Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mondelo: "Stjuarte izmeta 28 metienus no spēles un neviena soda. Kā?"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mondelo: "Stjuarte izmeta 28 metienus no spēles un neviena soda. Kā?"
Lukass Mondelo un Kurskas "Dynamo": 36 uzvaras 37 Eirolīgas spēlēs. Foto: Renārs Koris

"Kurska pārņēma iniciatīvu, kad ceturtajā ceturtdaļā sāka spēlēt ar visām leģionārēm reizē – mums vairāk nepalika spēlētāju, kuras varēja atbrīvoties no sedzējas un iet uz palīdzēšanām," pēc atgriešanās spēles FIBA Eirolīgā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Briena Stjuarte, "Dynamo Kursk" spēlētāja

“Šī bija smaga un skaļa spēle – līdzīgu cīņu sagaidi katrā Eirolīgas izbraukuma spēlē. Nenospēlēju tik labi, kā vēlējos, taču man patika, kā komanda reaģēja uz izaicinājumu. Iemetām, kad visvairāk vajadzēja. Mums vēl daudz jāstrādā, lai uzlabotu sapratni laukumā. Krievijas Premjerlīgas pirmā spēle pret “MBA Moscow” palīdzēja mums sagatavoties pārbaudījumam Rīgā.”

Lukass Mondelo, "Dynamo Kursk" galvenais treneris

“Apsveicu savu komandu. Eirolīgā vienmēr ir ļoti grūti uzvarēt pirmajā izbraukuma spēlē. TTT ir komanda ar ļoti labu sapratni laukumā, viņu gatavība pirmajai spēlei bija apbrīnojama. Zinājām, ka ka viņas mainīsies aizsardzībā, tāpēc centāmies mainīties aizsardzībā un iemest brīvos metienus. Sākumā tas nestrādāja, taču turpinājumā izmantojām iespējas un kontrolējām cīņu par bumbām.

Skatos tehniskajā protokolā un redzu neticamus skaitļus. Otrajā un trešajā ceturtdaļā neizmetām nevienu brīvmetienu, visā spēlē mums tādu bija tikai pieci. TTT izmeta 44 divpunktu metienus, mēs 53, taču brīvmetienu attiecība bija pretēja – 18 pret 5. Tas nav iespējams!

Briena Stjuarte ir labākā spēlētāja pasaulē. Viņa izmeta 28 metienus no spēles, taču nebija neviena soda metiena. Kā? FIBA Eirolīga ir elites turnīrs, klubi iegulda daudz naudas, cenšas tikt pie labākajām spēlētājām. Kā var būt tādas svilpes? Kādam tas jāpaskaidro.

Apsveicu TTT ar kvalificēšanos Eirolīgai. Izsaku atzinību mūsu labam draugam – Mārtiņam Zībartam. Strādājot kopā Kurskā, nemitīgi dalījāmies zināšanās – tā bija abpusēji auglīga sadarbība. Viņa ieguldījums un individuālais darbs ar garajām spēlētājām bija neatsverams. Kopīgi uzvarējām Eirolīgā.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Aizvadījām labu spēli. Paldies meitenēm par cīņassparu un azartu 40 minūšu garumā. Parādījām, ka varam cīnīties un spēlēt šādā līmenī. Jāturpina strādāt, lai šādās spēlēs uzvarētu.

Kurska pārņēma iniciatīvu, kad ceturtajā ceturtdaļā sāka spēlēt ar visām leģionārēm reizē – laukumā izšķirošajos brīžos nepalika neviena Krievijas spēlētāja. Soņa Petroviča pārgāja ceturtā numura pozīcijā – vairāk nevarējām iet uz palīdzēšanām. Pretī stājās piecas individuāli meistarīgas spēlētājas, kuras regulāri guva punktus.

“Dynamo” ir otrajā, iespējams, pat pirmajā vietā Eirolīgā algu budžeta ziņā. Pirms spēles teicu, ka mums pretī nāk pasaules izlase. Tas ir liels gods, ka izcīnījām iespēju šeit spēlēt un krāt starptautisko cīņu pieredzi.

Sākumā ielaidām vairākus grozus situācijās, kur varējām labāk nosegt pretinieces. Kopumā spēles plānu izpildījām, lai gan pretinieces izmeta par 20 metieniem vairāk. “Dynamo” izmantoja augumus, izcīnīja bumbas pie mūsu groza un guva otrās iespējas punktus.

Pēdējā uzbrukumā neiemetām. Šeja Pedija bija ar bumbu, redzēja, ka vēl jāspēlē, meklēja brīvo spēlētāju un izdarīja piespēli. Saspēlei turpinoties, vajadzēja bumbu dot viņai atpakaļ. Skatīsimies, analizēsim, ko varējām izdarīt labāk.

Kurskas trenerim ir iecienīta taktika – izsaukt tehniskās piezīmes vai meklēt citus līdzekļus, kā ietekmēt spēles gaitu.”

Eirolīgas regulārā sezona

TTT no 24. oktobra līdz 2019. gada 20. februārim spēlēs Eirolīgas B grupā, kur pretī nāks Krievijas, Turcijas, Ungārijas, Francijas, Spānijas un Grieķijas stiprākie klubi.

Mājas spēles notiks 24. oktobrī (Dynamo Kursk), 7. novembrī (Avenida, Aija Putniņa), 28. novembrī (Carolo Flammes), 12. decembrī (Fenerbahce), 2019. gada 16. janvārī (Hatay), 6. februārī (Olympiacos) un 20. februārī (Sopron Basket).

Izbraukuma cīņas paredzētas 1. novembrī (Antākijā), 5. decembrī (Atēnās), 20. decembrī (Šopronā), 2019. gada 9. janvārī (Kurskā), 23. janvārī (Salamankā), 30. janvārī (Šarlvilā) un 13. februārī (Stambulā).

Katras grupas četras labākās komandas iekļūs “play-off”, bet piektās un sestās vietas īpašnieces turpinās cīņu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā. Eirolīgas ceturtdaļfināli notiks 5., 8. un 13. martā, “Četru fināls” 12. un 14. aprīlī.

     [+] [-]

, 2018-10-26 14:18, pirms 5 gadiem
Gudra meitene nemainītu tādu uzvārdu! Vai tas bija vīra ultimāts?