecvagars parādīja, ka to pieredzi nav ņēmis vērā. Sastāva izvēle - neizprotama (priekš kam tika paņemti 3 lieki mazie un malā atstāts Zaķis, ja jau pirms spēles bija skaidrs, ka atb būs liela nozīme), nespēja saprast, kad ņemt minūtes pārtraukumu, pēdejā uzbrukuma izspēle uz spēlētāju, kuram ne tuvu todien nebija lielā diena, ignorē notikumus laukumā no tiesnešu un pretspēlētāju puses... Visas kļūdas kuras pieļava pirms 2 gadiem, kuras pieļāva kā U-izlašu treneris, pieļauj joprojām.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 17:32, pirms 5 gadiem
dextersaicis rakstīja: Ja atmiņa neviļ bija runas par Gulbja/Štelmahera tandēmu pirms paņēma Veco krānu! Šeit Rebels varbūt varēs precīzāk pateikt!
ko nozīmē termins guvis lielu pieredzi?arī galdnieks nāk uz darbu,ar gadiem gūst lielu pieredzi ēvelējot dēli,bet ja nav dots ,viņs nemācēs uztaisīt elegantu mēbeli ,bet visu mūžu taisīs taburetes vai vēl ko ,bet pieredze būs ar gadiem milzīga,nenovētējama..ceru ka domu uztvēri..

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 17:43, pirms 5 gadiem
es tik izteikšos ka šis ir vājš attaisnojums vajadzēja par daudz ptus. Melnkalne zināja ko viņiem vajag un izšķirošajos momentos kad bija balanss un saucamās 3līdz5min līdz spēles beigām mācēja pielikt. Tajā pašā momentā nerealizēja lv savus metienus paļāvās uz 3pt metieniem un protams atlākošās netiek izcīnītas pēc definīcijas. Tad jāpavada vairāk spēka treniņi sportistiem ja reiz vadība saka divcīņas zaudētas tai skaitā uz atlēkošajām. Usiks lasa kara maaksla lai nebutu jaadreb no atbildibas, psihologijai ir milziga nozime, jo augstakaja limenii tiesi sikumi visu izskir. Otra lieta ir fizuha un pasu sportistu darba kultura, ja reiz veseliba atlauj tad varbut ir verts investet vairak laika vairak piestradat pie niansem - kp6 panemis fizoterapeitu jo grib dabut vairak no kermena, turpat treninos zeens maacaas ar kreiso mest nevis pa lampu mest. Pasiem labak zinat kur japieliek, ari pie psihologiskā, lai vienmēr būtu tā, kā vieglatlētiem, ka personīgie rekordi tiek uzstādīti tikai sacensībās nevis treniņos. tas ir noradrenalin boost.
Bet loģika arī ir vienkārša cik nav tādu sportistu kuri dzīvo trenējas vienā valstī bet cīnās par citu valsti - jautājums kāda velna pēc. Kad valstī cilvēks būs paēdis un būs normāls dzīves līmenis, tad var arī kaut ko gaidīt. Sasniedz tie kam ir sponsori - bērniem vecāki ir sponsori, valdībai - nodokļu maksātāji netiešā veidā nosedz visādas naudas kustības. To kas skaitās mūsu viedējais čempis - acīmredzot varēja būt labāk, droši ventspils vef cilvēki kaut kāds profesionālisms tur ir cilvēki droši saņem kaut kādu profesionāļu pabalstus, tik uz starptautiskās skatuves ir pa vāju.
Ja reiz ir profesionāls sports tad normāli ja cilvēks velta visu laiku savai profesijai, nevis kā mairis briedis skaitās policists bet cīnās par ali trofeju, tepat darba formā pēc darba pa ceļam uz māju bija brīdis aizskriet uz treniņu patrenēties pusfinālam.
Ja ir rādītāji veselība potenciāls lūdzu vadība lai noorganizē apstākļus arī latviešu jauniešiem augt un attīstīties lai nav jādomā kā nopirkt maizi rītdienai. Tikai pēc tam nāk darbi taktikas treniņi utt. Gan jau ka divriteni otreiz nav jaizgudro

  -3 [+] [-]

, 2019-02-26 17:57, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jāatgādina, ka pirms kļūšanas par galveno treneri Vecvagars bija Bagatska palīgs. No 2017.gada oktobra līdz šodienai viņš ir izlases galvenais treneris. Un viņš bija vienīgais kandidāts uz galvenā trenera amatu. Tevis nosauktie treneri nepieteicās, droši vien apzinoties, cik šis darbs būs grūts un nepateicīgs. Ja Bagatskis tagad nenāk par galveno, tad Vecvagaram jāturpina darbs. Viņš ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi, lai liek to lietā.
Nu, ja uzstādījums ir, ka ir jāaizlaiž pa pilnīgu burbuli, tad lai turpina, taču domāju, ka viņam jābūt pa gabalu... Lai brauc trenē savu kazahu vai mongoļu klubu un tur gūst savu nenovērtējamo pieredzi. Manuprāt, paturot Veco par izlases galveno, tas būtu noziegums gan pret šo basketbolistu paaudzi, gan pret līdzjutējiem...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-26 17:57, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Viss it kā tā būtu ,taču jāatcerās ka par amatu interesējās daudzi pazīstami ārzemju treneri ,taču LBS izlēma turpināt Bagatska kursu paņemot viņa palīgu
Par ārzemju treneru interesi neatceros, bet Bagatska kurss taču nebija slikts, vai ne? Viņa vadībā komanda spēlēja ātru, skatāmu basketbolu - tādu kā vakar. Līdz ar to lēmums turpināt viņa kursu bija loģisks.
Slēpts komentārs: otins

  -2 [+] [-]

, 2019-02-26 18:04, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Par ārzemju treneru interesi neatceros, bet Bagatska kurss taču nebija slikts, vai ne? Viņa vadībā komanda spēlēja ātru, skatāmu basketbolu - tādu kā vakar. Līdz ar to lēmums turpināt viņa kursu bija loģisks.
Tādu kā vakar? Ko TU sapņo? Vakar un visa cikla griezumā, izlase pat tuvu tam basketbolam nebija. Un Bagatskis lika mazajiem iet pēc bumbām, ja bija problēmas, ko nedarīja Vecvagars.

     [+] [-]

, 2019-02-26 18:05, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Basketbola speciālisti uzsver, ka viena no lielākajām problēmām ir atlēkušo bumbu nesavākšana. Mums izlasē ļoti vajadzīgs masīvs, kustīgs centrs - ja Latvijā tāda nav un tuvākajā laikā nebūs, tad jānaturalizē.
Beidz ignorēt to, ka atlēkušās bumba arī ir daļēji uz taktikas rēķina, ka Vecvagars nelika mazajiem iet palīgā

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 18:07, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Par ārzemju treneru interesi neatceros, bet Bagatska kurss taču nebija slikts, vai ne? Viņa vadībā komanda spēlēja ātru, skatāmu basketbolu - tādu kā vakar. Līdz ar to lēmums turpināt viņa kursu bija loģisks.
Bet tad arī LBS izvēlās to kandidātu par kuru ir 100 % parliecināta ,ka tas šo kursu var īstenot .Vecvagars to nevarēja un LBS par to jauzņemās atbildība .

  +4 [+] [-]

, 2019-02-26 18:19, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Basketbola speciālisti uzsver, ka viena no lielākajām problēmām ir atlēkušo bumbu nesavākšana. Mums izlasē ļoti vajadzīgs masīvs, kustīgs centrs - ja Latvijā tāda nav un tuvākajā laikā nebūs, tad jānaturalizē.
Nomierinies ar savu naturalizāciju/ Ir nevis jānaturalizē spēlētāji ar cerību, ka viņi nekļus par otro Ostleru vai futbola Toresu no kuriem pēc naturalizācijas jēga ir bijusi tuvu 0, bet gan jāmeklē treneris, kas ir pietiekami spējīgs ar sastāva atlasi un taktiku minimizēt šo problēmu

  +2 [+] [-]

, 2019-02-26 18:19, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un Bagatskis lika mazajiem iet pēc bumbām, ja bija problēmas, ko nedarīja Vecvagars.
Paskaties šo video no 2:28 Vecvagars: "Svarīgākais ir noķert spēles ritmu...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-26 18:20, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Beidz ignorēt to, ka atlēkušās bumba arī ir daļēji uz taktikas rēķina, ka Vecvagars nelika mazajiem iet palīgā
Meli.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-26 18:20, pirms 5 gadiem
Pievienojos abu treneru viedoklim.
1 2 3 76 komentāri