Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pirmajam aplim punkts tiks likts Valmierā un Ogrē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmajam aplim punkts tiks likts Valmierā un Ogrē
Ne, "FBK Valmiera", ne "Lekrings" sezonas pirmo pusi par veiksmīgu nosaukt nevar. Šovakar neklātienes cīņā komandas turpinās spēkoties par vietu labāko astotniekā
Foto: Floorball.lv

Šodien tiks aizvadītas pēdējās divas spēles Elvi vīriešu florbola līgas regulārās sezonas pirmajā aplī. Saistošākais varētu būt duelis Valmierā, kamēr Ogrē spēkosies divas tabulas lejasgala komandas.

"FBK Valmiera" – "Ķekava" pulksten 17:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Pēc vājā sezonas sākuma "FBK Valmiera" uzvarējuši pēdējās divās spēlēs, kas pērnās sezonas finālistiem ļāvis pakāpties uz astoto vietu turnīra tabulā. Sevišķi vērtīga bija pēdējā uzvara, viesos ar 7:4 apspēlējot Cēsu "Lekrings", kurus tādējādi izdevās izstumt no tik kārotā astotnieka. Tajā cīņā līderu cienīgu spēli nodemonstrēja abi priekšējās līnijas līderi Mārtiņš Broks (4+1) un Arnijs Kuratņiks (1+3), kuri ar attiecīgi 20 un 17 rezultativitātes punktiem ir komandas šīs sezonas rezultatīvākie florbolisti.

Ja pagājušais mačs valmieriešiem bija ļoti svarīgs, lai saglabātu cerības uz labāko astotnieku, tad tagad gaidāms duelis ar nākamajiem tabulas kaimiņiem. Līdzšinējās deviņās spēlēs "Ķekava" iekrājusi 15 punktus, kas ir par pieciem vairāk kā "FBK Valmiera", tādējādi atrodoties septītajā vietā. Viesu uzvara plaisu starp septīto un astoto vietu padarītu ļoti lielu, bet valmieriešu uzvara intrigu tikai vairotu, visu jautājumu risināšanu atstājot uz čempionāta otro apli. Atšķirībā no saviem šodienas pretiniekiem, "Ķekava" pēdējās spēlēs nav spējusi papildināt savu punktu bagāžu, zaudējot abām čempionāta līdervienībām "Rubenei" (6:7) un "Lielvārdei/FatPipe" (4:7). Komandas rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons sezonā iekrājis 24 (9+15) punktus, bet, līdzīgi kā iepriekšējā mačā, arī šoreiz nāksies iztikt bez Edžus Bunkas (11+7) palīdzības, kurš mačā pret "Rubeni" nopelnīja divu spēļu diskvalifikāciju.

Pērn abas komandas regulārajā sezonā uzvaras dalīja uz pusēm un čempionātu noslēdza ceturtajā un piektajā vietā, kas solīja spraigas cīņas izslēgšanas turnīrā. Tomēr gaidītā intriga nepiepildījās, valmieriešiem esot pārākiem ar rezultātu 4:0. Skaidrs, ka "Ķekava" šovakar gribēs revanšēties par pērnās sezonas neveiksmi.

"Ogres vilki" – "Lekrings" pulksten 18:00 Ogrē
Kā pirms katras kārtas tiek rakstīts, tā arī tagad var minēt, ka ogrēnieši joprojām ir pirmās uzvaras gaidās. Ņemot vērā "Bauskas" vakar izcīnīto uzvaru Kocēnos pār "Rubeni", no pirmspēdējās vietas "vilki" atpaliek jau par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesu. Pusotras sezonas laikā virslīgā ogrēnieši tikuši pie viena panākuma, kas nevieš optimismu par izraušanos no pēdējās ailītes. Pēdējās sešās spēlēs komanda savos vārtos ielaidusi vairāk kā 11 vārtus. Cerības var viest vienīgi apziņa, ka šovakar jātiekas ar Cēsu komandu, kas čempionāta deviņās spēlēs guvusi tikai 44 vārtus, šajā rādītājā dalot pēdējo vietu līgā ar "Ogres vilkiem". Rezultatīvākais komandas spēlētājs ar 25 (18+7) punktiem ir Elvijs Jankovskis, bet Markuss Januševskis savācis 19 (10+9).

Šovakar punktu krājumu papildināt nebūs viegli neskatoties uz to, ka jātiekas ar komandu, kas tabulā atkāpusies jau uz devīto vietu, sajūtot pakausī arī desmitās vietas tuvošanos. Ja uzbrukumā cēsniekiem nekas nesanāk, tad aizsardzībā ar 52 ielaistajiem vārtiem komanda ir labākā visā čempionātā. Ierindā atgriezies ilggadējais komandas pirmais numurs vārtos Normunds Krūmiņš, līdz ar to trenerim Andrim Malkavam jālauza galva, kuru no trim vārtsargiem sūtīt rūpēties par komandas pēdējā bastiona nosargāšanu. Uzbrukumā joprojām vienīgi Emīls Dzalbs guvis vismaz desmit vārtus, savācot 18 (10+8) punktus. Nevienam citam nav izdevies tikt pat pie desmit punktiem, otrajam rezultatīvākajam ar 9 (4+5) punktiem esot Pēterim Trekšem. Noteikti jāizceļ fakts, ka "leģionārs" Kaspars Lisovskis sezonas deviņos mačos nav izcēlies ar nevienu rezultativitātes punktu.

Noteikti jāizceļ fakts, ka pagājušajā sezonā "Lekrings" no Ogres trīs punktus gan pārveda, taču paveica to ļoti sarežģītā mačā, esot pārākiem ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), izšķirošo pārsvaru panākot vien pēdējā periodā. Toreiz pēc mača Andris Malkavs ar komandas sniegumu nebija apmierināts. Vai šovakar trenera vaigs pēc cīņas būs priecīgāks?