Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rouzs savainojumu dēļ apsverot iespēju beigt NBA karjeru

Agris Suveizda

Rouzs savainojumu dēļ apsverot iespēju beigt NBA karjeru
Deriks Rouzs pret Denisu Šrēderu
Foto: AP/Scanpix

Tikai 29 gadus vecais Klīvlendas "Cavaliers" saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš 2011. gadā Čikāgas "Bulls" rindās tika atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas vērtīgāko spēlētāju, šobrīd esot uz nenoteiktu laiku pametis komandu un savainojumu dēļ apsverot iespēju pat beigt karjeru līgā, vēsta ESPN.

Biežās veselības problēmas Rouzu psiholoģiski ļoti nomācot, un arī Klīvlendas "Cavaliers" organizācijā valdot liela neziņa par Rouza nākotni un šobrīd nevienam neesot skaidras atbildes, vai amerikānis vienībā vēl atgriezīsies. "Nav nekāda noteikta termiņa. Nevēlos, lai viņš steigtos. Visi organizācijā viņu atbalstām, vēlam tikai labu, un es sagaidu, ka viņš atgriezīsies," sacīja "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū. "Viņš joprojām ir ļoti talantīgs, ko varējāt redzēt spēlē pret Vašingtonu [kurā Rouzs guva 20 punktus]. Un pat pagājušajā sezonā."

Iepriekšējo sezonu pavadījis Ņujorkas "Knicks", vasarā Rouzs par veterāna minimumu pievienojās līgas finālistei "Cavaliers" un sezonas sākumā Aizejas Tomasa prombūtnē bija Klīvlendas pirmā izvēle saspēles vadītāja pozīcijā. Traumas dēļ Rouzs gan piedalījies tikai septiņās spēlēs, vidēji spēlējot nepilnas 27 minūtes, gūstot 14,3 punktus, izdarot 1,7 rezultatīvas piespēles, izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas un pieļaujot 2,7 kļūdas. Kopš 2012. gadā gūtās smagās traumas – ceļgala krustenisko saišu plīsuma – Rouzs regulārajā sezonā piedalījies vien 237 no 412 spēlēm. Katrā no divām iepriekšējām sezonām Rouzs gan aizvadīja vairāk nekā 60 spēļu.

"Arī es esmu bijis līdzīgā situācijā. Domāju, ka arī daudzi citi," sacīja Dveins Veids. "Jo īpaši, kad pašam pret sevi ir ļoti augstas prasības un esi pieradis spēlēt noteiktā līmenī un noteiktā veidā. Un katru reizi, kad sāk šķist, ka jūties labi un esi atpakaļ, notiek kaut kas jauns un kaut kas jauns, un kaut kas jauns… Tad runa vairs nav tikai par spēlēšanu. Tas viss nedaudz atņem mīlestību pret basketbolu kā tādu. Un runa jau ir par ko daudz vairāk kā tikai nauda. Un svarīga sāk kļūt arī veselība un pašsajūta. Un sāk kļūt smagi. Daudzi cilvēki to it nemaz nesaprot."

Rouzu atbalstīja arī "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss: "Lai ko arī viņš neizlemtu, mēs viņam vēlam tikai to labāko. Beigu beigās laimi ar neko citu aizstāt nav iespējams. Un, saprotams, mēs zinām par savainojumiem, ar kuriem viņš cīnījies visas karjeras laikā. Ceram, ka tās nav beigas, taču, ja tā arī būs, esmu priecīgs par iespēju dažus mēnešus pavadīt kopā ar viņu un par iespēju redzēt viņu kā izcilu saspēles vadītāju, kāds viņš savulaik bija."

Rouza lēmumu par karjeras turpināšanu vai beigšanu būtiski var ietekmēt vēl kāds faktors – vērienīgais līgums ar adidas. 2012. gadā Rouzs parakstīja līgumu uz 13 sezonām par 185 miljoniem ASV dolāru, un karjeras beigu gadījumā adidas vairs nebūs jāizmaksā atlikušajos gados paredzētie vairāk nekā 80 miljoni dolāru. Pēc Rouza savainojuma "Cavaliers" nākamajā mačā zaudēja Hjūstonas "Rockets" (113:117), bet tad uzvarēja septiņos mačos pēc kārtas un Austrumu konferencē ar bilanci 12-7 ir pakāpusies uz trešo vietu.

Tikmēr Vašingtonas "Wizards" paziņoja, ka vismaz divas nedēļas spēlēt nevarēs Džons Vols, kuram ir problēmas ar kreiso ceļgalu. Iepriekšējos divus mačus Vols jau aizvadīja ar traumu un tagad nevarēs palīdzēt virknē izbraukuma spēļu. Šosezon Volam 16 mačos ir vidēji 34,4 minūtes, 20,3 punkti, 9,2 rezultatīvas piespēles, 3,4 atlēkušās bumbas un 3,0 kļūdas. Savukārt Indianas "Pacers" šonakt pret Bostonas "Celtics" varētu nākties iztikt bez Viktora Oladipo, kurš labā ceļgala savainojuma dēļ nepabeidza spēli pret Toronto "Raptors" (107:104). Oladipo šosezon vidēji 33,0 minūtes un 22,8 punkti.

Izmantotie resursi:
Derrick Rose away from Cleveland Cavaliers,...
LeBron James hopes Derrick Rose finds peace...
John Wall of Washington Wizards to miss two...
Victor Oladipo uncertain for Indiana Pacers'...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 20:24, pirms 6 gadiem
SC ātrums nogalina.....

Par Rozi. Īsti nesaprotu. Nav jau tik traki vismaz laukumā.

Bet, ja traumas jau sāk traucēt dzīvot, tad ko darīt.

Otrs variants, AB dublis nr.2.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 20:25, pirms 6 gadiem
Un tas adidas līgums noteikti liek padomāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-25 20:58, pirms 6 gadiem
nba.com lasīju, laikam vakar.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 21:03, pirms 6 gadiem
Tā karjera jau izbojāta dēļ saitēm pirms tam bija stabils 20+10 spēlētājs

  -1 [+] [-]

, 2017-11-25 21:11, pirms 6 gadiem
vesela diena pagāja un SC uzcepa rakstu

  +7 [+] [-]

, 2017-11-25 21:15, pirms 6 gadiem
JaunsPG rakstīja: Tā karjera jau izbojāta dēļ saitēm pirms tam bija stabils 20+10 spēlētājs
koa?! Sagaidīt no Rouza 10 piespēles ir kā gaidīt, ka basketbolā atgriezīsies Biedriņš! Paveicas, ja viņš spēles laikā izdara 5 piespēles. Paskaties kaut vai uz šīs sezonas Rouza statistiku - 14,3 punkti un 1,7 piespēles. Un tas ir saspēles veidotājs?

  +5 [+] [-]

, 2017-11-25 21:17, pirms 6 gadiem
Rose un saspēles vadītājs?! Tāds egoists nevar spēlēt šādā pozīcijā. Bet jebkurā gadījumā - veselību!

  +3 [+] [-]

, 2017-11-25 21:17, pirms 6 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: koa?! Sagaidīt no Rouza 10 piespēles ir kā gaidīt, ka basketbolā atgriezīsies Biedriņš! Paveicas, ja viņš spēles laikā izdara 5 piespēles. Paskaties kaut vai uz šīs sezonas Rouza statistiku - 14,3 punkti un 1,7 piespēles. Un tas ir saspēles veidotājs?
Tieši tā!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 21:33, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: nba.com lasīju, laikam vakar.
Apollo pat vakar bija

  -1 [+] [-]

, 2017-11-25 21:38, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Rose un saspēles vadītājs?! Tāds egoists nevar spēlēt šādā pozīcijā. Bet jebkurā gadījumā - veselību!
Viņam MVP un vēl vienā sezonā pirms traumas bija vidēji 8 piespēles spēle.

Viņam vajag ļoti specifisku komandu apkārt sev. Kādi bija CHI tajā laikā.

Viņš, manuprāt, PG pozīcijā dara to, ko Lebrons SF pozīcijā. Iet cauri, labi savelk sedzējus un atmet brīvajam, vai pats aiziet uz grozu un iemet. Tāda bija viņa MVP sezona.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-25 22:59, pirms 6 gadiem
Antifans ir reāli stulbāks nekā domāju salīdzina Rose piespēlēšanu ar Lebronu.. kur tā var hahah

  -1 [+] [-]

, 2017-11-25 23:08, pirms 6 gadiem
Rozam spēles stils ir paredzēts traumām. Mazs "perdelis" lien zem groza, burzmā pie lielajiem čaļiem, protams traumas garantētas.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-25 23:24, pirms 6 gadiem
Nez, vai tas tikai Suveizdas rakstos, vai citiem ar, bet sajūta, ka autori NBA spēlētājus uztver par kkādiem mantkāriem aprēķinātājiem, kuri vienmēr un visur izvēlēsies naudīgāko piedāvājumu... Vienmēr rakstos uztraucas par naudiņām un spriež spēlētāja vietā, ko nu viņš darīs. Vienmēr izvēlēsies max līgumu, un nebeigs karjeru, jo redz adidas vēl maksās 80 ļimonus... Vrb Rouzs vēl šaubās, bet iespējams par 80 ļimoni nav tie, par kuriem viņš vispār šobrīd uztraucas... Ja nu vienīgi viņa aģents.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 23:28, pirms 6 gadiem
Besī tie cilvēki, kas noliek vinu tikai del ka pagajuso sezon speleja knicks, nemaz nezinot, kads vins bija agrāk. Iepazinu Rouza spēli pirms vina MVP sezonas, un kad vins intervija patica, kadel lai vins nevaretu but līgas MVP, manī nemaz nebija nemazako saubu, ka tas nebutu iespejams. Žēl, ka dzekam tā viss sanaca. Ei nu sazini, kas butu, ja tibodo butu vinu nonemis no laukuma laicigak jau uzvaretā spēle? Kads vins butu sodien, ja nebutu bijusas nopietnas traumas? Par to tikai var spriedelēt.

Katra ziņā, atbalstīšu katru vina lēmumu. Kā nekā, NBA vēstures grāmatās sevi ir ierakstijis ar trekniem burtiem - youngest MVP

  +1 [+] [-]

, 2017-11-25 23:34, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Rose un saspēles vadītājs?! Tāds egoists nevar spēlēt šādā pozīcijā. Bet jebkurā gadījumā - veselību!
Ja nebūtu daudzo traumu, vēl tagad būtu viens no spicākajiem večiem līgā.
Viņš nav tipiskais "pass first " pg . Bet bija daudzpusīgs spēlētàjs, nenormāli ātrs un bīstams gan no trīņa gan groza tuvumā, kā arī labs defā. Viss pamazām pazuda līdzi ar traumām, tajā skaitā laikam, pārliecība par sevi.
un tagad jau laba pg skilu jau visi mēra tik pēc Westbrook skalas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-11-26 00:19, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Nez, vai tas tikai Suveizdas rakstos, vai citiem ar, bet sajūta, ka autori NBA spēlētājus uztver par kkādiem mantkāriem aprēķinātājiem, kuri vienmēr un visur izvēlēsies naudīgāko piedāvājumu... Vienmēr rakstos uztraucas par naudiņām un spriež spēlētāja vietā, ko nu viņš darīs. Vienmēr izvēlēsies max līgumu, un nebeigs karjeru, jo redz adidas vēl maksās 80 ļimonus... Vrb Rouzs vēl šaubās, bet iespējams par 80 ļimoni nav tie, par kuriem viņš vispār šobrīd uztraucas... Ja nu vienīgi viņa aģents.
Jeeeeeeeeebal Idejas. Viņš tak var luņoties un nespēlēt, bet būt līgā, lai tos 80M dabūtu. Cik debīlam cilvēkam jābūt, lai no tā atteiktos?

Aģents viņam iveņķ.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-26 00:20, pirms 6 gadiem
Muradze rakstīja: Ja nebūtu daudzo traumu, vēl tagad būtu viens no spicākajiem večiem līgā.
Viņš nav tipiskais "pass first " pg . Bet bija daudzpusīgs spēlētàjs, nenormāli ātrs un bīstams gan no trīņa gan groza tuvumā, kā arī labs defā. Viss pamazām pazuda līdzi ar traumām, tajā skaitā laikam, pārliecība par sevi.
un tagad jau laba pg skilu jau visi mēra tik pēc Westbrook skalas
Trulis viņam nekad nav bijis.....

Bija cerības, ka parādīsies pēc traumas, bet nē.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-26 01:00, pirms 6 gadiem
Viens no lielākajiem IF NBA vēsturē.
Tiešām liekas, ka daudzi viņu nemaz neatceras Bulls rindās, laikam NBA sāka skatīties tikai tad, kad Karijs kļuva par superzvaigzni.
Viens pret viens viņu nevarēja nosegt. Līdzīgākais salīdzinājums ir Westbrook tagad, tikai Westbrook ir vēl lielāks, spēcīgāks, mazliet vairāk veidots kā "tanks" un tāda tipa spēlei.
Par Rose - diemžēl, nespēja savu spēles stilu mainīt, un tā balstījās tīri uz atlētismu un ātrumu. Metiens nekad nav bijis stabils. Protams. žēl, bet īstenībā šāda tipa spēlētājiem karjera ir līdzīga kā rulete - būs/nebūs. Tiesa, ļoti skatāms spēlētājs bija, daudz deva līgai un faniem kopumā

  -1 [+] [-]

, 2017-11-26 01:44, pirms 6 gadiem
Dirk is legend rakstīja: Viens no lielākajiem IF NBA vēsturē.
Tiešām liekas, ka daudzi viņu nemaz neatceras Bulls rindās, laikam NBA sāka skatīties tikai tad, kad Karijs kļuva par superzvaigzni.
Viens pret viens viņu nevarēja nosegt. Līdzīgākais salīdzinājums ir Westbrook tagad, tikai Westbrook ir vēl lielāks, spēcīgāks, mazliet vairāk veidots kā "tanks" un tāda tipa spēlei.
Par Rose - diemžēl, nespēja savu spēles stilu mainīt, un tā balstījās tīri uz atlētismu un ātrumu. Metiens nekad nav bijis stabils. Protams. žēl, bet īstenībā šāda tipa spēlētājiem karjera ir līdzīga kā rulete - būs/nebūs. Tiesa, ļoti skatāms spēlētājs bija, daudz deva līgai un faniem kopumā
Centās jau mainīt un pēc traumām baigi trenēja truli, bet nekas nesanāca.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-26 04:36, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Centās jau mainīt un pēc traumām baigi trenēja truli, bet nekas nesanāca.
Un ko es rakstīju? "Par Rose - diemžēl, nespēja savu spēles stilu mainīt"