Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Paziņos "All-Star" sastāvus: Porziņģis vai Entonijs, vai neviens no "Knicks"?

Rolands Eliņš

Paziņos "All-Star" sastāvus: Porziņģis vai Entonijs, vai neviens no "Knicks"?
Kristaps Porziņģis un Karmelo Entonijs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt 2:00 tiks paziņoti NBA Zvaigžņu spēles rezervisti. Uz šo atzinību pretendē arī Kristaps Porziņģis, taču Ņujorkas "Knicks" komandai reāla ir arī palikšana bez neviena "All-Star" dalībnieka, jo arī Karmelo Entonija izredzes tiek vērtētas visai pieticīgi, kamēr Derika Rouza - pavisam zemu.

Kristaps Porziņģis līdzjutēju balsojumā ieņēma septīto vietu Austrumu konferences uzbrucēju konkurencē, bija piektais spēlētāju balsojumā un sestais mediju vērtējumā. Kopumā tas deva viņam sesto vietu balsojumā par Zvaigžņu spēles pamatsastāviem, kamēr sākumsastāvā tika trīs labākie. Vēl 3-5 uzbrucēji tiks izraudzīti kā Zvaigžņu spēles rezervisti, taču tas notiks NBA treneru vērtējumā un augsta vieta balsojumā par sākumsastāviem negarantē arī treneru atzinību.

Porziņģis vakar jau tika izraudzīts dalībai Uzlecošo talantu spēlei un Ziemeļamerikas medijiem atzina, ka tas ir solis uz priekšu viņa lielā sapņa - Zvaigžņu spēles - piepildīšanai. Porziņģis šosezon ar vidēji spēlē gūtiem 18.8 punktiem licis sevi pieskaitīt Austrumu izlases kandidātiem, kas pats par sevi ir milzīgs panākums Porziņģim un visam Latvijas basketbolam, taču viņa iespējas mazina "Knicks" pēdējā mēneša neveiksmes un tikai 11. vieta konferencē.

Tāpat janvārī Porziņģis izlaida vairākas spēles traumas dēļ, bet pēc atgriešanās iepriekšējo tempu vēl nav spējis uzņemt. Turklāt treneru balsojumā Porziņģim būs jākonkurē arī ar komandas biedru Karmelo Entoniju, jo divus pārstāvjus no ārpus "play-off" zonas esošas komandas diez vai daudzi treneri izvēlēsies. Entonijam gan netrūkst arī citu satraukumu, jo pēc vakar publicētajām ziņām par "Knicks" neveiksmīgi uzsāktajām sarunām ar "Cavaliers" par viņa aizmainīšanas iespēju šovakar "Yahoo" ziņo, ka "Knicks" piedāvājusi Entoniju arī "Clippers" un "Celtics" komandām. Par Losandželosas un Bostonas atbilžu noskaņu netiek ziņots, taču norādīts, ka Fils Džeksons ir apņēmības pilns līdz 23. februārim, kad aizveras transfēru logs, atrast maiņas variantu, ko Entonijs apstiprinātu.

Kas jāņem vērā treneru balsojuma sakarā? Rezultāti tiks paziņoti šonakt īpašā televīzijas programmā un internetā 2:00 pēc Latvijas laika, bet balsojuma anketas treneriem bija jāiesniedz līdz otrdienas pusnaktij, tātad pirms Porziņģa spēles pret "Mavericks". 30 NBA klubu galvenie treneri savās anketās ierakstīja divus aizsargus, trīs uzbrucējus un divus jebkuras pozīcijas spēlētājus (par savas komandas spēlētājiem balsot nevarēja), turklāt svarīga bija secība, kādā spēlētāji tiek nosaukti. Teorētiski līdz ar to pieejamas piecas uzbrucēju vietas, taču tiek paredzēts, ka šoreiz Austrumos rezervistu vidū būs četri aizsargi un tikai trīs uzbrucēji. Protams, treneri savos balsojumos nevarēja iekļaut spēlētājus, kuri jau iekļauti pamatsastāvā.

ESPN neoficiāli jau ziņo, ka kā rezervists Zvaigžņu spēlē iebalsots "Wizards" līderis Džons Vols. Tāpat aizsargu konkurencē visai droši vietas var paredzēt Kailam Laurijam un Aizejam Tomasam, tāpat tiek piesaukts "Hornets" līdera Kembas Vokera vārds, kamēr "Knicks" slavenākā aizsarga Derika Rouza iekļaušana rezervistu vidū būtu visai liela sensācija.

Savukārt uzbrucēju vidū stabilas kandidatūras ir Kevins Lavs un Pols Džordžs, bet kā trešās pieejamās vietas kandidāti tiek minēti vairāki spēlētāji - Džoels Embīds, Entonijs, kurš Zvaigžņu mačā piedalījies deviņas reizes, Hasans Vaitsaids, Pols Milseps, Dvaits Hovards un arī Porziņģis. Rietumu izlasē neapšaubāma tikmēr ir Rasela Vestbruka vieta, bet uz pārējām pozīcijām ir visai liela konkurence.

Zvaigžņu spēle norisināsies 19. februārī Ņūorleānā. Piedalīšanās Zvaigžņu spēlē kopā ar NBA labākajiem spēlētājiem ir gan interesants pasākums pats par sevi, kā arī nozīmē īpašu atzinību. Spēlētājs, kurš piedalījies Zvaigžņu spēlē, turpmākās sezonas gaitā saņem īpašu Ziemeļamerikas mediju un basketbola sabiedrības uzmanību, turklāt tas arī var sniegt finansiālus bonusus jauna līguma noslēgšanas gadījumā. Jāatgādina arī, ka savas korekcijas sastāvos vēlāk var ieviest traumas un uz Zvaigžņu spēli basketbolisti var tikt uzaicināti arī vēlāk.

Zvaigžņu spēles pamatsastāvi:

Austrumi: Kairijs Ērvings, Demārs Derouzans, Lebrons Džeimss, Jannis Adetokunbo un Džimijs Batlers.
Rietumi: Stefens Karijs, Džeimss Hārdens, Kevins Durents, Kavai Lenards un Entonijs Deiviss.

Zvaigžņu spēles pamatsastāva balsojuma rezultāti Austrumu uzbrucēju konkurencē

V.SpēlētājsFaniSpēlētājiMedijiPunkti
1.Lebrons Džeimss1.1.1.1.0
2.Jannis Adetokunbo2.2.2.2.0
3.Džimijs Batlers5.3.3.4.0
4.Džoels Embīds3.8.5.4.75
5.Kevins Lavs4.7.4.4.75
6.Kristaps Porziņģis7.5.6.6.25
7.Pols Džordžs8.4.8.7.0
8.Karmelo Entonijs6.6.12.7.5
9.Džabari Pārkers10.10.12.10.5
10.Hasans Vaitsaids11.14.8.11.0

Aprēķinot kopējo punktu skaitu, tika ņemtas vērā vietas katrā balsojumā, nevis tajā iegūtie punkti vai balsis. Līdz ar to nebija svarīgi, vai, piemēram, Porziņģis no Entonija fanu balsojumā atpalika tūkstoš vai 100 tūkstošus balsu. Līdzjutēju balsojumam bija divtik liela nozīme kopējā aprēķinā kā spēlētāju un mediju balsojumam, turklāt vienāda punktu skaita gadījumā uzvarētāju noteica līdzjutēju balsu skaits.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
Sources: Besides Cavs, Knicks reached out to...

  +8 [+] [-]

, 2017-01-26 19:52, pirms 7 gadiem
KP bus pirmais aiz strīpas.Neticas,ka viņu ieliks priekšā Lovam vai Embīdam.

  +4 [+] [-]

, 2017-01-26 20:02, pirms 7 gadiem
Vai tiesam briest Melo aizmainisana?

  +5 [+] [-]

, 2017-01-26 20:02, pirms 7 gadiem
NEVIENS NO KNICKS!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-01-26 20:02, pirms 7 gadiem
Lovam jau varētu itkā. Bet viņam stati jaudīgāki. Embīds ir mērkaķītis ar katla vākiem. Tagad jau tie feisbuki vai kas tur. Zīmulis. Reizēm gribas to bleacher report izdzēst 😃. Bet kas zin. Unicorn tomēr!

     [+] [-]

, 2017-01-26 20:07, pirms 7 gadiem
Pluss jau Paul George iet laikam pie uzbrucējiem, CBS NBA viņu eksperti lika vai pat Milsapu.

  +9 [+] [-]

, 2017-01-26 20:13, pirms 7 gadiem
Da neviens no Knicks tur nav pelnījis būt. Un vēl jo mazāk porzāģis.. da viņam vēl pāris gadi japaspēlē lai tur tiktu... viņa sniegums ir briesmīgs. It sevišķi aizsardzībā. Lai čalis nokāpj no tiem fantāziju augstumiem un tad kaukad varbūt

  +5 [+] [-]

, 2017-01-26 20:14, pirms 7 gadiem
Lai man piedod KP, bet ar šādu spēli viņš nav pelnījis pagaidām vietu sastāvā. Diezgan sāpīgi to atdzīt, bet vēl ļoti daudz darbiņa līdz All Staram. Bet nu Embīdam tur ar nav ko darīt, lai labāk Love tiek.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-26 20:17, pirms 7 gadiem
RajonRondo rakstīja: Lovam jau varētu itkā. Bet viņam stati jaudīgāki. Embīds ir mērkaķītis ar katla vākiem. Tagad jau tie feisbuki vai kas tur. Zīmulis. Reizēm gribas to bleacher report izdzēst 😃. Bet kas zin. Unicorn tomēr!
Izskaidro savu gudro tekstu, lai kāds cits bez tevis saprot.

     [+] [-]

, 2017-01-26 20:17, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Lai man piedod KP, bet ar šādu spēli viņš nav pelnījis pagaidām vietu sastāvā. Diezgan sāpīgi to atdzīt, bet vēl ļoti daudz darbiņa līdz All Staram. Bet nu Embīdam tur ar nav ko darīt, lai labāk Love tiek.
Embīds varētu tikt, viņam baigais soc. tīklu utt. hype, kā arī, ka nu tip līgai svarīgi parādīt,ka 76ers beidzot ir NBA līmeņa komanda utt..

  +2 [+] [-]

, 2017-01-26 20:21, pirms 7 gadiem
Līdz ahila traumai biju pārlieciāts, ka Kristapam ir pat ļoti labas izredzes. Diemžēl pēdējā laika sniegums ir krietni samazinājis šo iespēju, bet nav tā, ka 0% būtu. Drīzāk 30% dodu, ka tiks.

     [+] [-]

, 2017-01-26 20:29, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Vai tiesam briest Melo aizmainisana?
Cavs-nē
Bostona-smagi šaubos,jo dabujot Melo tavs viss vasaras cap space aiziet pa pieskari..Protams Melo ceturtajā numurā butu upgrade,un butu kas vismaz bumbas izcīina.
Pēdejais LAC-Tur jau baigie sūdi ar LAC cipariem,jo Grifins,cp3 un DJ ir nost no galda uzreiz.Paliek Jamals,Redicks un Rivers no lielākiem līgumiem.Tad noņemam nost Rediku,jo viņam līgums ir tikai 7 miljoni,un LAC butu dunduki treidot tādu spēlētāju par tādu cenu..Kaut kāds Rivers+Wes+ kaut kādu jaunie spēlētāji.Jāprasa antifanam ko viņs domā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-01-26 20:37, pirms 7 gadiem
Entonijs uz Eiropu? kapēc ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-26 20:41, pirms 7 gadiem
Kaada ir iespeja, ka Porze speles gan uzlecoso zvaigznu spele gan lielaja zvaigznu spele? Domaju, ka Melo vel iedos uzspelet pedejo(vai vsmz vienu no beidzamajam) all star speli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-01-26 21:04, pirms 7 gadiem
Visu cieņu KP, bet vēl šogan Melo ir jābūt All Staros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-26 21:46, pirms 7 gadiem
Ja būtu spēlējis janvārī tik labi kā nov/dec, tad arī būtu iekšā All stars. Bet tagad nav variantu, tas nebūtu objektīvi.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-26 21:49, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: Da neviens no Knicks tur nav pelnījis būt. Un vēl jo mazāk porzāģis.. da viņam vēl pāris gadi japaspēlē lai tur tiktu... viņa sniegums ir briesmīgs. It sevišķi aizsardzībā. Lai čalis nokāpj no tiem fantāziju augstumiem un tad kaukad varbūt
Piekrītu par fantāziju augstumiem. Pēdējā laikā sāk likties, ka viņam tomēr ir sakāpis galvā. Tie stulbie puišeļa smaidiņi spēles laikā mazliet sāk atgādināt Ronaldo. Ko viņš tur smaida visu laiku? Tak spēlē. Koncentrējies, fokusējies, meditē uz savu metienu. Bet šis tik skraida, taisa dumības, sačko defā, un smaida pie jebkura soda, iemesta 3p, vai danka. Kā tāds 16gadīgs pajolis.

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:12, pirms 7 gadiem
Lai tik ārstējas, nav ko trakot tajā balagānā... Tāpat tikai nepilnas 400 000 balsis savāca... LV būtu gribējusi viņu All-star, būtu sabalsojuši visu miljonu...

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:17, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: KP bus pirmais aiz strīpas.Neticas,ka viņu ieliks priekšā Lovam vai Embīdam.
Nebūs ne pirmais, ne otrais un pat ne piektais

Es liktu Love, Embiid un PG13 no frontcourt

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:20, pirms 7 gadiem
Pilns ar KP nolicējiem, bet tajā pašā laikā bļauj, lai izlasē spēlē. Kauns!
Līdz traumai spēlēja pat ļoti sekmīgi, lai tur tiktu.. Gan jau viss labi!

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:39, pirms 7 gadiem
Karmelu būs noteikti uzbrukumā visu sezonu stabils, it īpaši pedējas spēlēs, vienīgais velk!!

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:44, pirms 7 gadiem
pirms 2 stundām ·

REPORT: New York Knicks president Phil Jackson is determined to trade Carmelo Anthony before the February 23 trade deadline and to begin building around Kristaps Porzingis.

Jackson hopes Anthony will waive his no-trade clause and already has reached out to the Boston Celtics, Los Angeles Clippers, and Cleveland Cavaliers to set up a deal.

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:50, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Entonijs uz Eiropu? kapēc ne?
Uz Baronu,un Zonne uz Knickiem

     [+] [-]

, 2017-01-26 23:32, pirms 7 gadiem
Kaads embiids, Lovs vai Pg13, vai antons, vieniigie reaalie staari

     [+] [-]

, 2017-01-27 00:37, pirms 7 gadiem
Ja Melo aizmaina, tad starpsezonā par CP3 var aizmirst. Viņš neies uz Knicks ja nebūs Melo.
Ideāli būtu dabūt no Bostonas pirmās kārtas drafta izvēli kas pieder Nets, visdrīzāk ka nr1 piks.

     [+] [-]

, 2017-01-27 00:56, pirms 7 gadiem
DainixDT rakstīja: Ja Melo aizmaina, tad starpsezonā par CP3 var aizmirst. Viņš neies uz Knicks ja nebūs Melo.
Ideāli būtu dabūt no Bostonas pirmās kārtas drafta izvēli kas pieder Nets, visdrīzāk ka nr1 piks.
Bostona nav tik dumja.

     [+] [-]

, 2017-01-27 02:03, pirms 7 gadiem
Šeit Ace stream, lai vērotu tiešraidi - acestream e721f751ab0938506192cf15b4632889b38f131a