Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Rozītim otrā vieta Nāciju kausā Vinterbergā

Andrejs Siliņš

Rozītim otrā vieta Nāciju kausā Vinterbergā
Riks Kristens Rozītis
Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Piektdien Vācijas pilsētā Vinterbergā pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa pirmā posma norisinājās Nāciju kausa sacensības kamaniņu sportā. Vīru konkurencē otro vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, bet Pasaules kausam kvalificējās deviņi no desmit Latvijas sportistiem.

Vīru starpā ātrākais bija vācietis Johaness Ludvigs, bet Riks Kristens Rozītis atpalika par 0,260 sekundēm un izcīnīja otro vietu. Tuvākais Rozīša sekotājs bija kanādietis Semjuels Ednijs, kurš no uzvarētāja atpalika 0,389 sekundes. Devīto vietu izcīnīja Kristers Aparjods (+0,533), 16. pozīcijā bija Kristaps Mauriņš (+0,607), bet 21. vieta Artūram Dārzniekam (+0,843). Dārznieks bija pēdējais no 39 startējušajiem, kurš kvalificējās nedēļas nogalē gaidāmajām Pasaules kausa sacensībām.

Dāmu konkurencē Pasaules kausam kvalificējās arī Ulla Zirne, kura finišēja sestā, no uzvarētājas Birgitas Placeres (Austrija) atpaliekot 0,746 sekundes. 17. rezultātu uzrādīja Kendija Aparjode (+2,210), un ar to diemžēl nebija gana, lai 19 gadus vecā sportiste kvalificētos Pasaules kausa pirmajam posmam.

"Pieļāvu diezgan rupju kļūdu trases vidusdaļā," pēc sacensībām sarunā ar Latvijas Kamaniņu sporta federāciju sacīja Zirne. "Treniņos ledus bija lēnāks, tāpēc tur problēmu nebija. Šodien daudzām šī vieta sagādāja problēmas. Bet izanalizējām kļūdas, kopīgi ar treneriem un Elīzu pārrunājām šo vietu, apskatījām. kā brauc pārējās, rīt jāizlabo šī kļūda un viss būs kārtībā, tendences ir labas."

Divniekos Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš piektdien bija otrie ātrākie, no uzvarētājiem Tristana Vokera un Džastina Snita (Kanāda) atpaliekot par 0,144 sekundēm. Savukārt Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs kanādiešiem zaudēja 0,584 sekundes un ierindojās astotajā pozīcijā. Abas ekipāžas kvalificējās Pasaules kausam.

Vēl četri mūsu sportisti – Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un Andris Šics/Juris Šics – arī bez dalības Nāciju kausā garantējuši dalību Pasaules kausā un uz startiem dosies nedēļas nogalē. Sestdien trasē dosies dāmas un divnieku ekipāžas, bet svētdien startēs kungi un risināsies sprinta sacensības.

     [+] [-]

, 2016-11-25 15:21, pirms 7 gadiem
Cerams,ka Elīza pēc pag sez. Vinterbergas koka medaļas,rītdien dabūs kko spīdīgāku!

Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2016-11-25 15:58, pirms 7 gadiem
Rozītis atkal švaks startē, bet šļūc gan viņš labi. Aparjods normāli notartējis.

     [+] [-]

, 2016-11-25 16:50, pirms 7 gadiem
Ļoti interesanti, bet rakstā ne reizi nav pieminēts kādā sporta veidā. Cik noprotu - kamaniņas?

  -1 [+] [-]

, 2016-11-26 14:00, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Cerams,ka Elīza pēc pag sez. Vinterbergas koka medaļas,rītdien dabūs kko spīdīgāku!

Lai izdodas!
Otrā vieta-otrajā desmitā,apsveicam...