Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Grozu karaliene Kristīna Cirša: "Valmierā sarīkojām Liepājas ballīti"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Grozu karaliene Kristīna Cirša: "Valmierā sarīkojām Liepājas ballīti"
Kristīna Cirša: Zvaigžņu spēles 2013 tālmetienu konkursa uzvarētāja
Foto: Romualds Vambuts

"Nevienai spēlētājai trīspunktu metienu konkursā nebija labi rezultāti, jo 13 punkti nav īpaši augsts rādītājs. Pārsvarā visām bija ap 10 punktiem. Bumbas bija biezas, cietas," izcīnot pirmo vietu LBL Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, teica basketbola kluba "Liepājas Papīrs" līdere Kristīna Cirša.

Liepājniece abās konkursa kārtās sasniedza labāko rezultātu, katrā no mēģinājumiem savācot 13 punktus. “Latvijas Universitātes” snaipere Anete Vorma priekšsacīkstēs sameta 12 punktus, bet 10 un vairāk punkti bija vēl četru spēlētāju – Maritas Puļļas, Madaras Krauzes, Lindas Sarjas un Anetes Pētersones – rēķinos. Papildsērijā teicamu sniegumu parādīja Puļļa, taču finālā no jauna labākā izrādījās Kristīna Cirša.

“Manuprāt, par uzvaru varēja pacīnīties vēl četras meitenes. Uzskatu, ka Alise Piterniece ir labāka trīspunktu metēja par mani, taču Valmierā viņa sasteidza metienus. Anete pelnīti atrodas labāko trijniekā. Otro meiteni no LU īpaši nepazīstu, taču redzēju, ka viņa met labi. Vēl jāatzīmē Agate Geka, kura tālmetienu konkursā bija uzvarējusi jau iepriekš.”

Pēdējās astoņās spēlēs Liepājas komanda izcīnījusi septiņas uzvaras, Ciršai sekmīgi veicot komandas kapteines pienākumus gan laukumā, gan ārpus tā. Viņa ir rezultatīvākā komandas spēlētāja – vidēji 15,5 punkti spēlē – labākos rādītājus sasniedzot arī iemestajos divpunktu un soda metienos, rezultatīvajās piespēlēs un pārtvertajās bumbās. “Tālmetienu konkursā uzvarēju pirmo reizi. Agrāk biju tikusi līdz pusfinālam vai finālam, taču zaudēju. Nodomāju, ja tālu jābrauc, tad jāuzvar.”

Liepājnieču pamatpiecnieks – Cirša, Piterniece, Kruga, Egle un Piterkina – sezonā vidēji laukumā spēlējušas no 28-35 minūtēm, taču pēdējos mēnešos slodze tikai pieaugusi un otrajos puslaikos komandas sniegums bijis vājāks. Amerikāņu uzbrucējas Tarinas Džonsones piesaistei jāatvieglo pamatpiecnieka noslogojumu. Lai stiprinātu komandas saites, uz Valmieru devušās četras komandas spēlētājas.

“Tālmetienu konkursam ar Alisi gatavojāmies vakara treniņos. Cēlāmies sešos. Līdzi brauca meita, draugs, abas leģionāres. Vesels Liepājas tusiņš. Abas amerikānietes ir jaukas meitenes. Cenšas treniņos, klausa treneri, grib palīdzēt komandai un nav atbraukušas ar savām prasībām.”