Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" vienojas ar Džo Džonsonu par milzīgā līguma pārtraukšanu

Rolands Eliņš

"Nets" vienojas ar Džo Džonsonu par milzīgā līguma pārtraukšanu
Džo Džonsons cīņā ar Kristapu Porziņģi
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Bruklinas „Nets” oficiāli paziņojis, ka atskaita no sastāva 34 gadus veco aizsargu Džo Džonsonu, kurš nu varēs kā brīvais aģents pievienoties kādai citai komandai un palīdzēt tai izslēgšanas spēlēs.

Džo Džonsons vēl pirms dažiem gadiem tika dēvēts par līgas visnenovērtētāko superzvaigzni, kurš nodrošināja vairākas sekmīgas Atlantas „Hawks” sezonas un noslēdza sešu gadu līgumu 124 miljonu dolāru apmērā. 2010. gadā tas bija vērtīgākais līgums visā NBA, bet šosezon Džonsona 24.9 miljonus lielā alga atpalika tikai no Kobes Braienta saņemtajiem 25 miljoniem.

Džonsons šosezon guvis tikai 11.8 punktus vidēji spēlē un nav spējis glābt Bruklinu no atgriešanās NBA pastarītes statusā. Sekojis likumsakarīgs lēmums sadarbību pārtraukt, kas šodien noticis oficiāli. Džonsons izrādījis interesi pievienoties kādai spēcīgākai komandai un piekritis atteikties no trim miljoniem dolāru, ko „Nets” tagad varēs ietaupīt.

Lai arī Džonsons šobrīd ne tuvu nav līgas labāko aizsargu vidū, viņš joprojām var būt ļoti rezultatīvs un sniegt komandai papildus iespējas uzbrukumā. Tiek ziņots, ka interesi par viņu izrādot vairākas „play-off” komandas – Atlanta, Bostona, Klīvlenda, Hjūstona, Maiami, Oklahoma un Toronto. Neskaitot „Cavaliers” un „Thunder”, kuras jau ir reālas titula kandidātes, visas pārējās piesauktās pagaidām vēl tādos augstumos nav pacēlušās, taču varētu to izdarīt (vai vismaz tuvoties tam) arī tāda spēlētāja kā Džonsona palīdzību.

Džonsons oficiāli nevarēs pievienoties jaunai komandai līdz sestdienas vakaram, taču ESPN vēsta, ka viņš varētu ieturēt ilgāku pauzi, lai rūpīgi izvērtētu radušos piedāvājumus, kuru viņam netrūks. Džonsona statistika pēdējās sezonās ir kritusies pamatīgi, saskaņā ar ESPN datiem, viņš šajā periodā trāpījis septiņus uzvaru nesošos metienus pēdējās sekundēs, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā.

Džonsona atlaišana ir otrs nopietnais lēmums, ko pieņēmis „Nets” jaunais ģenerālmenedžeris Šons Markss. Iepriekš šonedēļ viņš jau pateica paldies par sadarbību Andrea Barnjāni, taču nenoliedza, ka iespēju, ka Džonsons varētu vasarā atgriezties Bruklinā kā brīvais aģents.

Kopā ar Džonsonu „Nets” uzvarēja tikai vienā izslēgšanas spēļu sērijā, taču neveiksmīgā dzīšanās pēc tūlītējiem panākumiem to atstājusi bez izvēles tiesībām drafta pirmajā kārtā līdz pat 2019. gadam.

Lielākās NBA spēlētāju algas 2015./16. gada sezonā

V.SportistsKomandaAlga
1.Kobe BraientsLakers25
2.Džo DžonsonsNets24.9
3.Lebrons DžeimssCavaliers22.9
4.Karmelo EntonijsKnicks22.9
5.Dvaits HovarsRockets22.4
6.Kriss BošsHeat22.2

Piezīme - alga norādīta miljonos ASV dolāru

Izmantotie resursi:
Brooklyn Nets waive former All-Star guard Joe...

     [+] [-]

, 2016-02-26 01:44, pirms 8 gadiem
Interesanti būtu uzklausīt Dvaita Hovarsa domas par šo.

  -3 [+] [-]

, 2016-02-26 01:46, pirms 8 gadiem
nezinaju ka Melo ir vienaa limeni ar Lebronu..

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 01:49, pirms 8 gadiem
woow 2ais pec algas!malacis labu kaapostu sapelnija,shaadu clutch speeleetaaju veeleetos daudzas komandas ,lai ai stati galiigi nokritushies sosezon!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 01:53, pirms 8 gadiem
Cavos pa minimālo lai uzlaiž.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 05:12, pirms 8 gadiem
gribetos vinu OKC, celtic vai heat. bet par cik vinam jau ir 34 gadi tad visdrizak aizies uz cavs,ja vinam ir interese pec titula. Ja intereses nauda, tad gan jau bostona.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-26 07:28, pirms 8 gadiem
Puzzlis rakstīja: gribetos vinu OKC, celtic vai heat. bet par cik vinam jau ir 34 gadi tad visdrizak aizies uz cavs,ja vinam ir interese pec titula. Ja intereses nauda, tad gan jau bostona.
Ja viņš gribētu naudu, vai viņš pieprasītu līguma izpirkšanau Bruklinā?

  +2 [+] [-]

, 2016-02-26 09:35, pirms 8 gadiem
Nedaudz smiekli sanāca par to Marksa piebildi, ka Džonsons varētu atgriezties Nets vasarā kā FA. Tas man atgādina situāciju, kad tu pamet meiteni un, viņai projām ejot, vēl piebilsti: "Neskumsti - kas zina, varbūt kādreiz atkal saiesim kopā...", lai gan pats par visiem 100% esi pārliecināts, ka nekad mūžā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 10:42, pirms 8 gadiem
Es tā lasīju, ka Veids ar veco čomu Džo aktīgvi runājoties.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 10:47, pirms 8 gadiem
Lebronam iespēja dabūt jaunu spēļmantiņu Cavs viņu īsti nevajag, jo ir jau SG un SF pozīcijas spēlētāju.

OKC gan viņš noderētu, jo tur nav laba SG! JJ var gan piespēlēt gan iemest, to gan tur dara divi tīri labi, bet par ļaunu nenāktu.

Vēl Toronto nav slikts variants, Heat ar.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 11:03, pirms 8 gadiem
Vislielākā iespēja, ka JJ aizies uz Klīvlendu, jo tomēr gadi nāk un gredzenu arī gribās. Runā, ka varētu būt vēl Bostona, bet tur pāris gadus gredzenus vēl neredzēt, ja tas ir viņa galvenais mērķis.
Ar JJ Klīvlenda būtu ļoti nopietni apbruņojusies, lai būtu ļoti aizraujošs fināls. Jā, es finālā jau lieku GSW pret Cavs. Rietumos Pops varētu ko pajaut, bet šaubos, un austrumos Toronto, bet arī ļoti šaubos vai tie resursi pietiks.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 11:06, pirms 8 gadiem
KobeB24 rakstīja: Lebronam iespēja dabūt jaunu spēļmantiņu Cavs viņu īsti nevajag, jo ir jau SG un SF pozīcijas spēlētāju.

OKC gan viņš noderētu, jo tur nav laba SG! JJ var gan piespēlēt gan iemest, to gan tur dara divi tīri labi, bet par ļaunu nenāktu.

Vēl Toronto nav slikts variants, Heat ar.
Kas tad Cavs SG ir labāks ? Smits vai Šamperts ? visi Cavs fani tak vislaik brēc, ka tie abi ir nejēdzīgi un neko nevar

  +3 [+] [-]

, 2016-02-26 11:22, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: Kas tad Cavs SG ir labāks ? Smits vai Šamperts ? visi Cavs fani tak vislaik brēc, ka tie abi ir nejēdzīgi un neko nevar
Patiesībā Smits iekš Cavs spēlē diezgan labi un produktīvi. Jo īpaši kā spotup šūteris pēc labām atmešanām(pārsvarā no Lebrona). Tik daudz vairs nemet trakus metienus + pat aizsardzībā sācis spēlēt. Visu cieņu JJ, taču man izskatās, ka Cavs viņš tā baigi nav nepieciešams. Tad jau drīzāk, ja ņemtu, tad ar mēŗki, lai netiek konkurentiem.
Mans personīgais viedoklis gan ir tāds, ka JJ vajadzētu karjeru noslēgt savā pilsētā - Atlantā. Grozi kā gribi, bet tieši šajā komandā viņš aizvadīja savus vislabākos un produktīvākos gadus. Kā nākamā izvēle no manas puses būtu Heat vai Knicks. Pārējās - nu tā... so-so.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-26 13:23, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Mans personīgais viedoklis gan ir tāds, ka JJ vajadzētu karjeru noslēgt savā pilsētā - Atlantā. Grozi kā gribi, bet tieši šajā komandā viņš aizvadīja savus vislabākos un produktīvākos gadus. Kā nākamā izvēle no manas puses būtu Heat vai Knicks. Pārējās - nu tā... so-so.
Knicks variants man patīk, lai gan reāls nav nemaz No Bruklinas uz NY, un contenders arī nav.
Uz Atlantu varēs iet savos 38, jo pašlaik komanda ir pirms-rebuildinga fāzē.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 16:33, pirms 8 gadiem
Ceru ka uz Toronto...Lai arī šī komanda ne īpaši simpatizē, bet tomēr būtu labs papildinājums kas varētu konforences finālu izvērst ļoti intersantu... Spriežot pēc rakstā minētā tomēr lielākā daļa no komandām viņa interesēs nebūs ja reiz vēlas pacīnīties par titulu..

  +1 [+] [-]

, 2016-02-26 16:36, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: Knicks variants man patīk, lai gan reāls nav nemaz No Bruklinas uz NY, un contenders arī nav.
Uz Atlantu varēs iet savos 38, jo pašlaik komanda ir pirms-rebuildinga fāzē.
Nu, nesaki vis, ka Knicks ir tik nereāls variants. Pareizāk sakot, nevis nereāls, bet gan ne slikts, jo skaidrs, ka JJ uz Knicks, visdrīzākais, neies. Vnk tīri no Knicks kā komandas viedokļa, viņi šosezon vismaz 5 spēles ir pajājuši faktiski pēdējā minūtē t.i. pašās spēles beigās nenospēlējot pietiekami aukstasinīgi un/vai neiemetot izškirošo metienu vai metienu, kas izšķirtu spēli par labu viņiem. Šajā ziņā JJ kā izcils clutch metienu izpildītājs un ļoti labs metienu izpildītājs pēc būtības, būtu tieši tas, kas Knicks šobrīd pietrūkst, lai atrastos PO zonā. Bet tas tā, tīri teorētiski.
p.s. un vēl - ar JJ sastāvā Knicks varētu raut kautko līdzīgi GSW manierei - KP kā 5., Karamele kā 4., JJ kā 3., Aflalo kā 2. un kaut vai tas pats Kalderons par 1.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 16:41, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: Knicks variants man patīk, lai gan reāls nav nemaz No Bruklinas uz NY, un contenders arī nav.
Uz Atlantu varēs iet savos 38, jo pašlaik komanda ir pirms-rebuildinga fāzē.
Kādā tev tur fāzē? Tīgs, Korvers, Milsaps, Horfords vēl 5 gadus kopā kapās. Un kā jau uzskaitīju- tieši SG viņiem pietrūkst. Ja ne pietrūkst, tad rezerve toč pietrūkst.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 16:42, pirms 8 gadiem
Puzzlis rakstīja: gribetos vinu OKC, celtic vai heat. bet par cik vinam jau ir 34 gadi tad visdrizak aizies uz cavs,ja vinam ir interese pec titula. Ja intereses nauda, tad gan jau bostona.
Kāda nauda? Visu naudu samaksās BKN, pārējās "kapeikas" būs jāpiemet jaunajam klubam un vasarā tāpat viņš būs FA. Un tad varēs runāt, vai iet pēc naudas vai titula. Jo tagad visas komandas piedāvās vienādu summu. Un kāpēc neiet uz titula komandu, ja summas vienādas?

     [+] [-]

, 2016-02-26 17:30, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kādā tev tur fāzē? Tīgs, Korvers, Milsaps, Horfords vēl 5 gadus kopā kapās. Un kā jau uzskaitīju- tieši SG viņiem pietrūkst. Ja ne pietrūkst, tad rezerve toč pietrūkst.
Domā, ka Korvers līdz 40 gadiem kapās?

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 18:01, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Domā, ka Korvers līdz 40 gadiem kapās?
Nu lab lab. Viens tāds pavecāks. Bet pēdējos gados nekāds kritums sniegumā nav un savu lomu pilda. Nedomāju, ka ATL tuvākā laikā jātaisa full rebuild.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 21:34, pirms 8 gadiem
Cik padzirdēju no Ludzas medijiem, šis esot jau nopircis biļeti uz Rīgu, pēc lidostas laikam uz Ogri.