Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbolisti EČ kvalifikāciju sāks pret igauņiem, tiešraide Sportacentrs.com

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telpu futbolisti EČ kvalifikāciju sāks pret igauņiem, tiešraide Sportacentrs.com
Latvijas telpu futbola izlase decembrī ieguva Baltijas kausu, apspēlējot arī Igauniju
Foto: LFF

2018. gada UEFA Eiropas čempionāta telpu futbolā kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtu šovakar pulksten 19:30 sāks Latvijas izlase, kas Jelgavā uzņems kaimiņus igauņus. Mājinieku mērķis ir uzvara turnīrā un iekļūšana nākamajā kārtā. Tiešraide Sportacentrs.com.

Latvijas un Igaunijas izlases pēdējoreiz tikās 9. decembrī Baltijas kausa ietvaros. Mūsējie apliecināja favorītu statusu un kontrolēja notikumus laukumā, tomēr uzvara nāca grūtā cīņā – 2:0. Rezultātu septītajā minūtē atklāja līderis Maksims Seņs, kuram pēc kapteiņa Andreja Aleksejeva piespēles gar vārtiem atlika pielikt kāju, bet pārsvaru trīs sekundes līdz beigām ar pendeles palīdzību dubultoja Oskars Ikstens.

Latvijas telpu futbola valstsvienība pirmo kārtu pēdējo reizi nepārvarēja 2008. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Pēcāk pieci veiksmīgi turnīri, bet vienu reizi kvalifikācija sākta no otrās kārtas. Savukārt igauņi 2008. gadā pirmo reizi piedalījās kvalifikācijā, un kopš tā laika 21 spēlē izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, pagājušajā ciklā ar 2:1 pieveicot Armēniju. Par grupas uzvarētāju kļuva Latvija, atklāšanas spēlē igauņus apspēlējot ar 6:2, un divus vārtus guva Seņs.

Igaunijas izlasei, kas pēdējo gadu laikā progresējusi un vairs nepiedzīvo sagrāves, viens no līderiem ir Vladislavs Čurilkins, kurš trīs kvalifikācijas spēlēs guvis divus vārtus. 27 gadus vecais uzbrucējs 2010. gadā aizvadīja divas spēles un 15 minūtes Latvijas Virslīgā, pārstāvot "Jūrmalu-VV". Savukārt ar trim vārtiem trīs kvalifikācijas cīņās izcēlies aizsargs Maksims Aleksejevs.

Jelgavā spēlēs arī Armēnija, kuru iepriekšējā ciklā izdevās apspēlēt ar 4:3, pateicoties vārtu guvumam pēdējā minūtē, un Vācija, kura kvalifikācijā nav piedalījusies, tādējādi aizvadīs debijas turnīru. Komandas līderis ir Tīmo Haince, kurš savulaik bijis Minhenes "Bayern" dublieru kapteinis. Nākamajā posmā iekļūs tikai grupas uzvarētāja, un laukuma saimnieku mērķis, protams, ir septīto reizi pēc kārtas sasniegt otro posmu.

Kopumā sacentīsies septiņas grupas, kuru uzvarētājas pievienosies 21 rangā visaugstāk esošajai izlasei. Laika posmā no 3. līdz 12. aprīlim vienības atkal tika sadalītas septiņās grupās, kuru uzvarētājas pievienosies Eiropas čempionāta rīkotājai. Mūsu grupas uzvarētāja dosies uz Rumāniju, kur tiksies ar mājiniekiem, somiem un Portugāli. Savukārt septiņas otro vietu īpašnieces un labākā trešā vieta piedalīsies izslēgšanas mačos, kas norisināsies septembrī un noskaidros vēl četras komandas, kuras piedalīsies finālturnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Slovēnijā notiks no 30. janvāra līdz 10. februārim. Latvijas telpu futbola izlase ceļu pretī sapnim sāks šovakar pulksten 19:30, un visas spēles tiešraidē piedāvās Sportacentrs.com.

Latvijas izlases sastāvs:

Aigars Bondars, Antons Astrahancevs, Aleksejs Lavrenovs, Andrejs Aleksejevs, Maksims Seņs, Artūrs Jerofejevs, Igors Avanesovs, Oskars Ikstens, Konstantins Zabarovskis, Dmitrijs Jakovļevs, Igors Lapkovskis, Artūrs Strazdiņš, Jānis Pastars un Germans Matjušenko.
Galvenais treneris: Artūrs Šketovs

Spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
26. janvāris16:30Armēnija – Vācija
19:30Latvija – Igaunija
27. janvāris16:30Igaunija – Armēnija
19:30Latvija – Vācija
29. janvāris14:00Vācija – Igaunija
17:00Armēnija - Latvija