Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdevejs seniors: "Fila Džeksona vadībā "Knicks" katru dienu bija ziepju opera"

Andrejs Siliņš

Hārdevejs seniors: "Fila Džeksona vadībā "Knicks" katru dienu bija ziepju opera"
Tims Hārdevejs juniors
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucēja Kristapa Porziņģa komandas biedra Tima Hārdeveja juniora tēvs Tims Hārdevejs seniors, kurš ir Detroitas "Pistons" asistents, kritiski izteicies par "Knicks" organizāciju laikā, kad tās prezidents bija Fils Džeksons - Hārdevejs juniors tieši Džeksona pirmajā sezonā jau pārstāvēja "Knicks", bet vasarā tika aizmainīts.

"Viņa [dēla] aiziešana [no Ņujorkas] bija svētība," Hārdevejs seniors atminas "Knicks" pirmo sezonu pēc Fila Džeksona piesaistīšanas. Džeksons par "Knicks" prezidentu tika nolīgts 2014. gada pavasarī. Hārdevejs juniors bija nospēlējis savu NBA debijas sezonu "Knicks" rindās, vidēji gūstot 10,2 punktus. Pēc Džeksona atnākšanas Hārdevejs savas otrās sezonas laikā uz brīdi kļuva par pamata piecinieka spēlētāju un, raugoties pēc statistikas, aizvadīja pat labāku sezonu - 11,5 punkti.

Tomēr 2015. gada vasarā jau pēc tam, kad Džeksons draftā bija izvēlējies Porziņģi, Hārdevejs tika aizmainīts uz Atlantas "Hawks", par ko "Knicks" pretī ieguva Džerianu Grantu.

"Visa situācija [Ņujorkā] bija dīvaina. Runa nav tikai par manu dēlu, bet par visu, kas notika. Katru dienu bija sava sāga, sava ziepju opera. Žēl, ka šiem puišiem ar to bija jāsadzīvo," turpināja Hārdevejs seniors. "Aizmainīšana ļāva viņam saprast, kas nepieciešams, lai kļūtu par īstu spēlētāju. To palīdzēja saprast treneris [Maiks Budenholcers], Tims atstāja visu Ņujorkas sāgu aiz sevis un devās uz priekšu."

Pirmajā sezonā "Hawks" rindās Hārdevejs vidēji 17 minūtēs guva 6,4 punktus, bet pagājušajā sezonā 27 minūtēs guva 14,5 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles, aizvadot statistiski labāko sezonu savā īsajā karjerā. Izslēgšanas turnīrā Hārdevejs guva 12,8 punktus un izcīnīja 2,7 bumbas zem groziem. Vasarā Hārdevejs piekrita atgriezties "Knicks", parakstot četru gadu līgumu par 71 miljonu dolāru.

Šajā sezonā Hārdevejs pirmoreiz karjerā ir stabils pamata piecinieka spēlētājs un līdz šim vidēji 34 minūtēs guvis 17,8 punktus, izcīnījis 4,2 bumbas un atdevis 3,3 piespēles. Šobrīd gan uzbrūkošais aizsargs ārstē savainojumu un jau ilgāku laiku šī iemesla dēļ nav spēlējis.

2011. gadā Hārdevejs juniors un cits šī brīža "Knicks" spēlētājs Dags Makdermots ar ASV U19 izlasi viesojās Latvijā, kur norisinājās pasaules čempionāts junioriem. Amerikāņi ceturtdaļfinālā zaudēja nākamajiem bronzas ieguvējiem krieviem un palika piektajā vietā. Hārdevejs toreiz izcēlās ar 9,4 punktiem, bet Makdermotam - 11,3 punkti un 6,1 bumba.

Hārdevejs seniors 2000. gadā ar ASV pieaugušo izlasi kļuva par Sidnejas olimpisko čempionu. karjeras laikā piecas reizes spēlēja Visu zvaigžņu spēlēs un 13 sezonu laikā vidēji guva 17,7 punktus, atdeva 8,2 piespēles, izcīnīja 3,3 bumbas un pārtvēra 1,6 bumbas. No 2014. gada Hārdevejs seniors ir Detroitas "Pistons" asistents.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2017/12/24/tim-h...