Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timmam pārbaudījums pret Spānijas čempioniem

Andrejs Siliņš

Timmam pārbaudījums pret Spānijas čempioniem
Jānis Timma
Foto: baskonia.com

Šovakar turpināsies ULEB Eirolīgas 3. kārtas spēles un 21:30 cīņu uzsāks Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas “Baskonia”, kas savā laukumā uzņems Spānijas čempionvienību “Valencia”.

Šī nedēļa basketbola līdzjutējiem ir īpaša - augstākās raudzes Eiropas basketbols mums tiek piedāvāts četras dienas pēc kārtas, jo notiek gan trešās, gan ceturtās kārtas spēles, un katrai komandai jāaizvada divi mači ar vienas dienas atpūtu. Slodze ir milzīga, jo pirms tam nedēļas nogalē aizvadīti mači vietējos čempionātos un lielākajai daļai tie būs jāaizvada atkal jau šajā nedēļas nogalē.

“Baskonia” sezona sākusies ne tā, kā kluba vadība, līdzjutēji un noteikti arī pati komanda būtu gaidījusi. Jaunajā sezonā aizvadīti septiņi mači, bet izcīnītas tikai divas uzvaras. Viena no tām svētdien, kad, ar 88:86 izraujot uzvaru mājās pār “Gipuzkoa”, izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju. Timma šajā mačā guva 13 punktus, taču savāca arī piecas piezīmes divdesmit nospēlētās minūtēs.

Eirolīgā “Baskonia” zaudējusi “Olympiacos” (64:75) un “Maccabi” (68:74), bet Timmas pienesums punktu gūšanā bijis minimāls - attiecīgi trīs un pieci gūti punkti. Tomēr nevar teikt, ka Jānis tiktu izvirzīts uz punktu gūšanu - vairāk nekā 50 nospēlētu minūšu laikā izmesti vien seši metieni. Rinalds Mālmanis spēlēm Eirolīgā vēl nav bijis pieteikts ne reizi.

Pretī stāsies “Valencia”, kam savukārt sezona sākusies ļoti labi. Vispirms izcīnīts superkauss, kam sekoja trīs uzvaras pēc kārtas ACB līgas ievadā. Zaudējumu minisērija tika iesākta Eirolīgas pirmajā kārtā, piekāpjoties “Khimki” (70:75), un pabeigta ACB līgas mačā pret “Real” (82:86). Eirolīgas otrās kārtas mačā ar 78:71 izdevās uzveikt “Anadolu Efes”, bet svētdien ar 93:91 izdevās izraut uzvaru Mursijā.

Lielākais “Baskonia” bieds šovakar būs Valensijas amerikāņu aizsargs Eriks Grīns - savulaik divas sezonas NBA uzspēlējušais Grīns pirmajos mačos guva attiecīgi 22 un 24 punktus, kā arī izcīnīja astoņas un piecas atlēkušās bumbas.

Abas komandas šosezon savā starpā vēl nav tikušās, taču joprojām svaigā atmiņā ir tieši šo komandu duelēšanās jūnijā, tiekoties ACB līgas pusfinālā. Toreiz “Valencia” svinēja uzvaru sērijā ar 3-1 un vēlāk finālā apspēlēja arī Madrides “Real”, pirmoreiz vēsturē triumfējot Spānijas čempionātā.

ULEB Eirolīga, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
24.10.20:00Khimki - Crvena Zvezda85:78
21:05Maccabi - Olympiacos68:69
22:00Barcelona - Žalgiris75:81
22:00Real - Olimpia100:90
25.10.20:00CSKA - Panathinaikos
20:45Fenerbahce Dogus - Anadolu Efes
21:30Baskonia - Valencia
22:00Unicaja - Brose