Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Somijas izlases treneris asi kritizē Barselonu: "Gļēva un nesportiska rīcība!"

Agris Suveizda

Somijas izlases treneris asi kritizē Barselonu: "Gļēva un nesportiska rīcība!"
Peteri Koponens
Foto: EPA/Scanpix

Somijas basketbola izlase vakar Pasaules kausa kvalifikācijā atkārtoti apspēlēja Bulgāriju (75:70), tomēr komandas galvenais treneris Patriks Detmans par spīti panākumam nevairījās asi kritizēt Spānijas "Barcelona" vadību un arī Eirolīgu.

Kamēr "Barcelona" uz izlasi nepalaida somu līderi Peteri Koponenu, kurš Eirolīgā sācis piecas no 22 spēlēm un vidēji 18 minūšu laikā ticis pie 6,2 punktiem un 1,5 rezultatīvām piespēlēm, palīgā Bulgārijai devās spēka uzbrucējs Aleksandars Vezenkovs, kurš Eirolīgā sācis vienu no desmit spēlēm un vidēji 11 minūtēs guvis 4,0 punktus. Kā viens, tā otrs 23. februārī piedalījās "Barcelona" sakāvē pret Madrides "Real" (74:101), nepalīdzot savām izlasēm, kuras spēlēja tajā pašā vakarā, bet uz otro maču atbrīvots tika vien bulgārs. Un tieši Vezenkovs bija spilgtākais Bulgārijas spēlētājs, pret somiem izceļoties ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

"Gļēvulība. Ļoti gļēvi, ļoti nesportiski. Nekādu morāles pazīmju," Katalonijas superkluba vadības virzienā sacīja Detmans. "Mūsu spēlētājs Spānijā tiek turēts kā ķīlnieks, lai gan Spānijas likumi pat nosaka, ka spēlētājs ir obligāti jāpalaiž uz izlasi. Ja Spānijas sporta ministrija būtu ko iebildusi, visi spēlētāji brauktu uz izlasēm."

"Tā ir ļoti gļēva rīcība. Diemžēl tai nav nekāda sakara ar sportisko garu, kas mani ārkārtīgi sarūgtina, jo "Barcelona" allaž visiem bijusi lielisks piemērs. Bet ne šajā gadījumā," turpināja Detmans, kuram kvalifikācijā nākas iztikt arī bez Malagas "Unicaja" aizsarga Sasu Salīna. Rezultatīvākais ar 21 punktu, 11 rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām bija Francijas "Nanterre" saspēles vadītājs Džamārs Vilsons.

Tāpat Detmans niknas šautras meta arī Eirolīgas virzienā, uzskatot, ka tai vajadzēja savu kalendāru pielāgot izlašu vajadzībām: "Tās rīcības dēļ esam palikuši bez mūsu sākumpiecinieka saspēles vadītāja un sākumpiecinieka uzbrūkošā aizsarga." Tāpat Detmans norādīja, ka tagad Pasaules kausa ceļazīmju likteni faktiski izšķir klubu vadības: "Iepriekšējā izlašu logā Maskavas CSKA ļāva saviem krievu spēlētājiem pārstāvēt izlasi, bet Nando de Kolo liedza spēlēt Francijas izlasē. Cilvēki saka, ka FIBA ir jāmaina sistēma, bet nedomāju, ka tas būtu pareizi. Eirolīga ir mūsu klubu vadošais produkts, un tai būtu jāsaprot, ka iešauj pati sev kājā, šādi izturoties pret klubiem, kā to ir darījusi pēdējā pusgada laikā."

VKomandaUZ+/-
1.Čehija31+29
2.Islande22-17
3.Somija22-6
4.Bulgārija13-6

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/nat...
https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit...

 +11 [+] [-]

, 2018-02-26 18:59, pirms 6 gadiem
var piekrist ,ka klubi izšķirs ceļazīmes uz PK
Slēpts komentārs: archdevil

     [+] [-]

, 2018-02-26 20:26, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: var piekrist ,ka klubi izšķirs ceļazīmes uz PK
Pilnīga ignorance pret klubiem, lai vispirs FIBA beidz savas mafijas gājienus

  +1 [+] [-]

, 2018-02-27 01:48, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: tas treneris var iet ieskrieties.
Eirolīgai ir līgums ar TV, no kuras saņem milzīgu piķi, tādā veidā klubi pelna naudu.
FIBA nevienam neko nemaksā, arī grib noslēgt līgumu ar TV, lai pelnītu, tikai problēma ir tāda, ka FIBA jau 2014.gadā zināja, ka Eirolīga iet ceturtdien un piektdien, līdz ar FIBA paliek citas dienas. Savukārt tas FIBA neder, jo TV grib rādīt ceturtdien un piektdien.
Tāpēc arī tā cepšanās.
Ja FIBA būtu palikusi pie iepriekšējā formāta, vai arī spēles otrdienā, tad viss būtu kārtībā.
Lielākais cepiens jau par to, ka vienu laiž, otru ne. No viena un tā paša kluba.

     [+] [-]

, 2018-02-27 07:38, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку,этoт мeтод oпиcан в блoгe одногo чувaкa.Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-27 08:59, pirms 6 gadiem
par tiem naudas maisiem maz ko labu teikt

     [+] [-]

, 2018-02-27 11:58, pirms 6 gadiem
Somu trenerim taisnība. Nemaz neiedziļinoties tajā bardakā, kas pašreiz valda basketbola organizācijās - šoreiz uzbrauciens konkrētam klubam: nedrīkst palaist vienu spēlētāju, bet citu nepalaist - gluži vienkārši nav godīgi. Savukārt, ja nav godīguma, tad kam vēl sportā ir nozīme?!