Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev" iemet četrus pirmajās 11 minūtēs, Austrumu līdere uzvar bullīšos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Salavat Yulaev" iemet četrus pirmajās 11 minūtēs, Austrumu līdere uzvar bullīšos
Ufas "Salavat Yulaev" hokejisti. Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šodien ļoti pārliecinošu trešo uzvaru pēc kārtas svinēja Ufas "Salavat Yulaev", kas savā laukumā ar 6:2 sagrāva vienu no Austrumu konferences vājākajām komandām Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Ufieši stingrus pamatus uzvarai ielika jau spēles pirmajās 11 minūtēs, šajā laikā viesu vārtsargam Jevgeņijam Ivaņņikovam tiekot pārspētam četras reizes un "Salavat Yulaev" iekrājot vadību ar rezultātu 4:1. Divus vārtus iemeta Aleksandrs Aleksejevs, kamēr pa reizei izcēlās Sakari Manninens, Filips Larsens un "Neftekhimik" uzbrucējs Ildars Šiksatdarovs.

Otrajā periodā Pāvels Porjadins viesiem vienu ripu atspēlēja (2:4), taču noslēdzošajā trešdaļā dominanci atkal parādīja Ufas hokejisti, pa vārtiem iemetot Tēmu Hartikainenam un Rodionam Amirovam. 21 gadu vecais aizsargs Aleksejevs šodienas cīņā iekrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, kamēr Hartikainenam un Larsenam pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei.

"Salavat Yulaev" ar 40 punktiem 31 mačā Austrumos pakāpās uz ceturto vietu, kamēr "Neftekhimik" pēc piektā zaudējuma pēdējās sešās cīņās ar 18 punktiem 28 spēlēs saglabāja priekšpēdējo 11. vietu.

Paralēlajā spēlē starp Austrumu labāko komandu Kazaņas "Ak Bars" un Magņitogorskas "Metallurg" abas vienības pamatlaikā pa reizei ieguva un pēcāk pazaudēja minimālu vadību, 60 minūtēm noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu 2:2. Cīņa nokļuva līdz bullīšu sērijai, kurā par galveno varoni kļuva Naidžels Douzs, realizējot abus izgājienus un atnesot uzvaru "Ak Bars" - 3:2. Zīmīgi, ka naturalizētais Kazahstānas izlases uzbrucējs guva arī vienus no diviem kazaņiešu vārtiem pamatlaikā.

Austrumu konferences kopvērtējumā Kazaņa ar 46 punktiem 31 mačā nostiprināja pirmo vietu, kamēr "Metallurg" pēc astotā zaudējuma pēdējās desmit spēlēs ar 36 punktiem ir sestā.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/