Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram izbraukuma spēle Bostonā, Merzļikins rezervē pret Floridu

Agris Suveizda

Bļugeram izbraukuma spēle Bostonā, Merzļikins rezervē pret Floridu
Tristens Džerijs un Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt plkst. 2:00 pēc Latvijas laika spēli aizvadīs Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", gan arī Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets", kas vārtos sūtīs Jonasu Korpisalo, bet Nacionālajā basketbola asociācijā Rodiona Kuruca Hjūstonas "Rockets" plkst. 3:00 uzņems Vašingtonas "Wizards", kurai nepalīdzēs Dāvis Bertāns.

Pitsburgas "Penguins" pēc četrām uzvarām savā laukumā atkal atgriezīsies izbraukumā, pa divām spēlēm aizvadot pret Bostonas "Bruins" un Ņujorkas "Rangers". Tā kā savainojuma dēļ uz nenoteiktu laiku no ierindas izkritis Pitsburgas pirmās maiņas uzbrucējs Evans Rodrigess, vakardienas treniņā netrūka izmaiņu virknējumos. Pirmajā maiņā kopā ar Džeiku Gencelu un Sidniju Krosbiju slidoja Braiens Rasts, bet Džeisons Zakers un Kasperi Kapanens, ar kuriem iepriekšējo spēli sāka Teodors Bļugers, nokļuva otrajā trijniekā pie Jevgeņija Malkina.

Sezonu sācis ceturtajā maiņā, Teodors Bļugers iepriekšējā mačā izpelnījās paaugstinājumu uz trešo virknējumu un tajā bija arī treniņā, taču jau ar citiem partneriem – Džeredu Makennu, kurš pirms tam bija otrajā maiņā ar Malkinu un Rastu, kā arī Brendonu Tanevu, kurš pirms tam spēlēja ceturtajā virknējumā. No taksometra tika izsaukts 22 gadus vecais amerikānis Drū O'Konnors, kurš šonakt varētu debitēt NHL. Pandēmijā viņš spēlēja Norvēģijā, bet iepriekšējās sezonas pavadīja NCAA. Bļugers šosezon sešās spēlēs sakrājis četrus (2+2) punktus un neitrālu lietderību, un iepriekšējā cīņā viņa spēles laiks no vidēji 11 minūtēm pieauga līdz gandrīz 17 minūtēm.

Mājas spēļu sēriju turpinās Kolumbusas "Blue Jackets". Tai pretī stāsies bijušajiem "Blue Jackets" pārstāvjiem pārbagātā Floridas "Panthers", kura pagaidām aizvadījusi tikai divas no septiņām paredzētajām spēlēm, taču abās uzvarējusi. Par "Panthers" ģenerālmenedžeri kļuvis bijušais "Blue Jackets" ģenerālmenedžera palīgs Bils Zito, un Sergejam Bobrovskim pievienojusies vēl virkne kādreizējo Kolumbusas spēlētāju – Antons Strolmans, Aleksanders Vennberjs, Antonī Diklērs, Markuss Nutivāra un Kevins Konnotons. Elvis Merzļikins spēli gan sāks laukuma malā – vārtos atgriezīsies soms Jonass Korpisalo. Abi vārtsargi aizvadījuši pa trim mačiem, bet krietni labāka statistika sezonas ievadā bijusi Korpisalo – 93,% atvairītu metienu pret 89,1% un vidēji ielaistas 2,34 ripas pret 3,34. Debija šonakt gaidāma ilggadējam Minesotas "Wild" kapteinim Miko Koivu, kurš oktobrī ar "Blue Jackets" parakstīja viena gada līgumu par 1,5 miljoniem ASV dolāru.

NHL spēles

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Bruins - Penguins3:00Jets - Oilers
2:00Sabres – Rangers3:30Stars – Red Wings
2:00Blue Jackets – Panthers4:00Coyotes - Ducks
2:00Devils – Flyers4:00Flames – Maple Leafs
2:00Capitals – Islanders4:00Avalanche - Sharks
3:00Wild – Kings4:00Golden Knights - Blues
3:00Predators – Blackhawks

Nacionālajā basketbola asociācijā Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" otrajā spēlē pēc kārtas tiksies ar latviešu spēlētāja komandu, taču arī šonakt latviešu duelis izpaliks – ja pret Dalasas "Mavericks" (133:108) malā atpūtas nolūkos palika Kristaps Porziņģis, tad šonakt Vašingtonas "Wizards" joprojām būs jāiztiek bez Dāvja Bertāna un vēl pieciem spēlētājiem (Deni Avdijas, Rui Hačimuras, Iša Smita, Troja Brauna un Morica Vāgnera), kuri nedrīkst spēlēt Covid-19 protokola dēļ. Kurucs, pēc savas debijas "Rockets" kreklā nespēlējis trīs mačus, pret Dalasu atgriezās ar piecām minūtēm, diviem punktiem un divām atlēkušajām bumbām. Pret savām bijušajām komandām spēlēs Rasels Vestbruks un Džons Vols.

NBA spēles

LaiksSpēle
2:30Hawks – Clippers
3:00Rockets – Wizards
4:00Jazz - Knicks

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/p...
https://twitter.com/PensInsideScoop...
https://twitter.com/JacketsInsider/...
https://twitter.com/FredKatz/status...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-26 19:18, pirms 3 gadiem
Elvis ārā,varēs pagulēt.

     [+] [-]

, 2021-01-26 21:09, pirms 3 gadiem
Tikmēr Tedijs metīs iekšā!!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-26 21:47, pirms 3 gadiem
Metīs vai nē, to redzēs, bet līdz šim Tedijam pret Bostonu ir gājis tīri ok - 4 mačos ir izdarīti 9 metieni (ne pret vienu citu komandu nav vairāk) un sakrāti 1+1, kas vēl uz šo sezonas sākumu bija labākais rādītājs (ne pret vienu citu komandu nebija vairāk punktu) un lietderība +2 (tikai pret TOR ir labāka).

     [+] [-]

, 2021-01-27 03:32, pirms 3 gadiem
Pitsburgai vairākumā kaut kādi pilnīgi nespējnieki.