Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda pirmā veiksmīgi veikusi triecientestus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda pirmā veiksmīgi veikusi triecientestus
Foto: AP/Scanpix

"Ferrari" kā pirmā no "Formula 1" komandām pagājušās nedēļas nogalē veiksmīgi veikusi Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteiktos obligātos frontālos triecientestus 2018. gada sacīkšu modelim.

Jaunajai mašīnai šobrīd dots neoficiāls apzīmējums "669", kas vēl varētu tikt mainīts pirms nākamā gada sākumā gaidāmās prezentācijas. Jau iepriekš tai bija veikti statiskie izturības testi, bet piektdien netālu no Milānas, Itālijā FIA tehniskā direktora Matijas Binotto uzraudzībā notika arī frontālie triecientesti.

Šos testus "Ferrari" vienība izgājusi tieši divus mēnešus pirms gaidāmās jaunā modeļa prezentācijas, kas noteikta uz 22. februāri. Līdz tam vēl tiks aktīvi strādāts pie mašīnas attīstīšanas.

2018. gada "Ferrari" F1 mašīnas galvenais dizaineris ir Simone Resta, kamēr aerodinamikas jomu pārrauga Enriko Kardails.

Līdzīgi kā konkurenti, arī "Ferrari" komanda, ņemot vērā nesen veiktos FIA grozījumus, kas zināmi kā "Tehniskā direktīva 044", šobrīd strādā pie mašīnas ģeometrijas izmainīšanas, lai tā pilnībā atbilstu jaunajiem noteikumiem. Kā zināms, no nākamā gada būs aizliegtas priekšējās piekares sistēmas, kas, mašīnai braucot līkumos, tās augstumu samazina, tādā veidā ļaujot veiksmīgāk izmantot aerodinamikas efektu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...